Palvelumuotoilu kestävien ratkaisujen tukena, nonstop

Ajankohta
01.07.2021 - 31.01.2022
Paikka
Etäopetus
Hinta
99,00
Ilmoittaudu viimeistään
31.01.2022
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Palvelumuotoilu on ajattelutapa: voidaksesi hyödyntää palvelumuotoilun työkaluja ja menetelmiä tarvitaan ymmärrys palvelumuotoiluprosessin rakenteesta ja asiakaslähtöisen yhteiskehittämisen tavoitteesta. Tämän verkkokurssin aikana ymmärrät ja voit sen pohjalta lähteä syventämään ymmärrystäsi muotoiluajattelusta ja palvelumuotoilun menetelmistä lisää.

Muuttuva maailma edellyttää meiltä kaikilta joustavuutta sekä liiketoimintaympäristön että asiakkaiden toimintaympäristön muuttuessa. Mistä uudet ratkaisut ja muutosjoustavuus? Mikä avuksi, jos sisäiset prosessit eivät riittävästi taivu muutostarpeisiin? Kuinka kysymystä vastuullisuudesta voisi oikein lähestyä?

 • Palvelumuotoilu on lähestymistapa, joka on kehitetty vastaamaan muuttuvan maailman tarpeisiin. Pohdimme valmennuksesssa myös kysymystä siitä, kuinka palvelumuotoilulla voidaan huomioida ja edistää kestävän kehityksen tavoitteita.
 • Osallistamalla sekä asiakas että työyhteisö ketterään kehittämiseen saadaan konkreettista tietoa toimintaympäristöstä ja varmistus siitä, ollaanko menossa oikeaan suuntaan.
 • Aidosti kestävien ratkaisujen avaimet löytyvät asiakasrajapinnasta ja vaikka ne ovat haastavia toteuttaa, apuna toimivat eri toimialojen välinen yhteistyö ja yhteiskehittäminen.

Tervetuloa haastamaan omaa ajattelua kehittämisprosesseista ja oivaltamaan palvelumuotoilun ydin!

Lue lisää kestäviä ratkaisuja palvelumuotoilun avulla: www.toimisto2030.fi/2021/03/03/kestavia-ratkaisuja-palvelumuotoilun-avulla

Erittäin kattava paketti palvelumuotoilusta, koulutus sisälsi myös paljon oheismateriaalia ja hyviä työkaluja! Siljan empaattinen näkökulma koulutuksessa oli mukavaa vastapainoa moniin muihin vastaaviin verrattuna. Tiia Permanto, Cireco Oy

Verkkovalmennus, joka tiivistää tehokkaasti sekä käytännönläheisesti palvelumuotoilun ja sen hyödyntämisen kestävän kehityksen sekä kiertotalouden saralla. Miki Mäkelä, Cireco Oy

Sisältö

Tämä nonstop verkkokurssi pitää sisällään viisi noin 30 min videoluentoa ja viisi noin 20 min pituista, käytännönläheistä asiantuntijahaastattelua. Haastateltavat asiantuntijat työskentelevät yhteiskunnan eri sektoreilla ja reflektoivat palvelumuotoilun prosessia omien projektiensa näkökulmasta.

Kokonaisuus etenee palvelumuotoiluprosessin mukaisesti ja voit hyödyntää sitä pienen kehittämisprosessisi tukena. Saat kokonaisuuden aikana käyttöösi yhteensä viisi palvelumuotoilun työpohjaa.

Aihe 1: Mitä on palvelumuotoilu? Kaikki lähtee asiakkaasta.

–          Haastateltavana Lapin kestävän matkailun kehittäjä Hanna-Leena Pesonen

–          Palvelumuotoilun työpohja: asiakkaan empatiakartta ja palvelupolku

Aihe 2: Rajattu palvelumuotoiluprosessi on ketterä.

–          Haastateltavana Kuopion kirjastotoimen johtaja Päivi Savinainen, case muovittamattomat kirjat ns. “nakukirja”-projekti.

–          Palvelumuotoilun työpohja: tavoitteen määrittely


Aihe 3:
Yhteiskehittäminen on avain kestäviin ratkaisuihin.

–          Haastateltavana Savonia AMK ilmastoturvallisuuden TKI-asiantuntija Jyri Wuorisalo.

–          Palvelumuotoilun työpohja: yhteiskehittämisen työpajan suunnittelu


Aihe 4:
Ratkaisun mallinnus ja pilotointi.

–          Haastateltavana arvoprosesseihin perehtynyt palvelumuotoilija, sarjayrittäjä Minna Rantama, case arvopohjainen vaalikoneprojekti.

–          Palvelumuotoilun työpohja: service blueprint


Aihe 5:
Kestävistä ratkaisuista liiketoimintaetua.

–          Haastateltavana Turun yliopiston yritysvastuun edistämiseen erikoistunut väitöskirjatutkija Mira Valkjärvi.

 

 


 

Aika ja paikka

Saatavilla 14.6.2021-30.4.2022, nonstop verkossa

Kohderyhmä

Kokonaisuus soveltuu sinulle, joka tiedät mitä palvelumuotoilu on, olet ehkä kokeillut sitä itse työssäsi, mutta projekti ei ole syystä tai toisesta onnistunut. Myös sinulle, joka tiedät kyllä mitä asiakaspersoona ja palvelupolku on, mutta et ole ymmärtänyt kuinka niitä hyödynnetään osana kehittämisprosessia. Työskentelet kenties asiantuntijana, projektijohtajana tai projektikoordinaattorina hankkeessa tai kehitysprojektissa. Kokonaisuudesta saat uusia ajatuksia myös sinä, joka pohdit kuinka voisit lähestyä kestävän kehityksen teemoja omassa työssäsi.

Osaamistavoitteet

Kokonaisuuden myötä ymmärrät, mistä tulee lähteä liikkeelle, jotta palvelumuotoilun integrointi omassa hanke- tai kehitysprojektissa tuottaa hyötyä. Opit myös hahmottamaan, havainnollistavien asiantuntijahaastattelujen tukemana, kuinka prosessin eri osat ovat kytköksissä toisiinsa. Opit myös, missä vaiheessa projektia voit hyödyntää erilaisia palvelumuotoilun työkaluja. Niihin voitkin perehtyä verkkovalmennuksen laajojen linkkien myötä omatoimisesti kurssin suoritettuasi.

Valmennuksen aikana kartutat myös ymmärrystä siitä, millä tavoin muu kuin ilmastoalan asiantuntija voi tavoitella kestävää kehitystä: sekä asiakkaan muuttuvan tarpeen että uudenlaisen yhteistyön rakentamisen muodossa.

Kouluttajat

instructor_img

VTM, Silja Huttunen, kestävän tulevaisuuden muotoilutoimiston, Toimisto2030, perustaja, on kouluttanut palvelumuotoilua erilaisille kohderyhmille yksityisellä sektorilla, julkishallinnossa sekä kolmannella sektorilla. Siljan oma hanke- ja projektiosaaminen on kertynyt tutkimuksen, sote-alan että oppilaitosten kentällä. Siljan näkemyksen ja kokemuksen mukaan kuka vain voi omaksua palvelumuotoilun periaatteet ja soveltaa niitä riittävän ymmärryksen myötä omaan työhönsä – parantaen sen myötä projektien asiakaslähtöistä määrittelyä ja sen myötä myös lopputulosten käytettävyyttä ja hyödyllisyyttä. Häntä motivoi saada osallistujat oivaltamaan palvelumuotoilun merkitys ja viemään oivalluksia käytäntöön pienin ja määrätietoisin askelin.

www.toimisto2030.fi/

 

 • Toteutus: 

  Tämä on Snellman-kesäyliopiston verkkokoulutus, jonka voit suorittaa sinulle sopivana ajankohtana.

  Ostettuasi verkkokurssin saat sähköpostiisi tunnukset ja ohjeet (1-2 työpäivän kuluessa), joilla pääset suorittamaan kurssia sinulle sopivana ajankohtana. Verkkokurssin luentovideot ovat katsottavissasi ja haastattelut kuunneltavissa 3 kuukauden ajan siitä hetkestä kun saat tunnukset. Voit tulostaa kurssialustalta työpohjat omaan käyttöösi.

 • Lisätietoja: 

  Outi Savolainen, suunnittelija
  outi.savolainen(a)snellmanedu.fi
  044 746 2846

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  99 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä