Nuoren mielen ensiapu -koulutus

155,00

Paikkoja jäljellä: 20

Ryhmäilmoittautumiset
 • Missä: Iisalmessa
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 19.08.2021
 • Alkaa - Loppuu: 02.09.2021 - 03.10.2021

Kuvaus

Nuoren mielen ensiapu® -koulutuksesta valmiuksia nuorten mielenterveysongelmien varhaiseen tunnistamiseen ja puheeksi ottamiseen

Sisältö

Nuoren mielen ensiapu® tarjoaa tietoa lasten ja nuorten mielenterveydestä, mielen hyvinvoinnin haasteista ja vaikeista kokemuksista arjen keskellä, yleisimmistä mielenterveyden häiriöistä sekä puuttumisen ja puheeksi ottamisen välineistä. Koulutus vahvistaa osallistujien mielenterveysosaamista ja sitä kautta lisää aikuisten valmiuksia tarjota varhaista ja tehokasta tukea lapsille ja nuorille.

Koulutukseen sisältyy yksi lähiopetuspäivä, jonka jälkeen opiskelu jatkuu neljän viikon mittaisella verkkokurssilla (7 h) Moodlessa. Jokaisella verkkokurssin viikolla on oma aihealueensa ja siihen liittyvät tehtävät, joihin osallistujat vastaavat oman aikataulunsa mukaan.

Aika ja paikka

torstai 2.9.2021 klo 9-16, Iisalmi
ja jatko-osa verkkokurssina 6.9.-3.10.2021

Kohderyhmä

Nuoren mielen ensiapu® (NMEA) -koulutus on tarkoitettu 7-18 vuotiaita lapsia tai nuoria työssään tai lähipiirissään kohtaaville. Koulutus soveltuu esim. sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille, nuorisotyöntekijöille, opettajille ja oppilashuoltoryhmän jäsenille sekä urheiluseurojen valmentajille ja muille lasten ja nuorten parissa toimiville.

Osaamistavoitteet

Koulutuksen tavoitteena on ehkäistä lasten ja nuorten mielenterveysongelmia, parantaa niiden varhaista tunnistamista, vahvistaa aikuisten valmiuksia ottaa puheeksi mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä lasten ja nuorten sekä heidän vanhempiensa tai huoltajien kanssa sekä tarjota tukea ja apua.

Kouluttajat

Terveystiedon opettaja, opettajien kouluttaja, Mieli ry:n kouluttaja Ranja Koski.

Kirjallisuus

Opiskelun tukena toimii oppikirja (sisältyy koulutuksen hintaan, annetaan lähipäivänä osallistujille) sekä MIELI Suomen Mielenterveys ry:n verkkosivujen teemaan liittyvä materiaali.

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus yhteistyössä Mieli ry:n kanssa.
  Koulutuksen 2.9. lähipäivässä läsnäolovelvoite ja siitä eteenpäin 4 viikon ajan tehtävät viikoittain Moodle-oppimisympäristössä.

 • Lisätietoja: 

  Sari Partanen
  sari.partanen(a)snellmanedu.fi
  044 746 2852

  asiakaspalvelu@snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  155 €
  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista.