Lean-ajattelun soveltaminen asiantuntija- ja esimiestyöhön

Ajankohta
03.02.2022 - 24.02.2022
Paikka
Etäopetus
Hinta
190,00
Ilmoittaudu viimeistään
27.01.2022
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Koulutuksessa tutustutaan Lean-ajatteluun, jonka juuret on lähtöisin Toyotan tuotantojärjestelmästä (TPS). Menetelmä on kehittynyt valmistavan teollisuuden mukana ja sittemmin levinnyt myös muille aloille. Ydinajatus on osallistaa ihmiset jatkuvasti kehittämään toimintaa ja parantamaan prosesseja asiakkaan hyödyksi. Lähtökohtana on tunnistaa toiminnot, joilla asiakkaalle tuotetaan arvoa, eli arvovirta. Kun arvovirta on tunnistettu, voidaan parantaa prosesseja, jotka tuottavat eniten hyötyä asiakkaalle.

Lean on työkaluja. Lean on menetelmiä. Lean on tapa tehdä asioita. Lean on kulttuuria. Lean on ajattelutapa. Lean on oppimista. Lean on ongelmien ratkaisua. Lean on johtamista. Leanille on monia määritelmiä, jotka kaikki on yhtä hyviä ja huonoja.

Sisältö

Tutustutaan lyhyesti Lean-ajattelun historiaan. Käytännönläheisten harjoitusten avulla opettellaan käyttämään yleisimpiä Lean työkaluja kuten 5S, VSM, Kanban ja visuaalinen päivittäisjohtaminen. Käydään läpi esimerkkien avulla, miten Lean menetelmiä voi soveltaa eri aloille ja työyhteisöihin. Koulutuksen aikana tehdään harjoituksia, joiden avulla on mahdollista soveltaa Lean-ajattelua omaan työhön välittömästi. Pääset joka kerralla mukaan keskusteluun ja saat toimivia työkaluja suoraan käytäntöön vietäväksi. 

Aika ja paikka

Torstaisin klo 9–12, etäopetuksena:

 • to 3.2.2022 
 • to 10.2.2022 
 • to 17.2.2022 
 • to 24.2.2022

Kohderyhmä

Kurssi on tarkoitettu kaikille esimiehille, asiantuntijoille ja työntekijöille, joilla on halu saada uusia ajatuksia ja ideoita tehokkuuden, laadun sekä asiakaskokemuksen parantamiseksi.

Ei edellytä aiempaa Lean-kokemusta.

Koulutus soveltuu hyvin myös työryhmille/ -työyhteisöille.

Kouluttajat

instructor_img

Prosessikehityksen asiantuntija, yrittäjä Mikko Karjalainen Minocs Oy:stä. Mikolla on yli kymmenen vuoden käytännön kokemus Lean-ajattelun soveltamisesta asiantuntija- ja esimiestehtäviin.

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus

  Koulutus toteutetaan etäkoulutuksena ja koulutusten tallenteet ovat katsottavissa jälkikäteen EduGo-oppimisympäristöstä.

 • Lisätietoja: 

  Soili Meklin, rehtori
  soili.meklin(a)snellmanedu.fi
  044 746 2841

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  190 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset