Kuvaus
Oletko harrastanut sukututkimusta ja haluaisit saada pätevyydestä todistuksen tai kohtaatko työssäsi sukututkijoita ja haluaisit päivittää osaamisesi internetin uusien tietokantojen myötä? Sukututkimus on nykyään hyvin suosittua, mutta siihen ei ole ollut suoraan pätevöittävää koulutusta.
Tämä kurssi on nyt jo kaksi kertaa aiemmin toteutettu, kokemukset ovat olleet tosi hyviä ja näin kurssi on uudelleen tarjolla. Opiskelu toteutetaan verkko-opetuksena ja siihen liittyvät tehtävät ja tentit tehdään EduGo-verkossa. Kurssi lähtee alkeista eli aiempaa kokemusta sukututkimuksesta ei välttämättä tarvita.
Sisältö
Kurssin sisältö:
– tavoitteena on 1900- ja 1800-lukujen sukututkimuslähteiden tuntemus, sukututkimuksen tekeminen, lähteiden merkintä ja tutkimuskriittisyys
– sukututkimuksen aloitus, tietosuojalaki ja -asetus
– kirkolliset lähteet: rippikirjat, lastenkirjat, syntyneet, vihityt, kuolleet, muuttaneet
– MyHeritage ja Geni-yhteisjulkaisualustojen käyttö ja muut julkaisutavat
– digikuvatut sanomalehdet
– internetin kuvakokoelmia, vanhat valokuvat
– Kansallisarkiston palvelut ja aineistot
– Suomen Sukuhistoriallisen yhdistyksen (SSHY) aineistot
– henkikirjat
– siirtolaisten tutkiminen
– esimerkkitutkimukset
– sukututkimusneuvoja-todistuksen hyödyntäminen eri työtehtävissä
Todistukseen oikeuttavia kurssitehtäviä ja tenttejä voi tehdä verkossa 31.3.2024 saakka.
Aika ja paikka
maanantaisin 30.10.-27.11.2023 ja 8.1.-5.2.2024 klo 17.30-19.00, (50h, sis. 20h opetusta + 30h omaehtoista työskentelyä EduGossa, sis. tentit)
Kohderyhmä
Kurssi soveltuu kaikille sukujen historiasta kiinnostuneille, työssään sukututkimusta tarvitseville ja sukututkijoita kohtaaville mm. kirjastojen ja museoiden henkilökunnalle, sukuseurojen ja -yhdistysten jäsenille, sukujulkaisujen tekijöille, perimätietoa kerääville, perinneyhdistyksissä ja mm. senioreiden kanssa vapaaehtoistyössä toimiville.
Kouluttajat
Ritva Sampio, sukututkimusopettaja, Suomen Sukututkimustoimisto Oy. Yritys on alan vanhin Suomessa, perustettu jo vuonna 1973, ja on toiminut edelläkävijänä myös sukututkimuksen verkkokoulutuksissa yhdessä SnellmanEDUn kanssa.
-
Toteutus:
Snellman-kesäyliopiston koulutus
Kurssi toteutetaan verkkokoulutuksena eli tarvitset tietokoneen, jossa on nettiyhteys, kaiuttimet tai kuulokkeet. Erillisiä ohjelma-asetuksia ei tarvita, eikä tekniikka edellytä aiempaa osaamista. Verkkoluennot tallennetaan, joten osallistujat voivat katsoa ja kuunnella ne myös jälkikäteen. SnellmanEDUlla on luennon aikana tekninen tuki, joka auttaa tarvittaessa omien laitteiden kanssa.
-
Lisätietoja:
Karin Johnson, koulutuskoordinaattori
karin.johnson@snellmanedu.fi
044 746 2842asiakaspalvelu@snellmanedu.fi
044 746 2840 -
Hinta:
240 €
Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Maksusuunnitelma 2 erää. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista
Ryhmäilmoittautumiset