Kanoottiretki suomen kielen maailmaan

Ajankohta
14.09.2022 - 14.09.2022
Paikka
Kuopiossa
Hinta
120,00
Ilmoittaudu viimeistään
01.09.2022
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Oletko huomannut, että oppikirjojen kielitietoisuustehtävät eivät välttämättä motivoi lapsia? Kaipaatko oppitunneille toiminnallisia ideoita mekaanisesti suoritettavien tehtävien tueksi?

Jos lapsi ei ole motivoitunut, opitun ymmärtäminen ja oppiminen voi olla vaikeampaa. Toiminnallisissa peleissä ja leikeissä oppiminen koetaan mielekkääksi. Kanoottiretkellä suomen kielen maailmaan -koulutuksessa voit itse kokea ja kokeilla innostavia kielentietoisuuden toiminnallisia tehtäviä. Tarinallinen kokonaisuus tuo oppimisen halua ja iloa niin aikuisille kuin lapsillekin!

“Eläytyvä kokemus rohkaisi oppilaita esiintymään ja ilmaisemaan itseään suullisesti”

Opetussuunnitelma edellyttää toiminnallisten opetusmenetelmien ja draaman käyttöä eri oppiaineissa. Tämän koulutuksen myötä kielitiedon osa-alueiden opettaminen monipuolistuu ja valmiiden toimintaideoiden avulla sinun on helpompi rakentaa lapsille toiminnallinen kokonaisuus.

Kanoottiretki suomen kielen maailmassa on innostanut myös lapsia:

”Voi kun tämä kanoottiretki ei loppuisi ikinä!”

”Oli mukava tehdä yhdessä parin kanssa.”

”Pääsin liikkumaan, pelaamaan ja leikkimään.”

”Viikon paras tunti!”

Sisältö

Kanoottiretkellä tarinallisen mielikuvitusmatkan aikana pääset toimimaan kielitietoisuuteen liittyvien tehtävien, pelien ja leikkien parissa. Tehtävät liittyvät kielitietoisuuden eri osa-alueisiin, mm. sanaluokkiin, aakkosiin, geminaattaan ja ilmaisuun. Osallistujat saavat monipuolisen retkiohjelman ohjeineen.

“Tehtävät muunneltavia, muokattavissa eri luokkatasoille, eri oppiaineisiin, eri materiaalein tai helpommilla valmisteluilla.”

Halutessaan osallistujat voivat hankkia koulutukseen liittyvän oikean repun, Idearepun, joka sisältää koulutuksen ohjeiden lisäksi koulutuksen toiminnallisten tehtävien välineitä ja toimintakortteja. Idearepun hinta on 90€. Repun voi tilata ennakkotilauksena viimeistään 16.8. osoitteesta info(a)ideareppu.fi

Aika ja paikka

Keskiviikko 14.9. 16.30-19.30, Kuopio

Kohderyhmä

Kanoottiretken ohjelma sopii esikoulun- ja luokanopettajille, erityisopettajille sekä S2-opettajille.
Koulutukseen otetaan enintään 30 osallistujaa.

Osaamistavoitteet

Koulutuksen suoritettuaan opiskelija:
– ymmärtää toiminnallisen opetuksen hyötyjä
– osaa toteuttaa suomen kielen tarinallisen kokonaisuuden
– osaa soveltaa toimintaideoita omalle opetusryhmälleen sopivaksi
– osaa käyttää monipuolisia välineitä opetuksessa
– osaa opettaa kielitietoisuutta vaihtelevilla toiminnallisen opetuksen menetelmillä

Kouluttajat

KM Teija Kauppi, luokanopettaja ja yrittäjä. Teija on toiminut luokanopettajana lähes 35 vuotta. Hän on erikoistunut alkuopetukseen ja englannin kielen opetukseen. Teija on ollut mukana monissa projekteissa ja hankkeissa, muun muassa KiVa -koulu- ja Prokoulu- toiminnan käynnistäminen koulussa ja esi- ja alkuopetuksen yhteistyön kehittäminen. Hän on koulunsa kerhovastaava sekä koulun vanhempainyhdistyksen opettajajäsen.

Opetustyössään Teija huomioi oppilaiden yksilöllisyyttä ja pyrkii kehittämään oppilasryhmälle sopivia tehtäviä ja opetusmenetelmiä. Hänelle on tärkeää luoda luokkaan lämmin ilmapiiri, jossa opettaja voi luottaa lapsiin ja lapset opettajaan.

KM Eija Leskinen, luokanopettaja, tietokirjailija, draamapedagogi ja yrittäjä. Eija on toiminut luokanopettajana 30 vuotta. Hän on erikoistunut kahdeksaan oppiaineeseen. Koulun ja opetuksen kehittäminen on aina osa Eijan työtä. Hän on ollut mukana monissa erilaisissa projekteissa, esimerkiksi Kansanperinne-projektissa. Hän on koulunsa kerhovastaava ja kulttuuriyhdyshenkilö.
Eija on kirjoittanut kirjat ”Kuvallisen ilmaisun taito 1 ja 2” Tuija Karjalaisen kanssa. Hän on kirjoittanut toiminnallisesta oppimisesta Juho Norrenan kirjaan ”Ryhmä oppimaan!”. Eijan oma kirja on suosittu ”Ryhmä toimimaan!”.
Eija uskoo oppilaiden taitoihin ja kykyyn oppia. Opetuksessa hän käyttää paljon draamaa ja toiminnallisia menetelmiä. Hän on huomannut oppilaiden koulumotivaation ja oppimisen paranevan monipuolisten menetelmien avulla.

Muu informaatio

Kanoottiretki suomen kielen maailmaan -koulutus sai paljon kiitosta Keski-Savon opettajien Vesossa syksyllä 2021. Eräs opettaja kertoi osallistuneensa Idearepun koulutukseen ennenkin ja saaneensa aina paljon uusia ideoita.

Opettajat kertoivat palautteessaan muun muassa näin:

“Toimintaideat voi ottaa suoraan käyttöön”

“Erilaisia, motivoivia toimintaideoita”

“Mukana sekä karkea- että hienomotoriikkaa kehittäviä tehtäviä”

“Hauska, askarreltu mela käy moneen toimintaan, esimerkiksi läpsy-peliin, toinen puoli eri oppiaineelle, suoritustaulukko sinitarralla ja voi vaihtaa”

“Lapsikin osallistuu mielellään tekemällä”

“Ohjaajien heittäytyminen innosti”

“Oppilaat kokivat ymmärtävänsä opeteltavat asiat paremmin”

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston toiminnallisen opetuksen koulutus

  Koulutuksessa opettajat toteuttavat yhteistoiminnallisesti monipuolisia harjoituksia, jotka voi toteuttaa työssä lasten kanssa. Opettajat melovat pareittain tai ryhmissä askarrellulla melalla ja näkymättömällä kanootilla järvimaisemissa. Erilaisissa retkikohteissa opettajat voivat kokea ja kokeilla innostavia kielentietoisuuden toiminnallisia tehtäviä ja saada käytännön välineitä opetustyöhönsä.

 • Lisätietoja: 

  Niina Räsänen, suunnittelija
  niina.rasanen(a)snellmanedu.fi
  044 746 2863

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  120 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset