Koodarileiri alakoululaisille

Ajankohta
15.06.2022 - 15.06.2022
Paikka
Iisalmessa
Hinta
30,00
Ilmoittaudu viimeistään
15.05.2022
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Koodarileirillä opetetaan visuaalista ohjelmointikieltä Scratchiä, tutustutaan ohjelmointiin yleisellä tasolla ja kokeillaan robottien ohjelmointia. Jos Scratch on entuudestaan tuttu, pelien tekemiseen luodaan haasteita ja opetetaan lisäominaisuuksia Scratchistä. Halukkaille opetamme Python-ohjelmoinnista alkeita. Suosittelemme Scratchiin käyttäjätilin luomista, jotta pelit ja animaatiot pysyvät tallennettuina ja tarvittaessa pystyy jatkamaan seuraavalla kerralla. Käyttäjätunnus ja salasana olisi hyvä kirjoittaa muistiin ja ottaa leirille mukaan leirin sujuvuuden kannalta. Peliohjeet saa tarvittaessa mukaan. Leiriläisten olisi hyvä osata lukea ja kirjoittaa, jotta ohjelmointi olisi helpompaa.

Sisältö

Lasten yliopiston leirit ovat täynnä mielekästä ja mielenkiintoista tiede-, taide- ja teknologia-aiheista tekemistä. Leireillä pääsee puuhailemaan kavereiden kanssa sisällä ja ulkona, tekemään hauskoja tutkimuksia ja askarteluja, jotka innostavat luovaan uteliaisuuteen ja oppimiseen.

Lasten yliopisto toimii valtakunnallisten tiedekasvatuksen suositusten mukaisesti. Suosituksen viisi periaatetta ovat laaja-alaisuus, saavutettavuus, osallistavuus, yhteisöllisyys sekä innostaminen. Tavoitteena on tukea lasten ja nuorten tiedepääoman (Science Capital) kehittymistä mm. lisäämällä ymmärrystä tieteestä ja tutustumalla tieteen parissa työskenteleviin ihmisiin.

Lasten yliopiston Iisalmen leireillä lapset pääsevät tutustumaan mm. tieteen tekemiseen ja tutkimustyöhön. Leireille on kutsuttu vierailemaan oikeita tutkijoita sekä Lasten yliopiston oma, innokas tutkimusapulainen Riksu-siili.

Leiripäivän sisältö:

Leiripäivä alkaa klo 8-9 välillä, jolloin lapset saapuvat leirille. Leiripäivä päättyy klo 15-16 välillä, jolloin lapsia voi tulla hakemaan.

Aika ja paikka

Leiri järjestetään Iisalmessa 15.6.2022 klo 8-16

Kohderyhmä

Leiri on suunnattu alakouluikäisille. Leirille otetaan maksimissaan 15 lasta ilmoittautumisjärjestyksessä. Huomioithan, että lopullisen ilmoittautumisen leirille teet maksutapahtuman jälkeen sinulle sähköpostitse lähetettävällä Tilauksen viimeistely -lomakkeella. Täytäthän lomakkeen mahdollisimman pian maksutapahtuman jälkeen.

 • Toteutus: 

  Snelman-kesäyliopiston leiri

 • Lisätietoja: 

  suunnittelija Riikka Asikainen
  riikka.asikainen@snellmanedu.fi
  044 746 2845

  asiakaspalvelu@snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  30 € Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset