Sotilaiden ja käsityöläisten sukututkimuksesta

Ajankohta
09.02.2023 - 16.02.2023
Paikka
Etäopetus
Hinta
45,00
Ilmoittaudu viimeistään
01.02.2023
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Onko suvussasi sotilaita tai käsityöläisiä ja onko sukunimesi ehkä peräisin heiltä? Tässä webinaarissa perehdytään sotilaiden ja käsityöläisten sukututkimukseen eri aikoina, alkaen 1600-luvulta.

Sisältö

Tutkimus on usein haastavaa kun sotilaat ja käsityöläiset olivat syntyessään eri sukunimellä tai pelkällä patronyyminimellä, isän mukaan, esimerkiksi Juhonpoika, ja vasta ammatin myötä heille tuli sukunimi. Esimerkkien avulla saat vinkkejä miten löydät oman sukusi jäseniä kirkonkirjoista, sotilastiedoista ja käsityöläisten lähteistä. Verkkokurssilla tutustumme myös Ruotsin arkiston, Riksarkivet, sotilaslähteisiin.

Opiskelijat saavat käyttöönsä myös Suomen Sukuhistoriallisen yhdistyksen jäsentunnukset ja niiden myötä sukututkimuksen tekeminen on helpompaa ja käytössä on enemmän aineistoja. Lisäksi kurssilaiset saavat kattavan tietopaketin sukututkimuksen internetlinkeistä.

Aika ja paikka

to 9.2. ja 16.2.2023, klo 17.30-19.00, etäopetus

Kohderyhmä

Kurssi soveltuu kaikille omasta suvustaan kiinnostuneille.

Kouluttajat

Ritva Sampio, Suomen Sukututkimustoimisto Oy

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus

  Koulutus toteutetaan verkkokoulutuksena eli tarvitset tietokoneen, jossa on nettiyhteys, kaiuttimet tai kuulokkeet. Verkkoluennot tallennetaan, joten osallistujat voivat katsoa ja kuunnella ne myös jälkikäteen. Snellman-kesäyliopistossa on luennon aikana tekninen tuki, joka auttaa tarvittaessa omien laitteiden kanssa.

 • Lisätietoja: 

  Merja Huttunen, koulutuskoordinaattori
  merja.huttunen(a)snellmanedu.fi
  044 746 2851

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  45 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset