Kuplivaa kemiaa 7-12-vuotiaille

Ajankohta
13.06.2022 - 14.06.2022
Paikka
Iisalmessa
Hinta
60,00
Ilmoittaudu viimeistään
15.05.2022
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Miksi saippuakupla muodostuu? Entä mikä saa kuplan pysymään kasassa? Mitä kuplan sisällä voi olla?

Leirin aikana pääsette kokeilemaan itse sekä pienen pienien että suurien saippuakuplien valistamiseen eri välineillä. Perehdymme kuplien tieteeseen myös värikkään saippuakuplatulivuoren ja hulvattoman hauskan elefantin hammastahnan valmistamisen kautta. Tietoja ja taitoja sovelletaan taiteeseen muun muassa rakentamalla yhdessä kauniita laavalamppuja ja tekemällä kauniita saippuakuplamaalauksia.

Leirillä saatte myös vinkkejä kuplien tekemiseen kotona. Tervetuloa!

 

Sisältö

Lasten yliopiston leirit ovat täynnä mielekästä ja mielenkiintoista tiede-, taide- ja teknologia-aiheista tekemistä. Leireillä pääsee puuhailemaan kavereiden kanssa sisällä ja ulkona, tekemään hauskoja tutkimuksia ja askarteluja, jotka innostavat luovaan uteliaisuuteen ja oppimiseen.

Lasten yliopisto toimii valtakunnallisten tiedekasvatuksen suositusten mukaisesti. Suosituksen viisi periaatetta ovat laaja-alaisuus, saavutettavuus, osallistavuus, yhteisöllisyys sekä innostaminen. Tavoitteena on tukea lasten ja nuorten tiedepääoman (Science Capital) kehittymistä mm. lisäämällä ymmärrystä tieteestä ja tutustumalla tieteen parissa työskenteleviin ihmisiin.

Lasten yliopiston Iisalmen leireillä lapset pääsevät tutustumaan mm. tieteen tekemiseen ja tutkimustyöhön. Leireille on kutsuttu vierailemaan oikeita tutkijoita sekä Lasten yliopiston oma, innokas tutkimusapulainen Riksu-siili.

Leiripäivän sisältö:
Leiripäivä alkaa klo 8-9 välillä, jolloin lapset saapuvat leirille. Leiripäivä päättyy klo 15-16 välillä, jolloin lapsia voi tulla hakemaan.

Aika ja paikka

Leiri järjestetään Iisalmessa 13.6.-14.6. klo 8-16.

Kohderyhmä

Leiri on suunnattu 7-12-vuotiaille. Leirille otetaan maksimissaan 15 lasta ilmoittautumisjärjestyksessä. Huomioithan, että lopullisen ilmoittautumisen leirille teet maksutapahtuman jälkeen sinulle sähköpostitse lähetettävällä Tilauksen viimeistely -lomakkeella. Täytäthän lomakkeen mahdollisimman pian maksutapahtuman jälkeen.

 • Lisätietoja: 

  suunnittelija Niko Kyllönen
  niko.kyllonen@snellmanedu.fi
  044 746 2843

  asiakaspalvelu@snellmanedu.fi
  044 746 2840


Ryhmäilmoittautumiset