Voita paikka virtuaalitiedekerhoon

Maksuton

Paikkoja jäljellä: 90

Ryhmäilmoittautumiset
 • Missä: Verkossa
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 15.08.2021
 • Alkaa - Loppuu: 16.08.2021 - 19.09.2021

Kuvaus

Millainen on vesimittaria matkiva robotti? Miten avaruuden tähdet ja ruokasuola liittyvät toisiinsa? Mistä syntyvät syksyn lehtien kaikki kauniit värit?

Lasten yliopiston Digimaailman jännittävät tiedeartikkelit herättävät sekä lasten että aikuisten uteliaisuuden ympäröivää maailmaa kohtaan ja tarkastelevat arkipäiväisiä ilmiöitä eriskummallisista näkökulmista. Artikkelit on suunniteltu tukemaan erityisesti kotona toteutattavaa tiedekasvatustoimintaa ja keskustelua tieteestä lapsen kanssa: lukemalla, katselemalla ja kuuntelemalla tiedeartikkeleita yhdessä lapsesi kanssa voit tukea lapsesi tieteellisen lukutaidon kehittymistä ja kiinnostusta tiedettä kohtaan. Artikkeleita on helppo lukea kaikilla tietokoneilla ja mobiililaitteilla ajasta ja paikasta riippumatta.

Ilmoittautumalla mukaan saat tiedon uusista lasten tiedeartikkeleista suoraan sähköpostiisi. Artikkeleiden yhteydessä on lyhyt, noin 5 minuutin palautekysely, johon vastaamalla osallistut etäohjatun virtuaalikerhopaikan arvontaan. Arvonnassa arvotaan 10 osallistumispaikkaa (enintään 2 paikkaa / osallistuja). Virtuaalikerhot alkavat 18.10.2021 ja tarkemmasta aikataulusta ilmoitetaan kilpailun päätyttyä 17.9.2021.

Tiedeartikkeleiden kehittämisen vastuullinen toteuttaja on Snellman-kesäyliopiston Lasten yliopisto. Artikkelit ovat kehittäneet Tiedetuubi-verkkojulkaisun (www.tiedetuubi.fi) ammattilaiset tiedetoimittajat yhteistyössä kuuden pohjois-savolaisen koulun kanssa. Palautteesi perusteella artikkeleita muokataan paremmin lapsille sopiviksi ja lopulliset lasten tiedertikkelit julkaistaan Lasten yliopiston Digimaailmassa (https://digimaailma.snellmanedu.fi/) maksuttomasti kaikkien saataville marraskuussa 2021.

Phereclos (www.phereclos.eu) on Euroopan lasten yliopistojen verkoston (EUCUNET) Phereclos-hanke, jossa etsitään hyviä käytäntöjä koulujen ja yhteiskunnan välisten rajojen rikkomiseen. Phereclos-hanke on saanut rahoitusta Euroopan Unionin Horisontti 2020 tutkimus- ja innovaatio-ohjelmasta avustusnumerolla 824630. Lue lisää hankkeesta: https://snellmanedu.fi/phereclos-hanke/

Sisältö

Tiedeartikkelit julkaistaan avoimesti kommentoitavaksi elokuussa 16.8.2021. Artikkelit ja kyselylomake löytyvät Lasten yliopiston Digimaailmasta, joka on avoimesti ja maksutta saatavilla: https://digimaailma.snellmanedu.fi Parhaimman käyttökokemuksen saat lataamalla maksuttoman mobiilisovelluksen, joka on ladattavissa Google Play ja App Store -sovelluskaupasta hakusanalla “SnellmanEDU Digimaailma”. Sovelluksen kautta voit myös vastaanottaa ilmoituksia julkaistavista tiedeartikkeleista.

Artikkeleiden aiheita ovat:
– Ihmiset
– Terveys
– Luonto
– Avaruus
– Tekniikka
– Paikat
– Taide
– Historia

Aika ja paikka

Non-stop verkossa 16.8.2021-17.9.2021.

Kohderyhmä

Huoltajat ja alakoulujen opettajat

Kouluttajat

instructor_img

– Jari Mäkinen on freelancer-tiedetoimittaja ja Kupla Production Oy -tuotantoyhtiön perustaja. Hän on tehnyt lukuisia tiedeartikkeleita ja videoita ympäri maailmaan. Suomessa hänet tunnetaan mm. Yle Uutisille tekemistään tiedejutuista. Jari on aktiivisesti mukana myös Lasten yliopiston Phereclos-hankkeen totetutusryhmässä.

– Niko Kyllönen on kemian ja fysiikan aineenopettaja, luokanopettaja ja biokemisti. Nikolla on pitkäaikaista kokemusta tiedekasvatuksesta sekä tiedeleirien ja -kerhojen opettajana, yrittäjänä sekä opetussisältöjen tuottajana. Tällä hetkellä Niko toimii SnellmanEDUn Phereclos-hankkeen paikallisena koordinaattorina ja on mukana kehittämässä SnellmanEDUn Lasten yliopiston Digimaailmaa.

 • Toteutus: 

  Huom! Ilmoittautumiset poikkeuksellisesti VAIN yllä olevasta “Ilmoittaudu”-painikkeesta. Ilmoittautumisen jälkeen saatu automaattisen vahvistusviestin sähköpostiisi.


  Päästäksesi lukemaan artikkeleita tarvitset nykyaikaisen tietokoneen tai mobiililaitteen (tabletti tai älypuhelin), jossa on toimiva internet-yhteys. Laitteessa tulee olla myös verkkoselain. Halutessasi voit tutustua Lasten yliopiston Digimaailmaan jo ennen artikkeleiden julkaisua 1.9.2021: https://digimaailma.snellmanedu.fi/ Digimaailman maksuttomiin sisältöihin pääset myös maksuttomalla mobiilisovelluksella, joka on ladattavissa Google Play ja App Store -sovelluskaupasta hakusanalla “SnellmanEDU Digimaailma”. Sovelluksen kautta voit vastaanottaa ilmoituksia viikottain julkaistavista tiedeartikkeleista.

   

  Digimaailman tietoturvaselosteen voit lukea osoitteessa: https://digimaailma.snellmanedu.fi/info/c/0/i/45800548/digimaailman-kayttoehdot-tietosuoja-ja-evasteet

 • Lisätietoja: 

  Niko Kyllönen
  Hankekoordinaattori
  niko.kyllonen@snellmanedu.fi
  0447462843

  asiakaspalvelu@snellmanedu.fi
  0447462840

 • Lisätietoja ilmoittautumisesta: 

  Tarvitset nykyaikaisen tietokoneen tai mobiililaitteen (tabletti tai älypuhelin), jossa on toimiva internet-yhteys. Laitteessa tulee olla myös verkkoselain.

 • Hinta: 

  Maksuton