Rakennetaan verkkokurssi yhdessä (2 op)

165,00

Paikkoja jäljellä: 16

Ryhmäilmoittautumiset
 • Missä: Verkossa
 • Opintopisteet: 2 op
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 22.03.2021
 • Alkaa - Loppuu: 30.03.2021 - 18.05.2021

Kuvaus

Snellman-kesäyliopiston koulutus

Tiedät teoriassa kuinka verkkokurssi tulisi rakentaa, mutta tahtoisit harjoitella verkkokurssin suunnittelua ja rakentamista käytännössä? Mietit myös, kuinka verkkokurssia suunnitellaan ja rakennetaan koulutusympäristöön sekä kuinka kurssimateriaalia valitaan ja valmistetaan kurssille?

Rakennetaan verkkokurssi yhdessä -verkkokoulutus on tarkoitettu sinulle, joka tahdot päästä harjoittelemaan verkkokurssin suunnittelua ja rakentamista käytännössä. Riittää kun sinulla on entuudestaan perustiedot verkkokoulutuksen suunnittelusta tai olet suorittanut SnellmanEDUn Verkkokoulutuksen suunnittelun perusteet. Kurssin jälkeen osaat laatia kurssi- ja sisältösuunnitelman verkkokurssista,  valita sekä tehdä materiaalia kurssille ja rakentaa sen Moodle-oppimisympäristöön.

Sisältö

Sisältö Rakennetaan verkkokurssi yhdessä –kurssilla osallistuja pääsee harjoittelemaan verkkokurssin suunnittelua ja rakentamisen tekniikkaa käytännössä. Kurssin aikana suunnitellaan verkkokurssille kurssi- ja sisältösuunnitelma, valitaan kurssimateriaali ja harjoitellaan materiaalin tekemistä. Tämän jälkeen pienryhmät rakentavat suunnittelemansa verkkokurssin Moodle-ympäristöön. Kurssin päätteeksi pienryhmät esittelevät rakentamansa verkkokurssin toisilleen.

Kurssin aikana osallistujat jaetaan pienryhmiin ja kukin pienryhmä luo yhdessä verkkokurssin. Pienryhmissä rakennettavien kurssien sisältö ja materiaalit voivat olla kuvitteellisia.

Osallistujien käytössä on koulutuksen ajan Moodle-ympäristö ryhmä- ja yhteistyöskentelyä varten. Jokaiselle pienryhmälle luodaan verkkokurssin rakentamista varten oma Moodle-ympäristö, jonne saavat kouluttaja-käyttöoikeudet. Verkkokurssi koostuu viidestä AC (Adobe Connect)-tapaamisesta, joiden välissä työskennellään pienryhmissä ja yhteisesti Moodlessa.

AC-tapaamisilla käydään aluksi yhteisesti läpi kunkin jakson aihetta, jonka jälkeen tapaamisen jälkimmäisen tunnin pienryhmät suunnittelevat verkkokurssiaan jaetuissa keskustelutiloissa. Kouluttaja vierailee pienryhmien keskusteluissa tapaamisen aikana ja ohjaa suunnittelu- ja toteutusprojektia.

 

1. Johdanto kurssille ti 30.3.2021 klo 17-19
AC-tapaamisen ensimmäisen tunnin aikana käydään läpi kurssin rakennetta sekä esittäydytään. Kurssin toisen tunnin aikana jakaudutaan pienryhmiin ja aloitetaan verkkokurssien ideointi sekä sovitaan työskentely- ja yhteydenpitotavoista. Työskentelyä jatketaan seuraavan viikon ajan Moodlessa. Pienryhmät esittelevät kurssi-ideansa Moodlessa ennen seuraavaa AC-tapaamista.

 

2. Koulutussuunnittelu ti 6.4.2021 klo 17-19
AC-tapaamisen ensimmäisen tunnin aikana käydään läpi kurssi- ja sisältösuunnitelman tekemistä sekä verkkokurssin rakenteen suunnittelua. Kurssin jälkimmäinen tunti on varattu pienryhmätyöskentelyä varten. Työskentelyä jatketaan pienryhmissä seuraavan kahden viikon ajan Moodlessa ja mahdollisissa muissa kanavissa. Seuraavaan AC-tapaamiseen mennessä pienryhmät suunnittelevat verkkokurssin rakenteen ja sisällön. Pienryhmät esittelevät alustavat kurssi-ja sisältösuunnitelmansa Moodlessa ennen seuraavaa ac-tapaamista.

3. Kurssimateriaali ti 20.4.2021 klo 17-19
AC-tapaamisen ensimmäisen tunnin aikana käydään läpi kurssimateriaalien tekemistä ja valmiiden materiaalien hyödyntämistä. Kurssin jälkimmäinen tunti on varattu pienryhmätyöskentelyä varten. Työskentelyä jatketaan pienryhmissä seuraavan kahden viikon ajan Moodlessa ja mahdollisissa muissa kanavissa. Seuraavaan AC-tapaamiseen mennessä pienryhmät keräävät, suunnittelevat ja työstävät materiaalia verkkokurssille. Pienryhmille jaetaan Moodle-ympäristöt ennen seuraavaa ac-tapaamista kurssin rakentamista varten. 4. Moodle ti

 

4.5.2021 klo 17-19 AC-tapaamisen ensimmäisen tunnin aikana käydään läpi Moodlea. Kurssin jälkimmäinen tunti on varattu pienryhmätyöskentelyä varten. Työskentelyä jatketaan pienryhmissä seuraavan kahden viikon ajan Moodlessa ja mahdollisissa muissa kanavissa. Seuraavaan AC-tapaamiseen mennessä pienryhmät ovat suunnitelleet Moodle-ympäristön ja lisänneet sinne materiaalit ja sisällöt kurssi- ja sisältösuunnitelmiensa mukaisesti. Viimeisellä ac-tapaamisella pienryhmät esittelevät verkkokurssinsa toisille.

5. Verkkokurssien esittely ti 18.5.2021 klo 17-19.30

AC-tapaamisen aikana pienryhmät esittelevät verkkokurssinsa muille osallistujille.

Aika ja paikka

Ti 30.3.2021 klo 17-19
Ti 6.4.2021 klo 17-19
Ti 20.4.2021 klo 17-19
Ti 4.5.2021 klo 17-19
Ti 18.5.2021 klo 17-19.30, verkko

Kohderyhmä

Pääasiassa aikuisoppilaitosten opettajat ja kouluttajat, joilla on entuudestaan perustiedot verkkokoulutuksen suunnittelusta tai ovat suorittaneet SnellmanEDUn verkkokoulutuksen suunnittelun perusteet (1 op) (ent. ABC) ja jotka tahtovat soveltaa oppimaansa käytännössä suunnittelemalla ja rakentamalla verkkokurssin. Kurssille otetaan enintään 16 osallistujaa.

Osaamistavoitteet

Harjoitella verkkokurssin suunnittelua ja rakentamista Moodle-oppimisympäristöön. Kurssille osallistuja oppii laatimaan kurssi- ja sisältösuunnitelman verkkokurssista, pääsee valitsemaan ja tekemään materiaalit kyseiselle kurssille, pääsee tutustumaan Moodle-oppimisympäristöön ja viemään kurssisisällön ympäristöön sekä rakentamaan ympäristöä. Kurssille osallistuminen edellyttää aktiivista osallistumista pienryhmätyöskentelyyn. Pienryhmät palauttavat kurssin lopputyönä kurssi- ja sisältösuunnitelmansa kouluttajalle sekä esittelevät Moodle-kurssinsa toisille osallistujille ja kouluttajalle. Kouluttaja antaa palautteen myös ympäristöstä. Kurssista saa 2 op suoritusmerkinnän.

 • Lisätietoja: 

  Miia Impiö,suunnittelija
  miia.impio@snellmanedu.fi, 040 713 8664

  Asiakaspalvelu 044 746 2840, asiakaspalvelu@snellmanedu.fi

 • Hinta: 

  165 €
  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa.
  Ilmoittautuessasi voit maksaa koulutuksen heti tai valita laskun, jonka maksat koulutuksen alkaessa.