Maaginen metsä I alakoululaisille

Ajankohta
05.06.2023 - 09.06.2023
Paikka
Kuopiossa
Hinta
175,00
Ilmoittaudu viimeistään
17.04.2023
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Heittäydy mukaan maagisen metsän retkikuntaan!

Tarvitsemme matkalle alan asiantuntijoita. Jos luet metsän salaperäisiä viestejä tai sinulla on kyky löytää ja tulkata haltijoita, olet kaipaamamme henkilö.
Jos tunnistat tuoksusta tietäjäliemen salaisen yrtin ja kuulet mitä kuusi kertoo, tervetuloa mukaan!

Matkalle lähtiessä retkikuntalaiset vihitään ikiaikaisten loitsujen voimin näkijöiksi ja tietäjiksi. Seuraamme luonnon jättämiä jälkiä suoraan seikkailun siimekseen ja laadimme retkistämme salaiset muistiot.

Seikkailulla tutustutaan luontoon ja suomalaiseen kansanperinteeseen metsässä liikkuen ja luontoon eläytyen, tarinoita kertoen ja kirjoittaen, runoillen, tutkien ja rakennellen. Leirin päätöspäivänä leiriläiset pääsevät esittelemään leirin aikana syntyneitä tuotoksia.
Maagisessa metsässä hyödynnetään sanataidetta, ympäristökasvatusta, kädentaitoja ja kuvataidetta.

Sisältö

Päivän tarkempi ohjelma

Klo 7:30-9:00 Lapset saapuvat tiedeleirin tukikohtaan
Klo 9:00–10.30 Tiedeleiriopetusta 
Klo 10:30–12 Lounas 
Klo 12.00–13.30 Tiedeleiriopetusta 
Klo 13:30-15:00 Tiedetoimintaa ja välipala
Klo 15:00-16:30 Ohjattua iltapäivätoimintaa

Lasten yliopistossa varataan päivittäin aikaa myös rentoutumiselle ja ulkoilulle. Lasten käyttöön varatuissa tiloissa voi lepäillä, lukea, pelailla lautapelejä tai vaikkapa piirtää. Leirin hintaan kuuluu päivittäin lounas sekä välipala iltapäivällä. Mikäli lapsi tulee leirille aamulla heti tukikohdan auettua (klo 7:30), on syytä ottaa mukaan myös huoneen lämmössä säilyvät eväät. Tukikohta on auki klo 16:30 saakka, mihin mennessä lapset tulee hakea leiriltä. 

Lasten yliopisto toimii valtakunnallisten tiedekasvatuksen suositusten mukaisesti. Suosituksen viisi periaatetta ovat laaja-alaisuus, saavutettavuus, osallistavuus, yhteisöllisyys sekä innostaminen. Tavoitteena on tukea lasten ja nuorten tiedepääoman (Science Capital) kehittymistä mm. lisäämällä ymmärrystä tieteestä ja tutustumalla tieteen parissa työskenteleviin ihmisiin. Olemme Suomen tiedekeskukset ry:n jäsen. Opettajat ja ohjaajat ovat perehtyneet tiedekasvatukseen.

Lasten yliopiston leirit järjestetään pääosin Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella. Lapset pääsevät saman tien tutustumaan yliopistomaailmaan.  

Leiriläisille on otettu tapaturmavakuutus.

Aika ja paikka

Leiri järjestetään Kuopiossa 5.-9.6. klo 9-15. Lapset on mahdollista tuoda leirin tukikohtaan jo klo 7:30. Leiriläisten olisi hyvä saapua paikalle viimeistään klo 8:30, jotta leiriopetus päästään aloittamaan klo 9:00. Tukikohta on auki klo 16:30 saakka, mihin mennessä lapset tulee hakea leiriltä.

Kohderyhmä

Leiri on suunnattu alakoululaisille. Leirille otetaan maksimissaan 15 lasta ilmoittautumisjärjestyksessä.

 • Lisätietoja: 

  suunnittelija Riikka Asikainen
  riikka.asikainen@snellmanedu.fi
  044 746 2845

  asiakaspalvelu@snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  175 € Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa.

  Hinta sisältää tiedeopetuksen ja -toiminnan lisäksi lounaan, välipalan ja tapaturmavakuutuksen.

  Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista.


Ryhmäilmoittautumiset