Selkokieltä sosiaali- ja terveysalalle

Ajankohta
15.03.2022 - 29.03.2022
Paikka
Etäopetus
Hinta
135,00
Ilmoittaudu viimeistään
08.03.2022
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

On tärkeää, että sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset osaavat muokata kielenkäyttöään asiakkaan tarpeiden mukaan. Selkokieli on helpompaa suomea, jossa sisältöä, sanastoa ja rakennetta on muokattu. Selkokieltä tarvitsee Suomessa jopa 750 000 ihmistä. Selkokielestä hyötyvät esimerkiksi iäkkäät, vammaiset, muistisairaat ja maahanmuuttajat. Kielellinen saavutettavuus on tärkeä osa saavutettavuutta. Selkokielen käyttäminen auttaa kohtaamaan erilaisia ihmisiä ja luo turvallista ilmapiiriä. Selkopuhe voi parantaa vuorovaikutusta ja ratkaista ymmärrysongelmia. Selkokieltä on helpompi ymmärtää kuin yleiskieltä.

Vertaa esimerkkejä:
Yleiskieli: Oireiden ilmaantuessa on hakeuduttava nopeasti testiin.
Selkokieli: Jos sinulla on koronaoireita, mene koronatestiin.

”Selkokielen taito on tärkeää terveydenhuollossa. Jokaisen on saatava terveyspalvelut ymmärrettävällä kielellä. Aika monta kertaa asiakas on kuitenkin ymmällään, jos hoitaja puhuu oudoilla termeillä, liian paljon tai liian nopeasti.” Soili-Maria Korhonen Ketju-lehdessä nro 5-6, 2020.

Ilmoittaudu mukaan Selkokieltä sosiaali- ja terveysalalle etäkoulutukseen!

 

Sisältö

Miten potilasohjeita, kirjauksia, palautteita ja muita oman alan tekstejä voi selkeyttää? Kuinka asiakkaita voi kohdata paremmin? Miten puhetta voi yksinkertaistaa?

 • Selkokieli – mitä, kenelle, miksi

 •  Kielellinen saavutettavuus

 • Selkokielen kirjoittaminen

 •  Selkopuhe ja vuorovaikutuksen tukeminen

 • Selkeä viestintä puhelimessa ja verkossa

Koulutus sisältää luentojen lisäksi aktiivista vuorovaikutusta ja kokemusten jakamista. 

Aika ja paikka

ti 15.3. ja ti 29.3.2022 klo 9-12, verkossa

Kohderyhmä

Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset, esimerkiksi hoitajat, lääkärit, terapeutit, ohjaajat, neuvojat ja toimistosihteerit.
Kaikki, ketkä kohtaavat erilaisia asiakasryhmiä sekä haastavissa tilanteissa olevia ihmisiä.

Osaamistavoitteet

Ymmärrät, mitä selkokieli on ja miksi se on tärkeää. Osaat hyödyntää selkokieltä työssäsi sekä muokata tekstejä ja puhetta yksinkertaisemmaksi.

Kouluttajat

instructor_img

Riikka Tuohimetsä on selkokielen asiantuntija, kouluttaja ja selkomukauttaja. Riikka on koulutukseltaan KM, erityisopettaja. Hän on mukauttanut selkokielelle esimerkiksi oppimateriaaleja, oppaita ja verkkotekstejä sekä useita kirjoja. Lisää tietoa Riikasta löydät sivuilta www.tuohimetsa.com

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus

 • Lisätietoja: 

  Outi Savolainen, suunnittelija
  outi.savolainen(a)snellmanedu.fi
  044 746 2846

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  135 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset