STEAM-opetus avoimessa koulutuskulttuurissa

Hinta
Maksuton
Lataa materiaali
Lataa pedagogiset mallit

Kuvaus

Avoin koulutuskulttuuri on toimintamalli, jossa kouluyhteisöt (mukaan lukien opettajat, oppilaat, rehtorit ja vanhemmat) hyödyntävät lähiympäristönsä ideoita ja resursseja toimintansa kehittämiseen. Yhteistyössä eri tahojen (esimerkiksi yliopistot, yritykset ja kansalaisjärjestöt) kanssa kouluyhteisöt löytävät opetukseen ja koulun arkipäivään uusia toimintatapoja, joilla käsitellä ajankohtaisia teemoja ja yhteiskunnallisia kysymyksiä. Yksinkertaisimmillaan luokka voidaan viedä koulun ulkopuolelle tai koulun ulkopuoliset toimijat kutsutaan vierailemaan kouluun.

Tässä maksuttomassa materiaalissa käytetään yksinkertaista suunnittelumenetelmää avoimen koulutuskulttuurin aktiviteettien luomiseen. Keskiössä on STEAM, joka on lyhenne sanoista Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics). STEAM-opetus tukee avoimen koulutuskulttuurin toteuttamista tarjoamalla mahdollisuuden kytkeä toiminta aitoihin aiheisiin ja kysymyksiin. Näin voidaan lisätä oppilaiden sitoutumista, motivaatiota ja omistajuutta.

SnellmanEDUn Lasten yliopisto loi materiaalin pohjalta myös maksuttoman non-stop-verkkokurssin. Kurssin sisältöjä ja muita maksuttomia tiedekasvatusmateriaaleja pääset hyödyntämään maksutta Emill-mobiilisovelluksen Lasten tiedekasvatus -ryhmässä. Lisätietoja Emill-sovelluksesta löydät osoitteesta https://snellmanedu.fi/tuote/tiedekasvatuksen-tyokalupakki/.

Sisältö

Sisältöjen vastuullinen tuottaja on Snellman-kesäyliopisto. Materiaali perustuu EU:n Horisonatti 2020 -rahoitteisessa Phereclos-hankkeessa (www.phereclos.eu) tuotettuun Teacher Training Toolkit -materiaaliin. Käännös sisältää alkuperäisestä julkaisusta avoimen koulutuskulttuurin STEAM-projektien ja -aktiviteettien suunnittelutyökalut sekä harjoitustehtävät. Voit lukea hankkeesta lisää osoitteesta https://snellmanedu.fi/phereclos-hanke/ ja tutustua hankkeessa tuotettuihin muihin materiaaleihin alla olevista linkeistä.

 

Aika ja paikka

Nonstop verkossa

Kohderyhmä

Materiaali on suunniteltu opettajaopiskelijoiden ja opettajien täydennyskoulutuksen tueksi, mutta sitä voivat hyödyntää myös kaikki muut opetus- ja kasvatusalan toimijat.

Kouluttajat

Suomenkielisen käännökset materiaaleista on luonut Phereclos-hankkeen suomalaisen toteutuksen koordinaattori Niko Kyllönen SnellmanEDUn Lasten yliopistolta. Nikolla on pitkäaikaista kokemusta tiedekasvatuksesta sekä tiedeleirien ja -kerhojen opettajana, yrittäjänä sekä opetussisältöjen tuottajana.

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston materiaali

  Lataa maksuton materiaali ja siihen kuuluvat pedagogiset mallit oheisista painikkeista.

 • Lisätietoja: 

  Riikka Asikainen, suunnittelija
  riikka.asikainen(a)snell­ma­ne­du.fi
  044 746 2845

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 7462840

 • Hinta: 

  0 €


Lataa materiaali
Lataa pedagogiset mallit

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä