Lava ja Runo eli Lavaruno

Ajankohta
25.10.2022 - 23.05.2023
Paikka
Iisalmessa
Hinta
60,00
Ilmoittaudu viimeistään
18.10.2022
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Ryhmässä harjoitellaan Lavarunojen kirjoittamista ja esittämistä. Kirjoittaa ja esittää voi yksin, parin kanssa tai pienissä ryhmissä. Pakkoa esiintymiselle ei ole. Ryhmän ilmapiiri pidetään avoimena, kannustavana ja suvaitsevana Lavarunouden hengen mukaisesti. Kaikki huipentuu keväällä 2023 pidettävään Lavarunousiltaan, joka suunnitellaan ja toteutetaan ryhmän valitsemalla tavalla.

Sisältö

Mitä Lavarunous on?

runo sanoilla leikkiminen räppi spoken word open mic poetry slam
arkinen kielenkäyttö huumori omakohtaisuus suorapuheisuus ajankohtaisuus yhteiskunnallisuus yllätyksellisyys tarinallisuus rytmisyys toisto teatraalisuus
musa ääni äänimaisema
kuvataide mixed media kollaasi black out poetry
draama esittäminen esitystekniikka kehonkieli lavarekvisiitta runon hengen mukaan pukeutuminen/ristiriita runon hengen ja pukeutumisen välillä
tanssi (who knows?)
hauskanpito kohtaaminen yhteisö vuorovaikutus tunteet ystävät

Tervetuloa mukaan!

Aika ja paikka

Iisalmen kulttuurikeskuksella klo 18-19.30
25.10.2022, 15.11.2022, 13.12.2022, 24.1.2023, 21.2.2023, 21.3.2023, 18.4.2023 ja 23.5.2023

Kohderyhmä

Lavarunoudesta kiinnostuneet ja innostuvat harrastajat ja harrastamista aloittelevat.

Kouluttajat

instructor_img

Merja Hynynen-Niskanen Iisalmesta on toiminut Sanataidekoulu Aapelin lasten ja nuorten sanataideohjaajana vuodesta 2012 lähtien. Merja on opiskellut lasten ja nuorten sanataideohjaajaksi Kuopion Snellman-kesäyliopistossa ja Luovien työmenetelmien erikoistumisopinnot Kajaanin AMK:ssa.

Hän on opiskellut kirjoittamista avoimessa yliopistossa suorittaen Kirjoittamisen perus- ja aineopinnot sekä proseminaaritutkielman aiheenaan Nuoren kirjoittajan kirjoittamisprosessin tapaustutkimus.

Parhaillaan Merja opiskelee sosionomiksi. Sosionomiopintojen harjoittelujen yhteydessä hän on saanut kokemusta sanataiteesta aikuisten ja erityisryhmien kanssa. Sonkajärvelle valmistuu kesällä 2022 sosionomiopintojen opinnäytetyönä yhdessä työparinsa ja sonkajärveläisten kanssa yhteisötaidepolku Elämänkaari.

Merja rakastaa kirjoja, kirjoittaa aktiivisesti omia tekstejä ja harrastaa kuvataiteita, sekä tanssia mahdollisuuksien mukaan. Merjan runoja on julkaistu iisalmelaisen kirjoittajayhdistys Sonetin antologioissa Valkoinen kivi ja Etana tyynyllä. Uusin vuonna 2022 julkaistu Punaruskea puuarkku sisältää Merjan runojen ohella hänen kuvataidetöitänsä.

Merjan kuvataideteoksia oli esillä kesällä 2021 Woima – taidenäyttelyssä Taidetalo Walvolassa Iisalmessa sekä samana kesänä Iisalmen Seudun Kuvataideseuran näyttelyssä Kiuruvedellä.

Merjan vahvinta osaamista ovat luova kokonaisuuksien suunnittelu ja eri taiteenalojen yhdistäminen. Lavarunous on uusi rakkaus Merjalle runoilijana. Merja on osallistunut omilla runoillaan Poetry Slam -tilaisuuteen Kuopiossa, kirjoittajayhdistys Sonetin antologian julkaisutilaisuuteen, runoilijoiden Juho Kuusen ja Susinukke Kosolan runoiltoihin Iisalmen kaupunginkirjastolla sekä syksyllä 2021 lavarunoiltaan Iisalmessa open mic -osuudessa.

Toiveena Merjalla on saada juurtumaan elävää lavarunokulttuuria Ylä-Savoon ja Iisalmeen.
Hänen mottonsa on: ”Yksi sana tai tuhat sanaa on lahja; ilo, lumo, leikki, mielikuvituksen lento, moninaisten tunteiden sekä minuuden ilmaisu, lohtu ja lääke.”

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus.

 • Lisätietoja: 

  Riikka Asikainen, suunnittelija
  044 746 2845
  riikka.asikainen@snellmanedu.fi

  asiakaspalvelu@snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  60 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset