Kuntatalous ja seurattavat tunnusluvut

80,00

Paikkoja jäljellä: 200

Ryhmäilmoittautumiset
 • Missä: Verkossa
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 06.10.2021
 • Alkaa - Loppuu: 13.10.2021 - 13.10.2021

Kuvaus

Mikä kunnan taloutta säätelee? Mistä kunnan rahat tulevat? Miten kunnan talous toimii? Kuntatalouden seuranta ja tulevan ajanjakson suunnittelu ovat olennainen osa luottamushenkilön toimintaa koko vuoden ajan. Viranhaltijaorganisaatio tuottaa kirjallista ja suullista informaatiota runsaasti ja luottamushenkilö perustaa omaa päätöksentekoaan muun muassa tähän tuotettuun tietoon.

Huom: Koulutus on maksuton HALLI – Kunnallisen luottamushenkilön tietopankin käyttäjille. Katso lisätiedot: https://snellmanedu.fi/halli/

Sisältö

Tässä koulutuksessa perehdymme kuntatalouden vuosikelloon, talousarvioon, tilinpäätökseen, keskeisimpiin tunnuslukuihin ja mistä ne kertovat.
– Kunnan talous kokonaisuutena
– Kuntatalouden vuosikello, toimielimet ja niiden tehtävät
– Talousarvion rakenne, käsittely ja ohjaavuus
– Tavoitteet
– Tilinpäätös, keskeisimmät tunnusluvut
– Mihin kiinnitän huomiota?

Aika ja paikka

Ke 13.10.2021 klo 17.00-20.15, verkossa

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu sekä uusille että kokeneemmille luottamushenkilöille. Uusille koulutus perehdyttää kunnan toimintaan ja kokeneemmat luottamushenkilöt syventävät osaamistaan ja varmistuvat ajantasaisimmista muutoksista.

Kouluttajat

Kouluttajana toimii Hanna Hurmola-Remmi. Hanna toimii hallinto- ja kehitysjohtajana Heinolan kaupungissa. Hänellä on vuosien kokemus talousjohtajan ja konsernipalveluiden toimialajohtajan tehtävistä, Hollolan kunnassa, jossa hänen tehtävänään oli vastata kuntakonsernin talous- ja rahatoimen toteutuksesta ja kokonaiskoordinaatiosta; hallinnasta, ohjauksesta, tuesta ja seurannasta. Ennen talousjohdon tehtäviä Hanna toimi yli 10 vuoden ajan tilintarkastustehtävissä. Hanna on myös kokenut talousasioiden kouluttaja.

 • Lisätietoja: 

  Outi Savolainen, suunnittelija
  outi.savolainen@snellmanedu.fi
  044 746 2846

  asiakaspalvelu@snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  80 €
  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista

  Huom: Koulutus on maksuton HALLI – Kunnallisen luottamushenkilön tietopankin käyttäjille. Katso lisätietoa