Paikallishistoriaa tutkimaan! – historiapiiri

65,00

Paikkoja jäljellä: 50

Ryhmäilmoittautumiset
 • Missä: Verkossa
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 13.10.2021
 • Alkaa - Loppuu: 20.10.2021 - 17.11.2021

Kuvaus

Oletko ajatellut, että voisit omalta osaltasi olla tallentamassa ja tutkimassa arvokasta tietoa oman alueesi historiasta? Arkistoista voidaan saada arvaamatonta tietoa ja kirjaston kätköistä voi löytyä kirjoja, jotka kertovat oman alueesi ihmisistä ja tapahtumista. Paikallishistoriaa tutkiessa ja tallentaessa yksi avainlähteistä voi olla vaikka naapurisi kertomat tarinat. Kaapien kätköistä löytyvät lehtijutut, kirjeet ja päiväkirjat voivat olla arvaamattoman arvokasta tietoa. Tule mukaan paikallishistorian mielenkiintoiseen maailmaan!

Sisältö

Kurssilla perehdytään paikallishistoriaan ja opitaan käyttämään erilaisia lähteitä sen tutkimiseen.

Jokainen osallistuja voi miettiä oman tutkittavan aiheensa ja saa kurssin aikana opastusta ja apua aiheen käsittelyyn ja tallentamiseen. Voit tulla mukaan myös vain tutustumaan historiallisen tutkimuksen tekemiseen ja kuuntelemaan muiden löytämiä tarinoita historian hämärästä.

 

Kurssi kokoontuu verkkovälitteisesti. Kurssi toteutetaan keskustelevana opintopiirinä. Olethan siis valmis käyttämään mikrofonia ja kameraa. Kurssin alussa ja sen aikana saat opastusta tarvittavan tekniikan käyttöön.

 

Kuopiossa järjestämme halukkaille mahdollisuuden tulla kokoontumaan SnellmanEDUn koulutustiloihin verkko-opetuksen ajaksi.

Aika ja paikka

Kurssi kokoontuu verkkovälitteisesti joka keskiviikko (20.10., 27.10., 3.11., 10.11. ja 17.11.) klo 17-18.30.

Kouluttajat

Kurssin ohjaajana toimii FM Nina Pelli, jolla on paljon kokemusta historiapiirien vetämisestä. Koulutuksien lisäksi hän tekee työkseen mm. arkistointeja, historiikkejä, kulttuurikävelyitä ja näyttelyitä.

 • Lisätietoja: 

  Riikka Asikainen
  riikka.asikainen@snellmanedu.fi
  044 746 2845 tai asiakaspalvelu 044 746 2840

 • Hinta: 

  65 €
  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Ilmoittautuessasi voit maksaa koulutuksen heti tai valita laskun, jonka maksat koulutuksen alkaessa.