Peru- ja tuomiokirjat sukututkimuksessa

Ajankohta
22.11.2023 - 29.11.2023
Paikka
Etäopetus
Hinta
45,00
Ilmoittaudu viimeistään
15.11.2023
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Jo vuonna 1734 säädettiin laki, joka määräsi perunkirjoituksesta eli se piti pitää kolmen kuukauden kuluessa vainajan menehtymisestä. Perukirjat ovat sukututkijoille hyvin arvokas tutkimuslähde. Ne antavat tietoja pesän osakkaista, mutta niiden avulla saa myös paljon ajasta ja vanhoista esineistä kertovaa tietoa.

Nykyään on jo paljon verkossa kuvattuna 100 vuotta vanhoja perukirjoja ja niitä voi tutkia kotikoneelta. Tällä kurssilla saat myös vinkkejä mistä ja miltä ajalta voit tilata perukirjakopion sukututkimusta varten, jos sitä ei ole vielä verkossa.

Sisältö

Jos sukulaisesi on rötöstellyt tai ollut todistajana käräjillä, niin saat tuomiokirjoista lisätietoa sukusi historiaan. Niistä löytyy myös mm. lainhuutoja ja kiinnekirjoja. Verkossa on olemassa Kansallisarkiston tuomiokirjahaku, joka hyödyntää tekoälyä digikuvattujen asiakirjojen etsimisessä ja tällä kurssilla saat vinkkejä sen käyttöön. Netissä on olemassa myös muita tuomiokirjatietokantoja ja kurssilla opiskelemme myös niiden hyödyntämistä ja tulkitsemista.

Aika ja paikka

ke 22.11. ja 29.11.2023, klo 17.30-19.00, etäopetus

Kohderyhmä

Kurssi sopii kaikille oman suvun historiasta kiinnostuneille ja opiskelijat saavat Suomen Sukuhistoriallisen yhdistyksen jäsentunnukset käyttöönsä ja niiden avulla tietojen löytyminen ja hyödyntäminen on paljon helpompaa.

Kouluttajat

Ritva Sampio, Suomen Sukututkimustoimisto Oy

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus

  Koulutus toteutetaan verkkokoulutuksena eli tarvitset tietokoneen, jossa on nettiyhteys, kaiuttimet tai kuulokkeet. Verkkoluennot tallennetaan, joten osallistujat voivat katsoa ja kuunnella ne myös jälkikäteen. Snellman-kesäyliopistossa on luennon aikana tekninen tuki, joka auttaa tarvittaessa omien laitteiden kanssa.

 • Lisätietoja: 

  Karin Johnson, koulutuskoordinaattori
  karin.johnson@snellmanedu.fi
  044 746 2842

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  45 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset