Lasten ja nuorten terapeuttinen tukeminen – voimavarakeskeinen työote (3 op)

Ajankohta
01.02.2024 - 17.05.2024
Paikka
Kuopiossa
Hinta
950,00
Ilmoittaudu viimeistään
18.01.2024
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Lasten ja nuorten psyykkisen tuen tarve on tiedostettu ja varhaisen tuen malleja tarvitaan eri ammattiryhmissä. Voimavarakeskeisellä työotteella on mahdollista auttaa ja kohdata lapsi ja nuori sekä heidän vanhempansa haastavissakin tilanteissa terapeuttisesti ja arvostavasti ja siten mahdollistaa psyykkistä hyvinvointia ja mielenterveyttä kokonaisvaltaisesti tukevia toimintamalleja. Koulutus antaa konkreettisia voimavara- ja ratkaisukeskeisiä terapeuttisia työvälineitä lasten ja nuorten sekä heidän vanhempien kanssa työskenteleville vuorovaikutustyön ammattilaisille.

Sisältö

 • Miksi ratkaisu- ja voimavarakeskeinen työote on toimiva?
 • Ratkaisukeskeisen ja voimavarakeskeisen työotteen perusta
 • Lasten ja nuorten mielenterveyden erityiskysymyksiä ja niihin soveltuvia ratkaisukeskeisiä terapeuttisia toimintamalleja:

  – Syömishäiriöt Itsetuhoisuus
  – Viiltely
  – Ahdistuneisuus
  – Some ja seksuaalisuus
  – Pakko-oireet ja pelot
  – Koulustressi- ja uupumus

 • Ratkaisukeskeisiä sovelluksia lasten ja nuorten ongelmien avuksi:
  – Muksuoppi
  – Vastuunportaat
  – Vaikean elämänkokemuksen (traumaattisen kokemuksen)   voimavarakeskeinen työstäminen
 • Verkostojen kanssa työskenteleminen

Aika ja paikka

1.2.24 (Lähi)
19.2.24 (Etä)
19.3.24 (Etä)
17.4.24 (Etä)
17.5.24 (Lähi)

päivittäin klo 9-16, Kuopio tai etäopetus

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu kaikille lasten ja nuorten ja/tai heidän vanhempien kanssa työskentelevien tahojen henkilöstölle esim. sosiaali-, terveys- ja kasvatusalalla toimivat ammattilaiset kuten opettajat, erityisopettajat, opinto-ohjaajat, varhaiskasvattajat, sairaanhoitajat, sosiaalityöntekijät, perhetyöntekijät, lähihoitajat, toimintaterapeutit, nuorisotyöntekijät ja perhekotien työntekijät.

Osaamistavoitteet

Tavoitteena on, että osallistuja osaa hyödyntää ja soveltaa voimavarakeskeistä ja ratkaisukeskeistä terapeuttista työotetta lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä kanssa vuorovaikutustyössä.

Kouluttajat

 • Annukka Jäske (KM), kouluttajapsykoterapeutti (VET, Kela, Valvira). Annukka on toiminut pitkään lasten ja nuorten ja aikuisten psykoterapeuttina. Lisäksi hänellä on kokemusta mm. opiskelijahuollosta ja sen kehittämisestä sekä yhteistyöstä koulupsykologien kanssa.
 • Terhi-Maarit Kärkkäinen, psykoterapeutti, työnohjaaja. Terhillä on pitkä ja rautainen kokemus, nuorten ja aikuisten psykoterapiatyöstä.
 • Koulutuksen sisällöstä vastaa HedCo Oy/ Anita Hedman (www.hedco.fi)
 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus
  Koulutus sisältää neljä etäpäivää, joiden välillä osallistujat toteuttavat omaan työhön liittyen koulutuksessa opittuja menetelmiä. Teoreettisen osion lisäksi etäpäivissä harjoitellaan ja kokeillaan omakohtaisesti kokemuksellisen oppimismetodin avulla erilaisia terapeuttisia harjoitteita.

  Koulutuksessa on käytössä SnellmanEDUn Moodle-pohjainen EduGo-oppimisympäristö.

 • Lisätietoja: 

  suunnittelija Niina Räsänen
  niina.rasanen(a)snellmanedu.fi
  044 7462863

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 7462840

 • Hinta: 

  950 €
  Hinta ei sisällä eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Maksusuunnitelma: kaksi laskua. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista.


Ryhmäilmoittautumiset