Sukututkimus ja DNA

Ajankohta
14.02.2024 - 21.02.2024
Paikka
Etäopetus
Hinta
45,00
Ilmoittaudu viimeistään
07.02.2024
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Sukututkimus on saanut ihan uusia ulottuvuuksia kun perinteiseen sukututkimukseen on yhdistetty geneettinen sukututkimus DNA-testien avulla.

Kurssin jälkeen opiskelija osaa valita oikean DNA-testin omiin sukututkimustarpeisiin ja osaa tulkita niiden avulla saatavia tuloksia.

Verkkoluennot tallennetaan, joten osallistujat voivat katsoa ja kuunnella ne myös jälkikäteen. Koulutus toteutetaan etäyhteyksin, eli tarvitset tietokoneen, jossa on nettiyhteys, kaiuttimet tai kuulokkeet. Luennolla mukana tekninen tukihenkilö, joka auttaa tarvittaessa laitteiden kanssa.

Sisältö

Tällä kurssilla käymme ensin läpi asiakirjalähteitä, joiden avulla voi selvittää esim. tuntemattomaksi jäänyttä isoisää. Asiakirjatutkimuksen jälkeen tarvitaan usein DNA-testejä sukulaisten/isoisän löytämiseen tai asiakirjalähteissä löytyvien sukulaisuuksien varmentamiseen. Niiden valintaan ja tulkintaan perehdymme kurssin ensimmäisellä kerralla. Silloin käymme läpi yleisellä tasolla autosomalitestit sekä äitilinjaiset mtDNA ja isälinjaiset Y-DNA-testit.

Toisena kurssi-iltana perehdymme tarkemmin isälinjaisiin testeihin, haploryhmiin ja isälinjaisten testien käyttöön sukututkimuksessa. Koulutuksesta tulee videotallenne ja kurssilaiset saavat opiskeluaineistot myös pdf-muodossa, jolloin niistä on hyötyä myös koulutuksen jälkeen.

Aika ja paikka

ke 14.2. ja 21.2. klo 17.30-19.00, verkossa

Kohderyhmä

Kurssi sopii opiskelijoille, joilla on jo kokemusta ja ainakin vähän tietoa sukututkimuksesta ja DNA:sta. Kurssin pääpaino on eri asiakirjalähteet ja testitulosten tulkinta.

Kouluttajat

FM Jere Markkanen, sukututkimusopettaja
Ritva Sampio, Suomen Sukututkimustoimisto Oy

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus

 • Lisätietoja: 

  Karin Johnson, koulutuskoordinaattori
  karin.johnson(a)snellmanedu.fi
  044 746 2842

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  45 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset