Lasten tiedeartikkelit

Maksuton

Paikkoja jäljellä: 95

Ryhmäilmoittautumiset
 • Missä: Verkossa
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 31.03.2021
 • Alkaa - Loppuu: 03.02.2021 - 31.03.2021

Kuvaus

Anna palautetta SnellmanEDUn Digimaailmaan (www.digimaailma.snellmanedu.fi) tiedeartikkeleista itse tai yhdessä lasten kanssa! Samalla voit osallistua tiedekasvatusaiheisen palkinnon arvontaan. Artikkeleita on suunnattu tällä hetkellä aikuisille, mutta palautteesi perusteella Tiedetuubin (www.tiedetuubi.fi) tiedetoimittajat kehittävät artikkeleita pedagogisesti sopivimmiksi ja innostavimmiksi alakoulun eri ikätasoille.

Arvonnan vastuullinen järjestäjä on Snellman-kesäyliopiston Lasten yliopisto. Kerho on suunniteltu ja rakennettu Lasten yliopiston ja Itä-Suomen yliopiston välisenä yhteistyönä osana Euroopan lasten yliopistojen verkoston (EUCUNET) Phereclos-hanketta (www.phereclos.eu), jossa etsitään hyviä käytäntöjä koulujen ja yhteiskunnan välisten rajojen rikkomiseen. Phereclos-hanke on saanut rahoitusta Euroopan Unionin Horisontti 2020 tutkimus- ja innovaatio-ohjelmasta avustusnumerolla 824630.

Sisältö

Tiedetuubi on koonnut Digimaailmaan 50 tiedeartikkelin kokoelman. Artikkelit ovat helposti luettavissa kaikilta laitteilta, ne voidaan kuunella äänitteenä ja ladata pdf-tiedostona. Artikelit on jaettu eri aihepiireihin, jolloin ne on helpompi löytää.

Aiheet ovat:
– Ihmiset
– Terveys
– Luonto
– Avaruus
– Tekniikka
– Paikat
– Taide
– Historia

Aika ja paikka

Non-stop verkossa 3.2.2021-31.3.2021.

Kohderyhmä

Alakoulun opettajat, huoltajat sekä lapset/oppilaat.

Osaamistavoitteet

Tiedetuubin jännät tiedeartikkelit herättävät niin lasten kuin aikuisten uteliaisuuden ympäröivää maailmaa kohtaan. Toiminta vahvistaa lasten kriittistä medialukutaitoa, joten se soveltuu mainiosti paitsi luonnontieteiden myös äidinkielen opetuksen tueksi.

Kouluttajat

instructor_img

Niko Kyllönen toimii SnellmanEDUn Phereclos-hankkeen paikallisena koordinaattorina ja vastaa SnellmanEDUn Lasten yliopiston Digimaailman kehittämisestä.

 • Toteutus: 

  POIKKEIKSELLISESTI ARVIONTIIN EI TARVITSE ILMOITTAUTUA vaan kirjoittamalla selaimesi osoiteriville https://digimaailma.snellmanedu.fi. Arviointilaatikon löydät heti ensimmäiseltä sivulta.

 • Lisätietoja: 

  Niko Kyllönen
  Hankekoordinaattori
  niko.kyllonen@snellmanedu.fi
  0447462843

  asiakaspalvelu@snellmanedu.fi
  0447462840

 • Lisätietoja ilmoittautumisesta: 

  Tarvitset nykyaikaisen tietokoneen tai mobiililaitteen (tabletti tai älypuhelin), jossa on toimiva internet-yhteys. Laitteessa tulee olla myös verkkoselain.

 • Hinta: 

  Toimintaan osallistuminen on maksutonta.