Improvisaatiosta iloa ja itsevarmuutta arkeen ja työhön

Ajankohta
27.08.2022 - 14.09.2022
Paikka
Kuopiossa
Hinta
175,00
Ilmoittaudu viimeistään
15.08.2022
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Tiesitkö, että ihminen nauraa eniten alle kouluikäisenä? Nauramisen taito säilyy läpi elämän, mutta mihin aikuisten nauru katoaa ja miten sen voi löytää uudelleen?

Koulutus lisää ymmärrystä siitä, miten voimme itse vaikuttaa omaan asennoitumiseemme ja löytää iloa ja kepeyttä arkeen sekä vahvistaa luottamusta toimia erilaisissa vuorovaikutustilanteissa. Koulutus hyödyntää improvisaatiosta tuttuja menetelmiä ja työvälineitä, joiden avulla harjoitellaan vaatimuksista ja turhasta itsekriittisyydestä irti päästämistä. Lisäksi opetellaan hetkeen luottamista ja tietoisen huomion suuntaamista pois omasta itsestä kohti toisia niin, että avoin ja läsnä oleva vuorovaikutus mahdollistuu.

”Sain uusia työkaluja arkeen ja esiintymiskammoni väheni.”

”Ihanaa, ettei ollut paljon teoriahöpinöitä, vaan paljon tekemistä!”

Improvisaatiosta iloa ja itsevarmuutta arkeen ja työhön -koulutus osoittaa oivallisesti sen, että vaikka monille sana improvisaatio tuo ensimmäiseksi mieleen teatterin tai ylipäätään esiintymisen, improvisaatiossa on kyse paljon muustakin. Se on erinomainen väline myös itsetuntemuksen, luottamuksen ja vuorovaikutustaitojen vahvistamiseen.

”Kurssi avasi elämääni uuden suunnan. Tästä on hyvä jatkaa!”

”Keholliset harjoitteet oli tosi kivoja ja itselle rentouttavia. Ei tarvitse aina puhua, kun ilmaisee itseään.”

Sisältö

Koulutuksessa tutustutaan improvisaation perusteisiin Keith Johnstonen kehittämän improvisaatiometodin pohjalta sekä rikotaan lempeästi omia rajoja ja harjoitellaan iloista mokaamista yhdessä toimien.

Koulutus sisältää sekä teoriaosuudet etäopetuksena että toiminnalliset lähiopetuspäivät, joiden aikana työskennellään yhdessä unohtamatta leikkimieltä, huumoria ja naurua silkasta nauramisen ilosta.

La 27.8.2022 klo 9–14, Kuopiossa

 • Esittäytyminen, koulutuksen kuvaus ja tavoitteet
 • Iloinen mokaaminen, suunnittelusta luopuminen ja tyhjän päällä oleminen
 • Keith Johnstonen improvisaatiometodi ja improvisaation peruskäsitteet
 • Keskittyminen, läsnäolo ja tunneilmaisu

Ke 31.8.2022 klo 17–19, etäopetus

 • Luennolla käsittelemme ajattelun, tunteiden ja toiminnan eli käyttäytymisen merkitystä henkilökohtaisen hyvinvoinnin näkökulmasta. Tulemme tietoiseksi omaa elämää ohjaavista rajoittavista uskomuksista ja siitä, miten omalta mukavuusalueelta voi päästä elämysalueelle ja vahvistaa iloa ja innostusta niin omasta itsestä kuin kohtaamisista ympäröivien ihmisten kanssa. Luennolla avaamme käsiteltäviä teemoja myös harjoitteiden ja keskustelun kautta.

La 10.9.2022 klo 9–14, Kuopiossa

 • Keith Johnstonen improvisaatiometodin pohjalta käytännön harjoittelu jatkuu:
  • Läsnäolo, intuitio, spontaanius, tässä ja nyt –tila
  • Statustyöskentely
 • Tarinankerronta omassa elämässä ja improssa
 • Arjen kohtaamisia improvisoiden – pureudutaan arjen vuorovaikutustilanteisiin improvisaatioharjoitteiden avulla

Ke 14.9.2022 klo 17–19, etäopetus

 • Luennolla tarkastelemme lähipäivien antia teoreettisesta valosta ja pureudumme luovuuteen, leikkimielisyyteen ja huumoriin voimaannuttavina ja elämää keventävinä tekijöinä. Pohdimme myös sitä, miten oma toimintamme vaikuttaa sosiaaliseen ympäristöömme ja ihmissuhteisiimme joko rakentaen tai rikkoen yhteyttä ihmisten välillä. Luennolla avaamme käsiteltäviä aiheita myös harjoitteiden ja keskustelun kautta.

Aika ja paikka

Lähiopetus: la 27.8. ja la 10.9.2022 klo 9-14
Etäopetus: ke 31.8. ja 14.9.2022 klo 17-19

Kohderyhmä

Koulutus soveltuu kaikille aiheesta kiinnostuneille, jotka haluavat vahvistaa itsevarmuuttaan, vuorovaikutustaan ja saada uusia keinoja läsnäoloon. Aiempaa perehtyneisyyttä improvisaatioon ei vaadita.

Osaamistavoitteet

Koulutus auttaa ymmärtämään, miten omaa hyvinvointia voi edistää kehittämällä sekä ajattelu- että käyttäytymistapoja. Koulutus antaa uusia näkökulmia ja työkaluja oman ilmaisullisen mukavuusalueen laajentamiseen, vuorovaikutustaitojen vahvistamiseen ja turhasta itsekriittisyydestä irtipäästämiseen.

Koulutuksen käytyään osallistuja ymmärtää, miten oman naurun lähteille on mahdollista päästä ja lisätä sitä kautta iloa niin arkeen, työhön kuin opiskeluun – ja nauttia yhdessä toimimisesta erilaisissa arjen kohtaamisissa.

Kouluttajat

instructor_img

Mari Lämsä on ratkaisukeskeinen valmentaja, ammatillinen opettaja (AmO) ja tradenomi (AMK). Hän on opiskellut improvisaatiota, draamapedagogiikkaa ja puhe- ja draamataidetta ja toiminut kouluttajana ja valmentajana omassa yrityksessään toteuttaen niin teatteri- ja draamatyönkursseja kuin työyhteisökoulutuksia. Lämsä on kirjoittanut kirjan Naurun hyvää tekevä voima – löydä tie elämäniloon (Viisas Elämä 2017).

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus

  Maksimiosallistujamäärä 20.

 • Lisätietoja: 

  Outi Savolainen, suunnittelija
  outi.savolainen(a)snellmanedu.fi
  044 746 2846

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

  Voit tilata tämän koulutuksen räätälöitynä työyhteisöösi.

 • Hinta: 

  175 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset