Kuvaus
Oletko aina miettinyt, että sinusta olisi työssäsi enempään mutta et tiedä miten mennä sitä kohti? Tai oletko miettinyt uraloikkaa mutta jokin estää? Kenties haet uutta työtä, mutta jostain syystä et pääse haastatteluista eteenpäin? Tai ehkä haluaisit oppia sanoittamaan erottuvasti sen, miten juuri sinä eroat muista potentiaalisista työnhakijoista tai mikä on sinun arvosi työyhteisöllesi?
Osaajaprofiili on yksi osaamisen tunnistamisen työkalu. Osaajaprofiilin avulla löydät itsestäsi sen mitä kohti haluat mennä ja miten hyödynnät omaa osaamistasi ja omia mielenkiinnonkohteitasi työssäsi, työnhaussa tai uran murrosvaiheissa. Opit myös paremmin sanoittamaan esimerkiksi työhaastattelijalle sen, miten sinun osaamistasi voidaan työtehtävässä hyödyntää tai miten sanallistat itseäsi muista erottuvasti. Opit kertomaan konkreettisesti itsestäsi ja osaamisestasi. Voit unohtaa termit, joita niin monet jo käyttävät (esim. tiimipelaaja, sosiaalinen, helposti lähestyttävä).
Osaajaprofiilia työkaluna voivat hyödyntää työnhakijat, asiantuntijat, alanvaihtajat ja esimerkiksi esihenkilöt, jotka haluavat löytää uusia keinoja kehittää tiiminsä osaamista organisaatiossa.
Sisältö
Valmennus koostuu kahdeksasta (8) valmennuskerrasta, joissa keskitymme yhteen osaajaprofiilin teemaan kerrallaan. Sen lisäksi oma valmennuskertansa on myös osaamisen esiintuomisesta ja itsetuntemuksen merkityksestä. Valmennus on intensiivinen paketti, jossa tavataan keskimäärin kaksi kertaa viikossa. Valmennuskertojen lisäksi osallistujat tekevät orientoivan tehtävän ennen valmennuksen käynnistämistä, lyhyitä välitehtäviä valmennuskertojen välillä ja myös kirjoittavat oman osaajaprofiilinsa valmennuksen aikana.
- Aloitus ma 4.9. klo 17-19: Ryhmäytyminen ja valmennuksen käynnistäminen
- 2. kerta to 7.9. klo 17-19:30: Millainen olen?
- 3. kerta ma 11.9. klo 17-19:30: Millaista uraa tavoittelen? Millaista työtä etsin?
- 4. kerta to 14.9. klo 17-19:30: Kiinnostuksen kohteeni
- 5. kerta ma 18.9. klo 17-19:30: Osaamiseni
- 6. kerta to 21.9. klo 17-19:30: Mihin kaikkeen kokemustani voi hyödyntää?
- 7. kerta to 28.9. klo 17-19: Itsetuntemus, rohkeus ja motivaatio uralla kehittymisessä ja/tai työn haussa
- 8. kerta to 5.10. klo 17-19:30: Valmennuksen päätös
Aika ja paikka
4.9.- 5.10.2023 (ma-to)
klo 17–19/19:30.
Koulutus järjestetään Zoomissa.
Kohderyhmä
Työnhakijat, asiantuntijat, alanvaihtajat, esihenkilöt ja kaikki oman osaamisensa sanoittamisesta kiinnostuneet.
Osaamistavoitteet
Valmennukseen täysipainoisesti osallistuttuaan osallistuja:
- tunnistaa keskeisimmät osaamisensa ja kiinnostuksen kohteensa
- osaa sanoittaa entistä paremmin omaa osaamistaan
- hahmottaa työllistymismahdollisuutensa tai uratavoitteensa
- pystyy sanoittamaan kokemuksensa ja osaamistensa tuomat hyödyt konkreettisella tavalla
- tunnistaa kasvun asenteen ja sisäisen motivaation merkityksen oman osaamisensa kehittämisen kannalta
- näkee uusia mahdollisuuksia siellä missä ennen oli esteitä
- on kirjoittanut oman osaajaprofiilinsa
Kouluttajat

Heidi Wahl (KM) on yrittäjä ja virtuaalisen koulutuksen ja fasilitoinnin asiantuntija. Hän on työskennellyt aiemmin verkko- ja virtuaalikoulutuksen asiantuntijana ja kehittäjänä ja hänellä on pitkä kokemus oppimisen ja osaamisen kehittämisestä organisaatioissa. Elinikäinen oppiminen on erittäin lähellä Heidin sydäntä ja siksi hän on myös äärimmäisen kiinnostunut ihmisten tavoista oppia mutta myös sanoittaa oppimaansa ja omaa osaamistaan.
Virpi Haavisto (YTM) on henkisen kasvun ohjaaja ja valmentaja. Hän on osaamisen tunnistamisen asiantuntija ja osaamiskulttuurin kehittäjä. Virpi kehittää jatkuvasti omaa osaamistaan tekemälllä uusia asioita ja kannustaa muita omalla esimerkillään.
-
Toteutus:
Snellman-kesäyliopiston koulutus. Valmennus toteutetaan täysin etänä Zoomissa. Maksimiosallistujamäärä on 15.
-
Lisätietoja:
Niina Räsänen, suunnittelija
niina.rasanen(a)snellmanedu.fi
044 746 2863asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
044 746 2840Voit tilata tämän koulutuksen myös räätälöitynä työyhteisöösi. Erityisesti HR-asiantuntijat sekä uravalmentajat ja -ohjaajat hyötyvät tästä koulutuksesta.
-
Hinta:
290 €
Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Maksusuunnitelma 2 erää. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista
- Teemat:
- Digitaidot
- Työelämä- ja oppimistaidot
Ryhmäilmoittautumiset