Paikallishistorian lähteillä III – tarinat ja kertomukset

Ajankohta
29.11.2022 - 13.12.2022
Paikka
Etäopetus
Hinta
40,00
Ilmoittaudu viimeistään
22.11.2022
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Tarinoiden ja kertomusten maailmasta löytyy yllättäviä historiallisia yksityiskohtia. Pienikin paikallishistoriaa koskeva tarina tai kertomus voi olla arvokas. Miten tarinoita voidaan koota? Miten niitä tulkitaan? Miten niitä voidaan käyttää tutkimuksen materiaaleina? Tällä kurssilla laitamme tarinat ja kertomukset talteen.

Paikallishistorian lähteillä on osa paikallishistorian tutkimisen koulutuskokonaisuutta. Koko koulutuskokonaisuus sisältää useampia erillisiä osia, joista jokainen harrastaja voi valita itselleen mieluisat ja tarpeellisimmat kurssit. Kaikki kokonaisuuteen kuuluvat kurssit voi suorittaa verkkovälitteisinä.

Paikallishistorian tutkimisen koulutuskokonaisuuden kurssit syksyllä 2022.

 • Kiehtova paikallishistoria 26.-29.9.
 • Paikallishistorian lähteillä I – arkistot 18.-27.10.
 • Paikallishistorian lähteillä II – valokuvat ja kirjeet 8.-17.11.
 • Paikallishistorian lähteillä III – tarinat ja kansanperinne 29.11.-13.

Sisältö

 • Ti 29.11. Mitä tarinoita ja kertomuksia tiedät paikallishistoriasta? Kootaan tarinat ja kertomukset. Monta mielenkiintoista tarinaa on varmaan jäänyt kertomatta. Kurssilla ohjeistetaan kokoamaan tarinat ja kertomukset.
 • To 1.12. Löytyykö paikkakunnaltasi tarinaa tai kertomusta jostakin erityisestä henkilöstä tai tapahtumasta, mikä on jäänyt mieleen ja minkä haluaisit säilytettävän tuleville sukupolville.
 • To 8.12. Tulkitsemme yhdessä kerättyä materiaalia, miten voimme hyödyntää sitä mm. kotiseututyössä ja mahdollisissa kotiseutua koskevissa julkaisuissa.
 • Ti 13.12. Tutustumme Suomalaisen Kirjallisuus Seuran aineistoon. Seura kokoaa kirjallista perinettä ja tallentaa monimuotoisesti kulttuuriamme. Pienikin paikallishistoriaa koskeva tarina tai kertomus voi olla erittäin arvokas tutkijoille. Laittakaamme kaikki tarinat ja kertomukset talteen!

Aika ja paikka

29.11.-13.12. klo 17-18.30, tiistaisin ja torstaisin. Yhteensä 4 verkkovälitteistä tapaamista.

Kouluttajat

Kouluttajana kurssilla toimii historiantutkija Nina Pelli. Nina on vetänyt paikallishistorian opintopiirejä jo useamman vuoden ajan.

 • Toteutus: 

  Koulutus kuuluu Snellman-kesäyliopiston Ikääntyvien yliopistotoimintaan.

  Toteutustapa on verkkovälitteinen opintopiiri. Koulutukseen osallistuvat voivat aktiivisesti esittää kysymyksiä ja osa tapaamisesta varataan keskustelulle. Osallistujan on hyvä varautua tapaamisiin toimivalla nettiyhteydellä, mikrofonilla ja kameralla.

 • Lisätietoja: 

  Suunnittelija Riikka Asikainen, riikka.asikainen(a)snellmanedu.fi, 044 746 2845

  Asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi, 044 746 2840

 • Hinta: 

  40 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset