Mini-Nepsy – nuoret ja aikuiset

Ajankohta
02.02.2023 - 03.02.2023
Paikka
Etäopetus
Hinta
340,00
Ilmoittaudu viimeistään
24.01.2023
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Suosittu Mini-Nepsy -koulutus suunnattuna aikuisten ja nuorten kanssa työskenteleville nyt verkossa!

Neuropsykiatrisiin vaikeuksiin liittyy erilaisia oireita kuten, oppimisen, unen ja motoriikan haasteita, mielialavaihteluja, ahdistus/pakko-oireisuutta sekä aistiherkkyyttä. Nepsy-vaikeudet vaikuttavat yksilön jokapäiväiseen elämään, oman toiminnan ohjaamiseen, säätelyyn, kommunikointiin sekä sosiaalisissa tilanteissa toimimiseen. Oireet ovat yksilöllisiä ja niiden vaikeusasteet vaihtelevat. Lisäksi niiden taustalta löytyy erilaisia tekijöitä. Koulutuksesta saat konkreettisia menetelmiä ja näkökulmia ohjata neuropsykiatrisista vaikeuksista kärsiviä ihmisiä sekä auttaa heitä löytämään omat vahvuudet ja voimavarat. Tule hakemaan koulutuksesta käytännön työkaluja sekä uutta iloa ja intoa työhösi!

Sisältö

Koulutuksen sisältö:
 • Neuropsykiatriset oireyhtymät ja arjen haasteet. Perustietoa neuropsykiatriasta (ADHD/ADD, autisminkirjo, Tourette sekä tavallisimmat liitännäisoireet)
 • Toiminnan ohjauksen haasteet arjessa
 • Käytännönmenetelmiä toiminnan ohjauksen ja tarkkaavuuden tukemiseen
 • Autisminkirjon henkilöiden kanssa hyvän yhteistyön rakentaminen
 • Haastavat tilanteet, stressi ja stressin säätely; konkreettisia menetelmiä näiden haasteiden vähentämiseen
 • Ratkaisukeskeinen viitekehys – teoriaa ja menetelmiä asiakkaiden kanssa työskentelyyn. Hyvän yhteistyön rakentamisen perusedellytykset ja kulmakivet
 • Positiivinen psykologia – vahvuuksien ja myönteisten tunteiden kautta onnistumisen ja oppimisen iloon

Aika ja paikka

to-pe 2.-3.2.2023 klo 9-16, etäopetus

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu opetus- ja kasvatusalan sekä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille.

Osaamistavoitteet

Koulutuksen tavoitteena on antaa tietoa ja käytännön keinoja ja menetelmiä arjen työskentelyyn nuorten ja aikuisten kanssa. Päivissä perehdytään neuropsykiatrisiin oireyhtymiin (ADHD/ADD, Tourette sekä autisminkirjo) ja niiden vaikutuksiin arjen toimintoihin, opintoihin sekä työelämään. Päivien aikana tutustutaan ohjaamisessa käytettäviin ratkaisukeskeisiin ja voimaanuuttavan vuorovaikutuksen toimintaperiaatteisiin sekä positiivisen psykologian näkökulmiin ja työskentelymenetelmiin. Tavoitteena on, että näiden toimintamallien avulla voidaan ohjata asiakasta käyttämään omia voimavarojaan ja suuntaamaan toimintansa tulevaisuuteen. Osallistujat saavat koulutuksesta käytännön menetelmiä sovellettavaksi omaan työhönsä.

Kouluttajat

instructor_img

VTM, sosiaalipsykologi, erikoissairaanhoitaja, psykoterapeutti, ratkaisukeskeinen valmentaja ja työnohjaaja, neuropsykiatrinen valmentaja -kouluttaja Leena Mannström-Mäkelä.

Koulutuksessa on Tourette sekä Adhd-henkilön puheenvuorot.Koulutuksessa on myös neuropsykiatrisen ohjauksen menetelmäosaajan sosionomi, neuropsykiatrinen valmentaja Pia Heinosen osuus.

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus. Etäopetus.

 • Lisätietoja: 

  Niina Räsänen niina.rasanen@snellmanedu.fi, 044 746 2863 asiakaspalvelu@snellmanedu.fi 044 746 2840

 • Hinta: 

  340 € Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista.


Ryhmäilmoittautumiset