Joustavan opetuksen webinaarisarja

Ajankohta
05.04.2022 - 03.05.2022
Hinta
Maksuton
Ilmoittaudu viimeistään
02.05.2022
Ilmoittaudu tästä!

Kuvaus

Haluatko olla mukana luomassa uudenlaista joustavan oppimisen kulttuuria, jossa opiskelija on aina keskiössä? SnellmanEDUn Joustavan opetuksen ja oppimisen laatumallin versio 2.0 julkaistaan viikolla 12! JOO-malli toimii sekä lähi- että etäopetuksen huomioivan hybridiopetuksen suunnittelun mallina. Löydät mallin täältä (kirjautuminen vierailijana).

Julkaisun kunniaksi toteutamme webinaarisarjan, jonka aikana pääset tutustumaan JOO-mallin kakkosversioon. Mallin päivitetty versio sisältää seuraavat moduulit:

 • oppimismuotoilu ja sen menetelmät
 • joustavat opetuksen muodot
 • osaamisperusteisuus
 • opiskelijoiden tarpeet
 • kestävä hyvinvointi
 • opiskelun ympäristö
 • osallistaminen

Maksuttomassa ja avoimessa webinaarisarjassa käsitellään opintojen suunnittelua ideoinnista toteutukseen asti. Huomio kiinnitetään joustavan ja innostavan oppimiskokemuksen luomiseen niin, että opiskelija nostetaan keskiöön opintojen suunnittelussa, toteutuksessa ja arvioinnissa.

Voit halutessasi osallistua oman kiinnostuksesi mukaan yksittäisiin webinaareihin tai koko sarjaan. Jätä ilmoittautumislinkin kautta sähköpostiosoitteesi, niin saat muistutuksen webinaareista ja tallenteet. Tervetuloa mukaan!

Sisältö

Webinaari 1. Opiskelija keskiöön oppimismuotoilulla
ti 5.4. klo 15–16

Johdatus oppimismuotoiluun. Miten oppimismuotoilua voidaan hyödyntää opiskelijoiden tarpeisiin vastaamisessa? Saat käyttöösi erilaisia oppimismuotoilun menetelmiä ja työkaluja.

Webinaari 2. Joustavan opetuksen ja oppimisen käsikirjoitus
ti 12.4. klo 15–16

Miten oppimismuotoilua tehdään käytännössä? SnellmanEDUn Joustavan opetuksen ja oppimisen käsikirjoitus on oppimismuotoilun väline, joka auttaa organisoimaan koulutuksen runkoa ja rakennetta. Mitä tarkempi suunnitelma on, sitä helpompi se on toteuttaa.

Webinaari 3. Suunnittele kaikille: Erilaiset oppijat ja saavutettavuus vapaassa sivistystyössä
ti 19.4. klo 15–16

Miten suunnitella opetusta niin, että se sopii kaikenlaisille opiskelijoille? Syvennetään ja laajennetaan saavutettavuusajattelua. Etsitään konkreettisia keinoja koulutusten saavutettavuuden lisäämiseen.

Webinaari 4. Osallista ja aktivoi verkossa
ti 26.4. klo 15–16

Miten luoda innostava ja laadukas oppimiskokemus verkossa? Verkkokoulutukset voivat vaatia enemmän suunnittelua kuin lähitoteutukset oppijoiden osallistamisen ja aktivoinnin suhteen. Tutustutaan osallistamisen ja aktivoinnin keinoihin.

Webinaari 5. Osaamisperusteisuus, osaamisen osoittaminen ja arviointi
ti 3.5. klo 15–16

Mistä osaamisperusteisuus koostuu? Miten opiskelija voi osoittaa osaamistaan ja miten opettaja voi arvioida tätä osaamista verkko-oppimisympäristöissä? Esimerkkinä SnellmanEDUn digitaalinen oppimisympäristö EduGo.

Aika ja paikka

ti 5.4. klo 15–16
ti 12.4. klo 15–16
ti 19.4. klo 15–16
ti 26.4. klo 15–16
ti 3.5. klo 15–16
etäopetus

Kohderyhmä

Webinaarisarja sopii kaikille opintojen joustavuudesta kiinnostuneille. Tarkastelunäkökulmina koulutuksissa ovat erityisesti opettaminen ja vapaa sivistystyö, joten webinaarisarja sopii erityisesti koulutustyötä tekeville sekä vapaan sivistystyön kentällä toimiville.

Osaamistavoitteet

Webinaarisarjassa käsitellään opintojen suunnittelua ideoinnista toteutukseen asti. Kantavana teemana ovat opiskelijan ja hänen oppimiskokemuksensa nostaminen keskiöön opetuksen suunnittelussa, toteutuksessa ja arvioinnissa niin lähi-, etä- kuin hybridiopetuksessa. Samalla webinaarisarja tutustuttaa osallistujat SnellmanEDUn Joustavan opetuksen ja oppimisen laatumallin versioon 2.0.

Kouluttajat

Pinja Evesti suorittaa SnellmanEDUlla aikuisopettajan pedagogisten opintojen viimeistä harjoittelua. Pinja on koulutukseltaan kasvatustieteen kandidaatti ja viimeistelee yhteiskuntatieteen maisteriopintoja pääaineenaan sosiaalipsykologia.

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus

 • Lisätietoja: 

  Pinja Evesti, korkeakouluharjoittelija
  pinja.evesti(a)snellmanedu.fi
  044 746 2859

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  Maksuton


Ilmoittaudu tästä!

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä