Maaginen metsä I alakoululaisille

Ajankohta
06.06.2022 - 08.06.2022
Paikka
Kuopiossa
Hinta
90,00
Ilmoittaudu viimeistään
15.05.2022
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Heittäydy mukaan maagisen metsän retkikuntaan! Luetko metsän salaperäisiä viestejä? Onko sinulla kyky löytää haltijoita? Tunnistatko tuoksusta tietäjäliemen salaisen yrtin? Kuuletko mitä kuusi kertoo? Tunnetko metsän taikaa? Oletko retkikuntamme tarvitsema henkilö? Puijon metsässä on aikaisemminkin tavattu haltijoita ja peikkoja. Tarvitsemme matkalle alan asiantuntijoita, haltijakielentulkkeja ja taattuja taikoja tarvitaan pelätyn metsänpeiton varalta. Matkalle lähtiessä retkikuntalaiset vihitään ikiaikaisten loitsujen voimin näkijöiksi ja tietäjiksi. Seuraamme luonnon jättämiä jälkiä suoraan seikkailun siimekseen. Haltijaseikkailulla tutustutaan suomalaisen kansanperinteen ytimeen metsässä liikkuen ja luontoon eläytyen, tarinoita kertoen ja kirjoittaen, runoillen ja rakennellen. Leirin päätöspäivänä leiriläiset pääsevät esittelemään leirin aikana syntyneitä tuotoksia. Maagisessa metsässä hyödynnetään sanataidetta, ympäristökasvatusta, kädentaitoja ja draamaa.

Sisältö

Lasten yliopiston leirit ovat täynnä mielekästä ja mielenkiintoista tiede-, taide- ja teknologia-aiheista tekemistä. Leireillä pääsee puuhailemaan kavereiden kanssa sisällä ja ulkona, tekemään hauskoja tutkimuksia ja askarteluja, jotka innostavat luovaan uteliaisuuteen ja oppimiseen.

Lasten yliopisto toimii valtakunnallisten tiedekasvatuksen suositusten mukaisesti. Suosituksen viisi periaatetta ovat laaja-alaisuus, saavutettavuus, osallistavuus, yhteisöllisyys sekä innostaminen. Tavoitteena on tukea lasten ja nuorten tiedepääoman (Science Capital) kehittymistä mm. lisäämällä ymmärrystä tieteestä ja tutustumalla tieteen parissa työskenteleviin ihmisiin.

Maaginen metsä leiri järjestetään Kuopion keskustassa SnellmanEDUn tiloissa. Leirillä seikkaillaan myös Puijon metsässä.

Leiripäivän sisältö: Leiripäivä alkaa klo 7.30-9 välillä, jolloin lapset saapuvat leirille. Leiripäivä päättyy klo 15-17 välillä, jolloin lapsia voi tulla hakemaan.

 • klo 7.30-9 saapuminen leirille
 • klo 9-11 aamupäivän tiedetoimintaa
 • klo 11-12.30 lounas (sisältyy hintaan), lepoa ja tiedeleikkejä
 • klo 12.30-14.30 iltapäivän tiedetoimintaa
 • klo 14.30-15 välipala (sisältyy hintaan)
 • klo 15-17 lepoa, tiedeleikkejä ja leiripäivä päättyy

Aika ja paikka

Leiri järjestetään Kuopiossa 6.-8.6. klo 9-15. Lapset voi tuoda leirille klo 7.30 alkaen ja hakea leiriltä klo 16.30 saakka.

Kohderyhmä

Leiri on suunnattu alakoululaisille. Leirille otetaan maksimissaan 15 lasta ilmoittautumisjärjestyksessä.

 • Lisätietoja: 

  suunnittelija Riikka Asikainen
  riikka.asikainen@snellmanedu.fi
  044 746 2845

  asiakaspalvelu@snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  90 € Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista.


Ryhmäilmoittautumiset