Lasten ja nuorten terapeuttinen tukeminen – voimavarakeskeinen työote (3 op)

670,00

Paikkoja jäljellä: 100

Ryhmäilmoittautumiset
 • Missä: Verkossa
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 04.10.2021
 • Alkaa - Loppuu: 15.10.2021 - 21.01.2022

Kuvaus

Lasten ja nuorten psyykkisen tuen tarve on tiedostettu ja varhaisen tuen malleja tarvitaan eri ammattiryhmissä. Voimavarakeskeisellä työotteella on mahdollista auttaa ja kohdata lapsi ja nuori sekä heidän vanhempansa haastavissakin tilanteissa terapeuttisesti ja arvostavasti ja siten mahdollistaa psyykkistä hyvinvointia ja mielenterveyttä kokonaisvaltaisesti tukevia toimintamalleja. Lasten ja nuorten terapeuttinen tukeminen – voimavarakeskeinen työote -koulutus antaa konkreettisia voimavara- ja ratkaisukeskeisiä terapeuttisia työvälineitä lasten ja nuorten sekä heidän vanhempien kanssa työskenteleville vuorovaikutustyön ammattilaisille.

“Kerrankin saa koulutuksessa harjoitella uusia menetelmiä, jolloin ne on helpompi ottaa käyttöön.”

Sisältö

 • Miksi ratkaisu- ja voimavarakeskeinen työote on toimiva?
 • Ratkaisukeskeisen ja voimavarakeskeisen työotteen perusta
 • Lasten ja nuorten mielenterveyden erityiskysymyksiä ja niihin soveltuvia ratkaisukeskeisiä terapeuttisia toimintamalleja:

  – Syömishäiriöt Itsetuhoisuus
  – Viiltely
  – Ahdistuneisuus
  – Some ja seksuaalisuus
  – Pakko-oireet ja pelot
  – Koulustressi- ja uupumus

 • Ratkaisukeskeisiä sovelluksia lasten ja nuorten ongelmien avuksi:
  – Muksuoppi
  – Vastuunportaat
  – Vaikean elämänkokemuksen (traumaattisen kokemuksen)   voimavarakeskeinen työstäminen
 • Verkostojen kanssa työskenteleminen

Aika ja paikka

– pe 15.10.2021 – ma 15.11.2021 – ma 13.12.2021 – pe 21.1.2022 päivittäin klo 9-16, verkko

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu kaikille lasten ja nuorten ja/tai heidän vanhempien kanssa työskentelevien tahojen henkilöstölle esim. sosiaali-, terveys- ja kasvatusalalla toimivat ammattilaiset kuten opettajat, erityisopettajat, opinto-ohjaajat, varhaiskasvattajat, sairaanhoitajat, sosiaalityöntekijät, perhetyöntekijät, lähihoitajat, toimintaterapeutit, nuorisotyöntekijät ja perhekotien työntekijät.

Osaamistavoitteet

Tavoitteena on, että osallistuja osaa hyödyntää ja soveltaa voimavarakeskeistä ja ratkaisukeskeistä terapeuttista työotetta lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä kanssa vuorovaikutustyössä.

Kouluttajat

instructor_img
 • Annukka Jäske (KM), kouluttajapsykoterapeutti (VET, Kela, Valvira). Anita on toiminut pitkään psykoterapeuttina. Lisäksi hänellä on kokemusta mm. opiskelijahuollosta ja sen kehittämisestä sekä yhteistyöstä koulupsykologien kanssa.
 • Anita Hedman (FM), kouluttajapsykoterapeutti (VET, Kela, Valvira), työnohjaaja (STOry), Coach (ICF) ja mindfulness-ohjaaja (MBSR), erityisluokanopettaja. Anita on tehnyt pitkän uran erityisluokanopettajana sekä toiminut psykoterapeuttina lasten ja nuorten parissa.
 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus
  Koulutus sisältää neljä etäpäivää, joiden välillä osallistujat toteuttavat omaan työhön liittyen koulutuksessa opittuja menetelmiä. Teoreettisen osion lisäksi etäpäivissä harjoitellaan ja kokeillaan omakohtaisesti kokemuksellisen oppimismetodin avulla erilaisia terapeuttisia harjoitteita.

  Koulutuksessa on käytössä SnellmanEDUn Moodle-pohjainen EduGo-oppimisympäristö.

 • Lisätietoja: 

  suunnittelija Niina Räsänen
  niina.rasanen(a)snellmanedu.fi
  044 7462863

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 7462840

 • Hinta: 

  670 € Hinta ei sisällä eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Maksusuunnitelma: kaksi laskua. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista.