Osaamista ja varmuutta kouluttamiseen – Osaava® kouluttaja

Ajankohta
13.04.2023 - 25.05.2023
Paikka
Etäopetus
Opintopisteet
2 op
Hinta
155,00
Ilmoittaudu viimeistään
05.04.2023
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Osaava® kouluttaja – webinaarisarja on monipuolinen ja tiivis kokonaisuus, jossa syvennytään kouluttamisen anatomiaan ja tarjotaan välineitä innostavien ja motivoivien koulutusten rakentamiseen. Koulutus kehittää esiintymis- ja kouluttajataitoja, käsittelee ryhmänohjausta ja -hallintaa sekä vahvistaa toiminnallisten menetelmien ja osallistamisen käyttöä osana koulutuksia.

Koulutus tarjoaa tietoa oppimisesta sekä esittelee erilaisia harjoituksia ja menetelmiä, joita voi käyttää osallistamiseen ja oppimisen syventämiseen Lisäksi tarkastellaan kouluttajan toiminnan takana vaikuttavaa käyttöteoriaa. Koulutus tarjoaa työkaluja ja varmuutta sekä lähikoulutuksiin että etänä tapahtuvaan kouluttamiseen. Tavoitteena on syventää pedagogista osaamista, vahvistaa koulutusten vuorovaikutteisuutta ja vaikuttavuutta sekä lisätä rohkeutta kouluttamiseen.

Erinomainen kouluttaja ja sisältö, mahtavaa päästä rakentamaan uutta ymmärrystä vankkojen perusteiden päälle, tämä koulutus ei jäänyt pelkäksi pintaraapaisuksi!
Kiitos inspiroivasta webinaarisarjasta, sain paljon konkreettista hyötyä omiin koulutuksiin! Odotin aina innolla seuraavaa kertaa.
Huikean asiantunteva ja lämmin kouluttaja! Pitkä kokemus paistoi koko ajan taustalta, oli helppo luottaa kouluttajan sanomaan.

Sisältö

to 13.4.2023: Minä kouluttajana
· Oppimisen anatomia
· Käyttöteoria kouluttajan tukena
· Irti jännityksestä! Rohkeutta ja varmuutta kouluttamiseen
· Kouluttaja pedagogisena osaajana

to 27.4.2023: Koulutuksen rakentaminen
· Tavoitteet koulutuksen tukirankana
· Kohdentaminen
· Sisällön rakentaminen
· Havainnollistaminen
· Argumentit syventävät oppimista

to 11.5.2023: Kouluttaja esiintyjänä
· Esiintyjän sanaton viestintä
· Elävöittäminen kiinnostuksen ylläpitäjänä
· Esiintyminen etäkoulutuksissa

to 25.5.2023: Ryhmä haltuun! Ryhmänhallinta, harjoitukset ja toiminnallisuus
· Kouluttaja ryhmänohjaajana
· Miten edistän oppimista?
· Toiminnallisuus, harjoitukset ja osallistaminen

Kokonaisuus sisältää pienen ennakkotehtävän sekä oppimispäiväkirjan kirjoittamista. Tapaamiskertojen välissä tehdään oppimista tukevia suunnittelutehtäviä, joiden avulla rakennetaan omaa koulutuskokonaisuutta pala palalta. Lisäksi kokonaisuuteen kuuluu yhteistä työskentelyä verkkoalustalla. Koulutuksen päätteeksi palautetaan tiivis kirjallinen kooste koulutuksen aikana tehdystä suunnittelutyöstä.

Aika ja paikka

torstaisin 13.4, 27.4, 11.5 ja 25.5.2023 klo 17–19, etäopetus

Kohderyhmä

Osaava kouluttaja – webinaarisarja toimii monialaisena täydennyskoulutuksena kaikille, joita kouluttaminen kiinnostaa sekä heille, joiden työhön tai vapaa-aikaan liittyy kouluttaminen.

Koulutus sopii hyvin aloitteleville kouluttajille tai koulutustyöstä kiinnostuneille, mutta hyvin myös heille, jotka ovat jo toimineet kouluttajina. Heille koulutus tarjoaa mahdollisuuden kehittää omaa kouluttamisen tapaa sekä syventää ammatillista osaamista. Monessa työssä kouluttaminen on osa työnkuvaa ja siten tämä koulutus toimii hyvänä tukena työssä ja työuralla menestymisessä sekä tarjoaa myös yrittäjille uusia liiketoimintamuotoja.

Osaamistavoitteet

Webinaarisarjan jälkeen osallistuja
• osaa kuvata omien koulutustensa takana olevaa käyttöteoriaansa
• osaa lähestyä koulutustavoitteita osaamistavoitteiden näkökulmasta
• osaa suunnitella oppimista tukevia koulutussisältöjä
• osaa käyttää ilmaisuaan osana koulutuksen havainnollistamista ja dynamiikkaa.
• osaa hyödyntää koulutuksen sisällön ja osallistujien kannalta sopivia ja oppimista tukevia menetelmiä.
• osaa huomioida oman toimintaansa vaikutuksia harjoitusten ohjaamisessa.
• osaa hyödyntää aiempaa monipuolisemmin vuorovaikutustaitojaan kouluttamisessa.

Kouluttajat

instructor_img

Jutta Laino-Tabell on toiminut kouluttajana yli 22 vuotta ja työskennellyt koulutusalan yrittäjänä yli 15 vuotta. Jutan tausta on puheviestinnässä, draamakasvatuksessa sekä aikuiskasvatuksessa. Lisäksi hän toimii työnohjaajana. Vuosien varrella hän on työskennellyt myös pitkään vertaistuen ja vapaaehtoistoiminnan parissa sekä toiminut yli 13 vuotta draamakasvatuksen opettajana Jyväskylän avoimen yliopiston opinnoissa.

Jutasta sanottua: Jutan koulutuksissa näkyy vahva kokemus ja ammattitaito. Jutalla on erinomainen taito saada osallistujat mukaan ja ylläpitää kiinnostusta. Jutta on eläväinen ja havainnollistava kouluttaja. Hän saa toiminnallisiin harjoituksiin osallistumisen tuntumaan helpolta. Hienoa, että koko hänen ammattitaitonsa on nyt paketoitu tarjolle meille muillekin.

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus
  Luentoja, pari- ja ryhmätyöskentelyä webinaareissa, toimimista verkkoalustalla sekä itsenäistä työskentelyä ja oppimispäiväkirjan kirjoittamista. Kurssiin kuuluu ennakkotehtävä.

  Kurssin hyväksytty suoritus edellyttää aktiivista osallistumista (vähintään 80 % läsnäolo) sekä harjoitustehtävien suorittamista.

 • Lisätietoja: 

  Outi Savolainen, suunnittelija
  outi.savolainen(a)snellmanedu.fi
  044 746 2846

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

  Voit tilata tämän koulutuksen räätälöitynä työyhteisöösi.

 • Hinta: 

  155 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset