Oivaltava® -mindfulness-ohjaajakoulutus 15 op

Ajankohta
25.02.2022 - 11.06.2022
Paikka
Kuopiossa
Opintopisteet
15 op
Hinta
1.890,00
Ilmoittaudu viimeistään
11.02.2022
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Suosittu Mindfulness-ohjaajakoulutus alkaa Kuopiossa! Maailma ja todellisuus muuttuvat koko ajan. Muutospaine koskettaa meitä jokaista meidän itsemme takia. Me emme ole niin kuin älypuhelin, jonka akun voi kytkeä tarvittaessa virtalähteeseen. Meidän olisikin hyvä olla tietoisia omista voimavaroista ja niitä kuluttavista ja lataavista tekijöistä.

Oivaltava® Mindfulness-ohjaajakoulutuksessa saat pysähtyä itsesi äärelle ja viettää tärkeiden teemojen parissa 10 arvokasta päivää. Saat aikaa kuunnella vastauksia erilaisiin kysymyksiin: Mitä minulle kuuluu? Pystynkö pysähtymään? Mitä läsnäolo minulle tarkoittaa? Tunnistanko stressitekijäni ja -oireeni? Tunnistanko asiat, jotka vievät tai tuovat minulle energiaa? Miten suhtaudun omiin virheisiin tai epäonnistumisiin? Mitä kerron silloin itselleni? Tunnistanko tunteeni? Millaisia ovat minun ”selkäydinreaktioni”, yksilölliset tapani reagoida ja ilmaista itseäni?

Teemakohtaisissa jaksoissa mindfulness-taidot yhdistyvät hyvinvointiin, keskittymiskykyyn, tunnetaitoihin, tietoiseen vuorovaikutukseen, luovuuteen, itsensä johtamiseen, vuorovaikutukseen ja ihmissuhteisiin.

”Tämä oli yksi merkityksillisimmistä koulutuksista itselle!”

Sisältö

Mieli pystyy rakentamaan uutta, levollisempaa suhdetta kaikkiin elämämme häiriötekijöihin. Tähän mielen luontaiseen taitoon perustuen on mahdollista elää levollisempaa elämää myrskyn ja kaaoksenkin keskellä. Mindfulnessia ei siten syyttä kutsuta mielen kuntosaliksi.

Koulutuksessamme löydätkin paitsi vastauksia yllä oleviin kysymyksiin, annat aikaa itsellesi ja syvennät itsetuntemustasi. Koulutus on vahvasti kokemuksellinen ja mindfulness-harjoitusten ohjaamisen oppimisprosessissa opettelet tunnistamaan omaa ohjaajan ääntäsi. Ohjaajuuden perusta luodaan omien harjoitusten kautta ja koulutuksen aikana oma mindfulnessin harjoittaminen syvenee omien kokemusten ja niistä syntyvien oivallusten kautta.

Tunnistamalla oman ohjaajan äänesi, opit tunnistamaan ne tavat, joilla sinä voit viedä tietoista läsnäoloa eteenpäin. Esimerkiksi opettajana saatat huomata oppilaidesi hyötyvän huomion suuntaamisen taidoista tai fysioterapeuttina annat potilaallesi hetken aikaa pysähtymiseen ja huomion suuntaamiseen kehoon ennen varsinaista hoitoa. Ohjaajakoulutuksemme tavoitteena onkin antaa sinulle valmiudet ohjata mindfulness-harjoituksia sekä yksilöille että ryhmille.

I Jakso: 25-26.2.2022

– mindfulnessin juuret ja harjoitteiden perusteet
– mindfulness-harjoittelu, mieli ja aivot
– mielen strategiat
– läsnäolon kokemus, kehotietoisuus ja aistimukset
– voimavarat ja energiatasapaino
– stressi ja stressinsäätely
– mindfulness-harjoitusten ohjaaminen yksilöille

II Jakso: 18-19.3.22

– mindfulness-harjoitusten ohjaaminen ryhmille
– huomion tietoinen suuntaaminen, keskittymiskyky
– ajattelumekanismit, tulkinnat ja uskomukset
– reaktiivisuudesta proaktiivisuuteen

III Jakso: 22-23.4.22

-tunnetaidot, tunnistaminen, elinkaari, merkitykset
– tunnemekanismit
– tunneäly
– itsemyötätunto ja myötätunto

IV Jakso: 13-14.5.22

– vuorovaikutuskanavat
– mindfulness ja itsetuntemus
– mindfulness ja ihmissuhteet
– kokemustilat
– oivallukset

V Jakso: 10-11.6.22

– luovuus
– älykäs intuitio
– lopputyöt

Koulutus koostuu 10 lähiopetuspäivästä (sisältää hiljaisen päiväretriitin) ja neljän viikon välein pidettävästä 30-45 minuutin mittaisesta etätapaamisesta. Etätapaamissa tehdään mindfulness-harjoituksia ja niiden ajankohdat sovitaan yhdessä ryhmän kanssa (verkkotapaamisiin voit osallistua tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella).

Työmenetelminä ovat luennot, ohjausharjoitukset, omien harjoitusten reflektointi ryhmässä sekä mindfulness-kirjallisuuteen tutustuminen ja kahdesta valinnaisesta mindfulness-kirjasta tehtävä referaatti. Hiljainen päiväretriitti tukee sekä omaa harjoittelua että ohjaajavalmiuksia.

Lopputyön aiheena on mindfulness-ohjaajataitojen hyödyntäminen, ohjaajaksi kasvun kuvaus tai muu yhdessä sovittava mindfulness-aihe. Lopputyön voi tehdä luovasti omalla tavallaan. Koulutuksessa käytetään muutoin opettajan jakamaa materiaalia.

Aika ja paikka

pe-la 25-26.2.22
pe-la 18-19.3.22
pe-la 22-23.4.22
pe-la 13-14.5.22 (hiljainen päiväretriitti 14.5.2022)
pe-la 10-11.6.22

Koulutuspäivät Kuopiossa klo 9-16

Kohderyhmä

Koulutus soveltuu henkilöille, jotka haluavat syventää omia mindfulness-taitojaan ja oppia käyttämään mindfulness-pohjaisia menetelmiä työssään yksilöiden ja/tai ryhmien ohjaamisessa. Koulutukseen osallistuvilta vaaditaan vähintään mindfulness-peruskurssia vastaavaa osaamista (kurssilla tai itse opiskellen hankittu) sekä omaa kokemusta mindfulnessin harjoittamisesta. Maksimiosallistujamäärä 16.

Osaamistavoitteet

Koulutuksen tavoitteena on antaa valmiudet ohjata yksilöille ja ryhmille mindfulness-harjoitteita itselle luontevimmalla tavalla. Koulutuksen aikana myös oma mindfulnessin harjoittaminen syvenee omien kokemusten ja niistä syntyvien oivallusten kautta.

Kouluttajat

instructor_img

Ritva Liisanantti, GLP-Coach, Master Coach, mindfulness-ohjaajien kouluttaja, työhyvinvointivalmentaja, positiivisen psykologian ohjaaja

Tutustu Ritvaan lisää www.inspiralcoach.fi/meista/

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus

  Koulutus sisältää yhteensä 10 lähiopetuspäivää Kuopiossa (sisältää hiljaisen päiväretriitin). Lisäksi koulutukseen kuuluu yhteensä seitsemän 30-45 minuutin mittaista etäwebinaaria, joissa tehdään mindfulness-harjoituksia. Etäwebinaarien ajankohdat sovitaan yhdessä ryhmän kanssa.

  Työmenetelminä luennot, ryhmätyöt ja ohjausharjoitukset, omien harjoitusten reflektointi ryhmässä sekä mindfulness-kirjallisuuteen tutustuminen, kirjareferaatti sekä lopputyö. Koulutuksessa on käytössä moodlepohjainen EduGo-oppimisympäristö.

 • Lisätietoja: 

  Outi Savolainen, suunnittelija
  outi.savolainen(a)snellmanedu.fi
  044 746 2846

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  1890 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Maksusuunnitelma: neljä erää. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä