Keittiökemiaa kesälomalle 7-12-vuotiaille

Ajankohta
05.07.2022 - 07.07.2022
Paikka
Etäopetus
Hinta
30,00
Ilmoittaudu viimeistään
14.06.2022
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Miksi kakku kohoaa? Mitä tapahtuu, kun maito happanee? Miten kananmuna käyttäytyy cola-juomassa?

Näitä ja monia muita kysymyksiä pohditaan Keittiökemiaa kesälomille -leirillä. Leirillä yhdistellään kemiaa ja kotitaloutta uudella tavalla. Yhdessä perehdymme ruokaan, ruoanlaittoon ja ruoan terveellisyyteen hauskoilla ja turvallisilla tiedetutkimuksilla.

Myös vanhemmat ja isovanhemmat ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan kerhoon yhdessä leiriläisten kanssa. Vanhemmille kerho tarjoaa paitsi avaimia ruoan ihmeelliseen maailmaan myös tukea lapsen oppimisen tukemiseen kotioloissa.

Tarvikkeet ovat osallistujille omakustanteisia. Tarvikkeet ovat tuttuja keittiöstä, kuten ruokasoodaa, kananmunaa ja maitoa. Monet tarvikkeet ovat siis löydettävissä useimmista elintarvikemyymälöistä. Yhteenvedon tarvikkeista lähetetään osallistujille sähköpostitse ilmoittautumisajan päättyessä.

Sisältö

Lasten yliopiston leirit ovat täynnä mielekästä ja mielenkiintoista tiede-, taide- ja teknologia-aiheista tekemistä. Virtuaalileireillä pääsee puuhailemaan kavereiden ja vanhempiensa kanssa verkkokameran kautta opastavan Lasten yliopiston ohjaajan kanssa. Yhdessä tehdään hauskoja tutkimuksia ja kokeiluja, jotka innostavat luovaan uteliaisuuteen ja oppimiseen.

Jokainen leiripäivä alkaa klo 9 ja päättyy klo 11 virtuaalihuoneessa, joka avataan klo 8:45.

Huomioittehan, että etätapaamisia ei tallenneta. Kerho-ohjaajan on kuitenkin nähtävä kerholaiset, jotta hän voi pystyy opastamaan heitä turvallisesti. Tämän vuoksi etätapaamisissa myös kerholaisten olisi hyvä pitää verkkokameraansa päällä ja käytettävä mikrofonia. Kameran ja mikrofonin käyttö tekee kerhon tunnelmasta aidomman ja lisää kerho-osallistujien keskinäistä vuorovaikutusta – ihan kuin olisimme paikan päällä järjestettävässä kerhossa!

Virtuaalikerhon vastuullisena järjestäjä on Snellman-kesäyliopisto. Kerho järjestetään hyödyntäen kokemuksia, joita saatiin Eurooppalaisen lasten yliopistojen verkoston (EUCUNET) Phereclos-hankkeessa (www.snellmanedu.fi/phereclos-hanke), jota rahoitti Euroopan Unionin Horisontti 2020 tutkimus- ja innovaatio-ohjelmasta avustusnumerolla 824630.

Aika ja paikka

Leiri järjestetään Zoom-etäyhteyden kautta virtuaalisessa leirihuoneessa, joka avataan leiripäivän alussa klo 8:45. Jokainen leiripäivä alkaa klo 9 ja päättyy klo 11. Ohjeet leirihuoneeseen kirjautumiseen lähetetään osallistujille ilmoittautumisajan päätyttyä.

Kohderyhmä

Leiri on suunnattu 7-12-vuotiaille. Leirille otetaan maksimissaan 15 lasta ilmoittautumisjärjestyksessä. Huomioithan, että lopullisen ilmoittautumisen leirille teet maksutapahtuman jälkeen sinulle sähköpostitse lähetettävällä Tilauksen viimeistely -lomakkeella. Täytäthän lomakkeen mahdollisimman pian maksutapahtuman jälkeen.

Osaamistavoitteet

Lasten yliopisto toimii valtakunnallisten tiedekasvatuksen suositusten mukaisesti. Suosituksen viisi periaatetta ovat laaja-alaisuus, saavutettavuus, osallistavuus, yhteisöllisyys sekä innostaminen. Tavoitteena on tukea lasten ja nuorten tiedepääoman (Science Capital) kehittymistä mm. lisäämällä ymmärrystä tieteestä ja tutustumalla tieteen parissa työskenteleviin ihmisiin.

Kouluttajat

instructor_img

Leiriä ohjaa Niko Kyllönen, jolla on kokemusta tiedekasvatuksesta ja verkkopedagogiikasta SnellmanEDUlla jo yhdeksän vuoden ajalta.

 • Lisätietoja: 

  suunnittelija Niko Kyllönen
  niko.kyllonen@snellmanedu.fi
  044 746 2843

  asiakaspalvelu@snellmanedu.fi
  044 746 2840


Ryhmäilmoittautumiset