Ortodoksisukujen tutkimuksen perusteet

65,00

Paikkoja jäljellä: 98

Ryhmäilmoittautumiset
 • Missä: Verkossa
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 24.01.2021
 • Alkaa - Loppuu: 01.02.2021 - 15.02.2021

Kuvaus

Snellman-kesäyliopiston koulutus

Haluatko opiskella ortodoksisukujen tutkimusta?

Tässä webinaarissa tutustumme ortodoksien kirkonkirjalähteisiin: metrikkakirjoihin ja rippikirjoihin. Kurssin painopiste on 1800-luvulla ja 1900-luvun alkuvuosikymmenissä, mutta myös 1700-luvun lähteitä sivutaan. Kurssilla käsittelemme ortodoksisukujen tutkimista suomalaisesta näkökulmasta. Käymme läpi venäläisten asiakirjojen aakkosia sekä malliesimerkkejä henkilön- ja paikannimistä sekä ortodoksien nimistöä sekä venäjän- että suomen-/karjalankielisissä muodoissaan. Kurssilla käsitellään myös eri ortodoksisten väestöryhmien tutkimisen erityispiirteitä.

Käymme lisäksi läpi tutkimuksen tekemistä henkikirjojen avulla, jos kirkollisia lähteitä ei ole tai venäjän kieli tuottaa haastetta. Perehdymme myös Karjala-tietokannan Katihan käyttöön sukututkimuksen apuvälineenä. Geni on yhteisjulkaisujärjestelmä, jossa voi yhdessä tehdä sukututkimusta ja jakaa sukutietoja. Webinaarissa tutustumme myös Genin hyödyntämiseen ortodoksien sukututkimuksessa. Opiskelijat saavat käyttöön lisäksi Suomen Sukuhistoriallisen yhdistyksen jäsentunnukset, joiden avulla sukututkimus helpottuu huomattavasti. Kurssiin kuuluu myös paljon internetin sukututkimusosoitteita, jotka opiskelijat saavat pdf-muodossa ja näin linkit on helppo hyödyntää.

Aika ja paikka

maanantaisin 1.2-15.2.2021 klo 17.30-19.00, verkko

Kohderyhmä

Kurssi soveltuu kaikille omasta ortodoksisuvustaan ja historiastaan kiinnostuneille.

Osaamistavoitteet

Kurssin tavoitteena on, että osallistujat pystyisivät apuneuvoja hyväksi käyttäen aloittamaan omatoimisen sukututkimuksen tekemisen.

Kouluttajat

Santeri Palviainen, sukututkimustoimikunnan puheenjohtaja, Karjalan Sivistysseura

Ritva Sampio, sukututkimusopettaja, johtaja, Suomen Sukututkimustoimisto Oy

 • Lisätietoja: 

  Merja Huttunen, koulutuskoordinaattori
  merja.huttunen@snellmanedu.fi
  044 746 2851

  asiakaspalvelu@snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  65 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Ilmoittautuessasi voit maksaa koulutuksen heti tai valita laskun, jonka maksat koulutuksen alkaessa.