Miten löydän karjalaiset sukujuureni?

Ajankohta
23.03.2024 - 23.03.2024
Paikka
Etäopetus
Hinta
40,00
Ilmoittaudu viimeistään
17.03.2024
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Tervetuloa tutustumaan karjalaisiin sukujuuriisi Reijo Savolan johdolla!

Kurssilla käsitellään karjalaisten sukujuurien historiaa, sukututkimuksen aloitusta, ortodoksista sukututkimusta ja sen erityispiirteitä, elämäkertatyötä ja sukututkimuksen yhteisjulkaisualustan Genin käyttöä.

Verkkoluennot tallennetaan, joten osallistujat voivat katsoa ja kuunnella ne myös jälkikäteen. Koulutus toteutetaan etäyhteyksin, eli tarvitset tietokoneen, jossa on nettiyhteys, kaiuttimet tai kuulokkeet. Luennolla mukana tekninen tukihenkilö, joka auttaa tarvittaessa laitteiden kanssa.

Sisältö

Kurssin sisältö:
1. Karjalaisten sukujuurten historiaa: mistä karjalaisuus sai alkunsa ja millaisia väestömuuttoaaltoja Karjalassa on ollut eri aikoina

2. Sukututkimus – perusteita: käydään läpi sukututkimuksen alkuvaiheita ja peruslähdeasiakirjoja keskittyen evankelisluterilaisiin ja Suomen arkistojen lähdemateriaaleihin. Tavoitteena on, että tämän osion perusteella muodostuu hyvä kuva sukututkimuksen alkuvaiheesta ja perusteista.

3. Ortodoksinen sukututkimus: käydään läpi ortodoksisukujen tutkimuksessa käytettäviä lähdeasiakirjoja Suomen ja Venäjän arkistoista. Tavoitteena on, että myös venäjän kieltä osaamaton pystyy alkamaan tutkimukseen tämän johdannon perusteella.

4. Elämäkertatyö: elämäkerran kokoaminen on aina oleellista – ja erityisesti on tärkeää tallentaa muistitietoa, joka on katoavaista. Tutustutaan henkilöhaastatteluissa ja elämäkertojen kirjoittamisessa huomioitaviin asioihin.

5. Geni: Yhteistutkimusalusta Geni on suosittu varsinkin karjalaisjuuristen keskuudessa. Tutustutaan Genin tuomiin mahdollisuuksiin karjalaisten sukujuurten selvittämisessä.

Aika ja paikka

la 23.3. klo 10.00-11.30 ja 12.00-13.30, etäopetus

Kohderyhmä

Kurssi soveltuu kaikille vasta-alkajista edistyneempiin sukututkijoihin.

Kouluttajat

Luennoitsija Reijo Savola

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus

 • Lisätietoja: 

  Karin Johnson, koulutuskoordinaattori
  karin.johnson@snellmanedu.fi
  044 746 2842

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  40 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset