Sukella tunteisiin -virtuaalikerho

Ilmoittaudu virtuaalikerhoon!

Kuvaus

Miten tunteet syntyvät? Miltä tuntuu, kun olen suuttunut? Mistä voi päätellä kaverin olevan surullinen? Etäohjatussa Sukella tunteisiin -virtuaalikerhossa tutkitaan tunteiden syntymistä ihmiskehossa ja kuinka tunteet näkyvät meistä ulospäin.

Myös vanhemmat ja isovanhemmat ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan kerhon etätapaamisiin yhdessä kerholaisten kanssa. Vanhemmille virtuaalikerho tarjoaa paitsi menetelmiä tunteiden käsittelyyn lasten kanssa myös tukea lapsen oppimisen tukemiseen kotioloissa.

Virtuaalikerhon vastuullisena järjestäjä on Snellman-kesäyliopisto. Kerho järjestetään osana Lasten yliopiston, Ilona IT:n,  Itä-Suomen yliopiston, ThingLinkin välisenä yhteistyönä toteutettavaa Virtuaalikerho-ohjaajakoulutusta (5 op), joka puolestaan toteutetaan osana Euroopan lasten yliopistojen verkoston (EUCUNET) Phereclos-hanketta. Phereclos-hankkeessa (www.phereclos.eu) etsitään hyviä käytäntöjä koulujen ja yhteiskunnan välisten rajojen rikkomiseen ja se on saanut rahoitusta Euroopan Unionin Horisontti 2020 tutkimus- ja innovaatio-ohjelmasta avustusnumerolla 824630.

Sisältö

Luvassa on yhdessä hassuttelua, lapsilähtöisiä tutkimustehtäviä sekä etätapaamisia laaja-alaisen erityisopettajan Saija Taimiston kanssa. Kerhossa saattaa vierailla jopa aivan oikea aivotutkija!

Kerhoon ei tarvitse hankkia mitään tarvikkeita etukäteen.

Aika ja paikka

ke 27.10 ja to 28.10. klo 16:30-18:00, verkossa

Huomioithan, että etätapaamisia ei tallenneta. Kerho-ohjaajan on kuitenkin nähtävä kerholaiset, jotta hän voi pystyy opastamaan heitä turvallisesti. Tämän vuoksi etätapaamisissa myös kerholaisten olisi hyvä pitää webkameraa päällä ja käytettävä mikrofonia.

Molemminpuolinen, tarkoituksenmukainen  webkameran ja mikrofonin käyttö tekee kerhon tunnelmasta aidomman ja lisää kerho-osallistujien keskinäistä vuorovaikutusta – ihan kuin olisimme paikan päällä järjestettävässä kerhossa!

Kohderyhmä

Kerho on suunnattu peruskouluikäisille. Harkinnan mukaan muun ikäiset lapset voivat osallistua kerhoon. Myös kerholaisten huoltajat ovat tervetulleita!

Kouluttajat

Kerhon etätapaamisia ohjaa luokanopettaja ja laaja-alainen erityisopettaja Saija Taimisto osana opintojaan SnellmanEDUn Lasten yliopiston Virtuaalikerho-ohjaajakoulutuksessa.

Kerhokoordinaattori vastaa Digimaailmaan ja ZOOMiin liittyviin teknisiin kysymyksiin: Niko Kyl­lö­nen, niko.kyl­lo­nen@snell­ma­ne­du.fi, 044 746 2843

  • Lisätietoja: 

    Kerhoon pääsee 15 lasta ilmoittautumisjärjestyksessä. Kerho toteutuu, kun kerholaisia on vähintään 2. Ilmoittautumisen jälkeen saat automaattisen infoviestin sähköpostiisi. Tarkkailethan varulta myös roskapostilaatikkoasi. Luethan tarkemmat ohjeet tarvikkeisiin ja käytänteisiin liittyen kerhon käytäntöihin ennen ilmoittautumista.

    Uutta! Aktiivisesta osallistumisesta kerholaisille myönnetään hieno virtuaalinen Open Badge -osaamismerkki. Osaamismerkkejä keräämällä lapsi voi konkreettisesti näyttää, esim. koulussa, mitä tiedeosaamiseen liittyviä taitoja hän osaa.

    Tuotekuvassa Sukella tunteisiin -virtuaalikerhon osaamismerkki


MaksutonIlmoittaudu

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä