Johdanto muotoiluajatteluun 2 op

75,00

Paikkoja jäljellä: 30

Ryhmäilmoittautumiset
 • Missä: Kuopiossa
 • Opintopisteet: 2 op
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 30.09.2021
 • Alkaa - Loppuu: 08.10.2021 - 09.10.2021

Kuvaus

Johdanto muotoiluajatteluun kurssi tutustuttaa osallistujat laaja-alaisesti palvelumuotoiluun materiaalien ja esimerkkien kautta. Opintojakso sisältää johdantoluennot muotoilun, markkinoinnin ja johtamisen näkökulmasta. Kurssi kuuluu Palvelumuotoilun perusopinnot (25 op) opintokokonaisuuteen, mutta on mahdollista suorittaa myös yksittäin.
Lisätietoa Palvelumuotoilun perusopinnoista (25 op): www.snellmanedu.fi/tuote/palvelumuotoilun-perusopinnot-25-op-2/

Aika ja paikka

pe 8.10.2021 klo 16.30-20.30
la 9.10.2021 klo 9-17

lähiopetus Kuopiossa & etäosallistumismahdollisuus

Kohderyhmä

Opinnot on tarkoitettu kaikille pohjakoulutuksesta riippumatta ilman pääsykokeita. Opinnot soveltuvat esimerkiksi henkilöille, jotka haluavat kehittää osaamistaan työelämässä, vauhditaaa varsinaisia korkeakouluopintoja tai suunnittelevat korkeakoulututkinnon suorittamista.

Osaamistavoitteet

Kurssin suoritettuaan opiskelija osaa:
• kuvata muotoiluajattelun sisällön, taustat ja painotukset sekä kytköksen oman koulutusohjelman sisältöihin
• selittää muotoilutoiminnan pääperiaatteet ja palvelumuotoilun keskeiset tavoitteet

Kouluttajat

instructor_img

Matti Laitinen, M.Sc. (Econ.), innovaatioasiantuntija Olen toiminut kymmenen vuotta palveluiden kehittäjänä eri järjestöissä, startup-yrityksissä ja julkisissa yhteisöissä. Palvelumuotoilun työkaluja olen oppinut käyttämään kaikessa toiminnassani ja vahvoja teemoja ovat esimerkiksi muutosjohtaminen ja käyttäjälähtöinen tutkimustyö. Lyhyesti kuvattuna: luon siltoja erilaisten ammattilaisten välillä sekä sparraan yksilöitä tai tiimejä tulokselliseen uudistumiseen. Vahvuuksiani ovat liiketoimintakonseptien suunnittelu, luovat kokeilut, palvelumuotoilu, palvelujen myynti ja markkinointi sekä verkostomainen työskentely. Tällä hetkellä autan sekä yrityksiä, että julkisyhteisöjä kehittämään palvelujaan. Arvostan yrittäjähenkisyyttä sekä henkilökohtaista palvelualttiutta, joiden pyrin näkyvän kaikessa toiminnassani.

Silja Huttunen, (VTM) Olen sosiaalipsykologina ja palvelumuotoilijana suuntautunut erityisesti asiakaskokemuksen ja palvelukokonaisuuksien muotoiluun, vuorovaikutusmuotoiluun ja yhteiskehittämisen fasilitointiin. Missioni kouluttajana on tukea opiskelijan omia oivalluksia, palvelumuotoiluidentiteetin löytymistä ja oppimista kokemuksen kautta. Havainnollistan palvelumuotoilun hyötyjä case-esimerkein esimerkiksi oppimispolkujen, kolmannen sektorin palvelujen ja verkostojen muotoilun kautta. Työskentelen perustamassani yrityksessä Toimisto2030 palvelumuotoilijana ja valmentajana.

 • Toteutus: 

  Tämä on Snellman-kesäyliopiston avointa yliopisto-opetusta, jonka vastaava yliopisto on Lapin yliopisto, taiteiden tiedekunta.

  Opetus järjestetään lähiopetuksena Kuopiossa, tarjolla myös etäosallistumismahdollisuus.

 • Lisätietoja: 

  Outi Savolainen, suunnittelija
  outi.savolainen(a)snellmanedu.fi
  044 746 2846

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  Kurssin kokonaishinta on 85 €. SnellmanEDU:n osuus on 75 € + 10 € Lapin yliopiston rekisteröitymismaksu.

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista