Sukuni sukunimet

65,00

Paikkoja jäljellä: 98

Ryhmäilmoittautumiset
 • Missä: Verkossa
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 10.02.2021
 • Alkaa - Loppuu: 18.02.2021 - 04.03.2021

Kuvaus

Snellman-kesäyliopiston koulutus

Oletko kiinnostunut oman sukunimesi historiasta? Miten pysyviä sukunimet ovat olleet, miten ne periytyivät ennen ja miten nyt?

Mitä tarkoittaa sukunimen suoja ja miten se on muuttunut? Mitä ovat sukusi paikannimet, mistä niitä voi etsiä? Miten suku- ja paikannimien kirjavia kirjoitusasuja tulisi tulkita? Miten nimet taipuvat?

Sisältö

Tässä webinaarissa saat esimerkkejä oman suvun tutkimiseen ja mahdolliseen nimenmuutoshakemukseen. Kurssin mukana tulee kattava lista internetosoitteista, joiden avulla voit tehdä sukututkimusta. Opiskelijat saavat lisäksi Suomen Sukuhistoriallisen yhdistyksen jäsentunnukset, joiden avulla sukututkimuksen tekeminen helpottuu huomattavasti. Webinaarissa tutustumme aiempien nimenmuutosten löytämiseen mm. digikuvattujen sanomalehtien avulla. Perehdymme myös Digi- ja väestötietoviraston nimistösivuihin, Hiski-tietokannan ja Familysearchin hyödyntämiseen. Käymme esimerkkien avulla läpi myös kirkonkirjoissa ennen vuoden 1920 sukunimilakia esiintyneitä sukunimien erilaisia kirjaamistapoja.

Verkkokurssilla yhden illan, to 25.2., pitää yksi Suomen johtavista nimistöntutkijoista, FT Sirkka Paikkala, joka esittelee sukututkijalle hyödyllisten koti- ja ulkomaisten paikannimiaineistojen sisältöjä, käyttöä ja digitaalista saatavuutta.

Aika ja paikka

to 18.2.-4.3.2021 klo 17.30-19.00, verkko

Kohderyhmä

Kurssi soveltuu kaikille oman suvun ja sukunimen historiasta kiinnostuneille.

Kouluttajat

Sirkka Paikkala, dosentti (Helsingin ja Turun yliopistot), nimistöntutkija, oikeusministeriön nimilautakunnan jäsen

Ritva Sampio, sukututkimusopettaja, johtaja, Suomen Sukututkimustoimisto Oy

 • Lisätietoja: 

  Merja Huttunen, koulutuskoordinaattori
  merja.huttunen@snellmanedu.fi
  044 746 2851

  asiakaspalvelu@snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  65 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Ilmoittautuessasi voit maksaa koulutuksen heti tai valita laskun, jonka maksat koulutuksen alkaessa.