Kansallisarkiston Astia ja KatiHa sukututkijan apuna

Ajankohta
24.01.2024 - 31.01.2024
Paikka
Etäopetus
Hinta
40,00
Ilmoittaudu viimeistään
17.01.2024
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Kansallisarkiston Astia-asiointipalvelun avulla voit tilata asiakirjoja, tutkia digitaalisia aineistoja tai tehdä tietopyyntöjä.

KatiHa on Luovutetun Karjalan alueen kirkonkirjoista tehty tietokanta. Sieltä löytyvät rippi- ja lastenkirjat, syntyneiden, vihittyjen, kuolleiden ja muuttaneiden luettelot helposti nimihaulla. Sitä voit hyödyntää myös hakuvälineenä kun etsit alkuperäisiä kirkonkirjoja.

Verkkoluennot tallennetaan, joten osallistujat voivat katsoa ja kuunnella ne myös jälkikäteen. Koulutus toteutetaan etäyhteyksin, eli tarvitset tietokoneen, jossa on nettiyhteys, kaiuttimet tai kuulokkeet. Luennolla mukana tekninen tukihenkilö, joka auttaa tarvittaessa laitteiden kanssa.

Sisältö

Tällä kurssilla saat käytännön vinkkejä miten löydät ja tutkit asiakirjoja, tilaat esim. perukirjan tai syntymätodistuksen tai haet lupaa luvanvaraisten aineistojen käyttöön. Tutustut myös Arkistojen Portin hyödyntämiseen.

Kurssilla saat vinkkejä KatiHan monipuoliseen käyttöön. Tervetuloa kurssille selvittelemään karjalaisten sukujen historiaa.

Aika ja paikka

ke 24.1.-31.1.2024, klo 17.30-19.00, verkossa

Kouluttajat

Ritva Sampio, sukututkimusopettaja, Suomen Sukututkimustoimisto Oy

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus

 • Lisätietoja: 

  Karin Johnson, koulutuskoordinaattori
  karin.johnson(a)snellmanedu.fi
  044 746 2842

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  40 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset