Lasten ja nuorten kirjallisuus

Ajankohta
13.01.2023 - 23.09.2023
Paikka
Kuopiossa
Opintopisteet
6 op
Hinta
215,00
Ilmoittaudu viimeistään
03.01.2023
Ryhmäilmoittautumiset

Lasten ja nuorten kirjallisuus opintojakso kuuluu syyskuussa 2022 alkaneeseen Lasten ja nuorten sanataideohjaajakoulutukseen (28 op), jossa sukelletaan kattavasti nykypäivän sanataidekasvatuksen monipuoliseen kenttään. Koulutuskokonaisuudessa nostetaan esille laajasti ajankohtaista lasten ja nuorten kirjallisuutta, sanataideopetuksen erilaisia muotoja sekä tuoretta alan tutkimustietoa. Opintokokonaisuudessa sanataidetta käsitellään laajasti sekä menetelmien kirjon että monitaiteisuuden näkökulmasta. Koulutus tarjoaa niin teoreettista näkökulmaa kuin toiminnallista ja elämyksellistä tulokulmaa sanataiteeseen.Koulutuskokonaisuus on SnellmanEDUn ja pohjoissavolaisen asiantuntijaryhmän suunnittelema kokonaisuus, joka koostuu seitsemästä opintojaksosta.

Lue lisää blogista: www.snellmanedu.fi/sanataide-inspiroi-lasta-nuorta-ja-tekijaansa

Katso myös Kirjoittamisen ohjaaminen -koulutus.

Sisältö

Opintojakson sisältö:
– Perehtyminen 2000-luvun kotimaiseen lasten ja nuorten kirjallisuuteen, sen lajityyppeihin, ilmiöihin ja aihepiireihin.
– Teoksien tarkastelu kirjallisuuslähtöisen sanataidekasvatuksen näkökulmasta:
– Miten kaunokirjallisuutta voi käyttää osana 0–20-vuotiaiden lasten ja nuorten sanataideopetusta?
– Miten runoja leikitään?
– Mitä sitten, kun kirja on luettu kannesta kanteen?
– Miten kirjasta kasvaa ihan omaa ja uutta?

Aika ja paikka

Pe-la 13.-14.1.2023, Kuopiossa
Pe-la 22.-23.9.2023, Kuopiossa (tai mahdollisesti etänä)

Kohderyhmä

Koulutus sopii erityisesti opetus-, ohjaus-, kasvatus- ja kirjastoalan työntekijöille sekä kirjoittajille, jotka haluavat laajentaa omaa työnkuvaansa lasten ja nuorten sanataideohjaukseen sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Kouluttajat

Anna Anttonen ja Kati Inkala ovat työskennelleet Oulun lastenkulttuurikeskuksessa sanataiteen vastuuopettajina vuodesta 2006 lähtien. Peruskoulutukseltaan molemmat ovat äidinkielen ja kirjallisuuden opettajia (FM). Työparilla on vankka ja monipuolinen kokemus sanataidekasvatuksen kehittämisestä ja lastenkirjallisuuden edistämisestä: he opettavat, kouluttavat ja tuottavat sanataiteen oppimateriaaleja jatkuvasti osana perustyötään.

Anttonen ja Inkala ovat olleet Lumotut sanat – lasten ja nuorten sanataideviikkojen taiteellisia johtajia festivaalin ensimmäisestä tapahtumavuodesta (2007) saakka. Yhdessä työryhmiensä kanssa he ovat myös käsikirjoittaneet ja tuottaneet useita kirjallisuuslähtöisiä näyttelymaailmoja, kuten Saareen (2010), Unikudelmia (2017) sekä Minä tykkään nyt (2019). Anna ja Kati ovat opettaneet sanataideohjaajakoulutuksen kirjallisuuskurssia koulutuksen alusta alkaen.

Kirjallisuus

Opintojaksoon liittyvä oheiskirjallisuus ilmoitetaan myöhemmin koulutuksen alkaessa.

 • Lisätietoja: 

  Outi Savolainen, suunnittelija
  outi.savolainen(a)snellmanedu.fi
  044 746 2846

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  215 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset