Paikallishistorian lähteillä II – valokuvat ja kirjeet

Ajankohta
08.11.2022 - 17.11.2022
Paikka
Etäopetus
Hinta
40,00
Ilmoittaudu viimeistään
01.11.2022
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Vanhoja valokuvia ja kirjeitä voi löytyä ullakoilta ja piironkien laatikoista. Miten niitä voi käyttää tutkimusmateriaaleina? Mitä asioita kirjeistä ja valokuvista voi etsiä? Miten niitä kannattaa tulkita?

Paikallishistorian lähteillä on osa paikallishistorian tutkimisen koulutuskokonaisuutta. Koko koulutuskokonaisuus sisältää useampia erillisiä osia, joista jokainen harrastaja voi valita itselleen mieluisat ja tarpeellisimmat kurssit. Kaikki kokonaisuuteen kuuluvat kurssit voi suorittaa verkkovälitteisinä.

Paikallishistorian tutkimisen koulutuskokonaisuuden kurssit syksyllä 2022.

 • Kiehtova paikallishistoria 26.-29.9.
 • Paikallishistorian lähteillä I – arkistot 18.-27.10.
 • Paikallishistorian lähteillä II – valokuvat ja kirjeet 8.-17.11.
 • Paikallishistorian lähteillä III – tarinat ja kansanperinne 29.11.-13.

Sisältö

Ti 8.11. Mitä kaikkea valokuvat kertovat? Perehdytään siihen mitä valokuvat voivat kertoa meille. Valokuva voi kertoa muutakin mielenkiintoista, kuin kuvattavaa kohdetta.

To 10.11. Kirjeet tärkeänä osana paikallis- ja kulttuurihistoriaa. Mitä rivienvälistä voi lukea?

Ti 15.11. Kuvien ja kirjeiden kertomaa. Piironkien ja pöytälaatikoiden kätköissä olevat aineistot voivat kätkeä uskomattomia totuuksia ja tarinoita paikallis-ja kulttuurihistoriasta. Perehdytään myös siihen mitä mikrohistoria on ja mitä kaikkea harrastajahistorioitsija voi tieteelle antaa. To 17.11. Miten säilytän valokuvat ja kirjeet, että tärkeä tieto säilyy sukupolvelta toiselle. Perehdytään siihen miten säilytän ja arkistoin arvokkaan tiedon tuleville sukupolville.

Aika ja paikka

8.-17.11. klo 17-18.30. Yhteensä 4 verkkovälitteistä tapaamista.

Kouluttajat

Kouluttajana kurssilla toimii historiantutkija Nina Pelli. Nina on vetänyt paikallishistorian opintopiirejä jo useamman vuoden ajan.

 • Toteutus: 

  Koulutus kuuluu Snellman-kesäyliopiston Ikääntyvien yliopistotoimintaan.

  Toteutustapa on verkkovälitteinen opintopiiri. Koulutukseen osallistuvat voivat aktiivisesti esittää kysymyksiä ja osa tapaamisesta varataan keskustelulle. Osallistujan on hyvä varautua tapaamisiin toimivalla nettiyhteydellä, mikrofonilla ja kameralla.

 • Lisätietoja: 

  Suunnittelija Riikka Asikainen, riikka.asikainen(a)snellmanedu.fi, 044 746 2845

  Asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi, 044 746 2840

 • Hinta: 

  40 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset