Psykologinen työstä palautuminen ja stressinsäätely työyhteisössä

Ajankohta
14.02.2023 - 28.02.2023
Paikka
Etäopetus
Hinta
159,00
Ilmoittaudu viimeistään
07.02.2023
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Mietityttääkö työssä jaksaminen? Huomaatko vatvovasi työhön liittyviä ajatuksia jatkuvasti vapaa-ajalla? Pohditko kuinka voisit tukea palautumista omassa työyhteisössä?

Psykologinen työstä palautuminen ja stressinsäätely työyhteisössä -koulutus tarjoaa tiiviin, ajankohtaiseen tutkimustietoon pohjautuvan tietopaketin psykologisesta palautumisesta ja stressinsäätelystä työssä. Palautumisen kehittäminen tukee työhyvinvointia ja voi auttaa omalta osaltaan myös ehkäisemään työuupumusta, joka on tämän hetken työelämässä valitettavan yleinen, työkykyä rajoittava haaste.

Etä- ja hybridityö ovat tuoneet uusia haasteita palautumiseen ja työn ja vapaa-ajan rajaamiseen, joten pysähtyminen jaksamisen ja hyvinvoinnin äärelle tekee hyvää korona-ajasta uuteen normaaliin siirryttäessä.

Sisältö

Koulutus sisältää kaksi puolen päivän koulutusta sekä omaan työhön liittyvän ennakko- ja välitehtävän.

Ensimmäinen osio: Yksilön oma palautuminen

 • Mitä työstä palautuminen ja mihin meistä jokainen tarvitsee sitä?
 • Palautumiseen vaikuttavat asiat työssä ja muussa arjessa
 • Stressireaktio kehossa ja mielessä
 • Miten tunnistaa palautumisen tarve ja onnistunut palautuminen?
 • Mihin palautuminen vaikuttaa?
 • Palautumisen tukeminen työpäivän aikana ja vapaa-ajalla
 • Oman ”palautumissuunnitelman” muotoilu

Toinen osio: Palautuminen työyhteisössä ja esihenkilön näkökulmasta

 • Palautuminen työyhteisössä: Millaiset asiat työyhteisössä vaikuttavat palautumiseen? Miten kiireeseen, stressiin ja palautumiseen suhtaudutaan työyhteisössä?
 • Milloin esihenkilön kannattaa olla huolissaan alaisen tai työtoverin jaksamisesta?
 • Miten työpaikalla voidaan yhdessä rakentaa paremmin palautumista ja työhyvinvointia tukevaa kulttuuria? 
 • Mitä minä esihenkilönä voin tehdä/voin ehdottaa esihenkilöni tekevän paremman palautumisen eteen?
 • Vireystilan säätely työpäivän aikana
 • Työn tuunaamisesta keinoja palautumisen ja työhyvinvoinnin tukemiseen: Miten jokainen voi itse tukea jaksamistaan ja työn imuaan tuunaamalla työtään? Miten erityisesti esihenkilönä voi tukea työn tuunaamista myös työyhteisössä?

Aika ja paikka

ti 14.2. ja 28.2.2023 klo 12–16, etäopetus

Kohderyhmä

Asiantuntija ja tietotyötä tekevät, esihenkilöt ja johtavassa asemassa olevat henkilöt, opetus- ja kasvatusalan sekä sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset sekä kaikki aiheesta kiinnostuneet.

Osaamistavoitteet

Koulutuksen suoritettuaan opiskelija osaa tunnistaa oman palautumisen tarpeensa ja tukea omaa palautumistaan sekä vapaa-ajalla että työpäivän aikana. Opiskelija oppii myös keinoja edistää palautumista tukevaa kulttuuria työyhteisössään sekä tuunata työtapojaan hyvinvointia tukevalla tavalla. Esihenkilönä toimivat oppivat, miten voivat tukea työntekijöidensä palautumista, mikä tukee työkykyä ja työssä suoriutumista. Osallistuja saa käytännönläheisen muistilistan palautumisen tukemisesta vietäväksi omaan työyhteisöön.

Kouluttajat

instructor_img

Anniina Virtanen, tutkija (PsT), Työterveyslaitos

Koulutuksen vetäjä, psykologi ja tutkija Anniina Virtanen on vetänyt viimeisen kahden vuoden sisällä useita kymmeniä koulutuksia psykologisen palautumisen teemoista eri ammattiryhmille, erityisesti opetus- ja kasvatusalalle, sekä esihenkilöille. Koulutukset ovat saaneet kiitosta kannustavasta ja myönteisestä lähestymistavasta sekä konkreettisista ideoista työhyvinvoinnin tukemiseen. Virtanen on tutkinut syksyllä 2021 valmistuneessa väitöskirjassaan opettajien työkuormituksesta palautumista. Hän on kirjoittanut aiheesta myös yleistajuisen tietokirjan nimeltä Psykologinen palautuminen (Tuuma-kustannus, 2021).

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus

  Maksimiosallistujamäärä 30.

 • Lisätietoja: 

  Outi Savolainen, suunnittelija
  outi.savolainen(a)snellmanedu.fi
  044 746 2846

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

  Voit tilata tämän koulutuksen myös räätälöitynä työyhteisöösi.

 • Hinta: 

  159 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset