Isoisää etsimään

55,00

Paikkoja jäljellä: 97

Ryhmäilmoittautumiset
 • Missä: Verkossa
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 15.02.2021
 • Alkaa - Loppuu: 23.02.2021 - 02.03.2021

Kuvaus

Snellman-kesäyliopiston koulutus

Oletko kadonneen sukulaisen jäljillä?

Puuttuvan sukulaisen löytämiseksi nykypäivän sukututkimus on avannut uusia mahdollisuuksia. Kirjallisiin lähteisiin perustuvan sukututkimuksen rinnalla DNA-testien avulla voidaan löytää biologisia sukulaisia ja vahvistaa sukulaisuuksia.

Isoisää etsimään -webinaarissa esitellään erilaisia menetelmiä isoisän löytämiseksi, olipa isoisä sitten lähisukulainen tai muutaman sukupolven takaa oleva isoisä. Aikaisempaa sukututkimuskokemusta et välttämättä tarvitse, sillä aloitamme tutustumalla sukututkimuksen perusteisiin ja tietojen käsittelyyn. Myös siihen, että mistä arkistolähteistä voit saada tietoja ja kenelle niitä luovutetaan. Tutustumme DNA-testeihin, niiden työkaluohjelmien käyttöön, tutkintamenetelmiin ja tulkintaan puuttuvan sukulaisen löytämiseksi.

Sisältö

Sukututkimuksen perusteista. Puuttuvan sukulaisen löytämiseksi joudutaan oikeaa sukulinjausta etsimään joskus hyvin varhaistenkin esivanhempien kautta.

Sukututkimusohjelman käyttö helpottamaan sukututkimustietojen käsittelyä ja ryhmittelyä oikean sukulinjauksen löytämiseksi.

Isyyttä ja elatusvelvollisuutta koskevia arkistolähteitä eri aikoina.

Tutustumme geneettisen sukututkimuksen DNA-testeihin ja niiden valintaan.

DNA-testien tulosten analysointi. DNA-osumien lajittelu ja ryhmittely oikean sukulinjauksen löytämiseksi erilaisia analysointityökaluja hyväksi käyttäen.

Aika ja paikka

tiistaisin 23.2.-2.3.2021 klo 17.30-19.00, verkko

Kouluttajat

Ritva Sampio, sukututkimusopettaja, johtaja Suomen Sukututkimustoimisto Oy,

Riikka Piironen, sukututkimuskouluttaja

 • Lisätietoja: 

  Merja Huttunen, koulutuskoordinaattori
  merja.huttunen@snellmanedu.fi
  044 746 2851

  asiakaspalvelu@snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  55 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Ilmoittautuessasi voit maksaa koulutuksen heti tai valita laskun, jonka maksat koulutuksen alkaessa.