Sukututkijan kartta-aarteet

Ajankohta
09.03.2022 - 16.03.2022
Paikka
Etäopetus
Hinta
55,00
Ilmoittaudu viimeistään
01.03.2022
Ryhmäilmoittautumiset

Sisältö

9.3. Ritva
Verkossa on paljon digitoituja karttoja eri vuosisadoilta, mutta niiden löytäminen ja tulkitseminen on usein haasteellista. Suomen maanmittauksen historia alkaa jo 1630-luvulta ja sukututkijoille kartat ovat usein suorastaan aarreaitta. Tällä kurssilla saat vinkkejä millä tavalla voit löytää esim. vanhan sukutilan tai sotilaskartan, onko se digikuvattu ja löytyykö se esimerkiksi Ruotsin arkistosta vai Suomen sivustoilta.

16.3. Heikki
Elettiinpä ennenkin. Tiluskartat ja kyläkartat 1600-luvulta 1800-luvulle. Kurssilla esitellään eri aikakausien talokohtaisia karttoja sekä uudistilojen perustamista. Karttoihin liittyviä tekstiosuuksia analysoimalla selvitetään, paitsi omistajuutta myös varallisuutta ja taloudellisia olosuhteita, sekä osallisuutta kyläyhteisön toimintaan. Esimerkkikarttojen avulla valotetaan niiden käyttöä sukututkijan tarpeisiin ja luodaan malli karttojen hyödyntämisestä.

Verkkokoulutuksena eli tarvitset tietokoneen, jossa on nettiyhteys, kaiuttimet tai kuulokkeet. Erillisiä ohjelma-asetuksia ei tarvita, eikä tekniikka edellytä aiempaa osaamista. Verkkoluennot tallennetaan, joten osallistujat voivat katsoa ja kuunnella ne myös jälkikäteen. SnellmanEDUlla on luennon aikana tekninen tuki, joka auttaa tarvittaessa omien laitteiden kanssa.

Aika ja paikka

ke 9.3. ja 16.3.2022 klo 17.30-19.00, verkossa

Kohderyhmä

Kurssi soveltuu kaikille historiasta ja kartoista kiinnostuneille.

Kouluttajat

Ritva Sampio, sukututkimusopettaja, Suomen Sukututkimustoimisto Oy ja dosentti Heikki Rantatupa

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus

 • Lisätietoja: 

  Karin Johnson, koulutuskoordinaattori
  karin.johnson(a)snellmanedu.fi
  044 746 2842

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  55 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä