Humanismi – julkaisupaketti

Hinta
44,00

Humanismi -julkaisupaketista löydät seuraavat kirjat:

A-SARJA Timo Niiranen: Axel Olai Heikel, suomalais-ugrilaisen kansantieteen ja arkeologian tutkija
B-SARJA Osmo Hänninen (toim.): Valituita suomalaisia kansan-lauluja
B-SARJA Pauli Kurkirinne (toim.): Lehdistö ja kirjallisuus
B-SARJA Annmari Juusela – Seppo Koistinen (toim.): Sana ja tavat
B-SARJA Osmo Pekonen: Suomalaisen modernin lyriikan synty – Juhlakirja 75-vuotiaalle Lassi Nummelle

Löydät lisätietoa alta!

A-SARJA Timo Niiranen: Axel Olai Heikel, suomalais-ugrilaisen kansantieteen ja arkeologian tutkija

Julkaisu nro: 4/1987

Sivumäärä: 208

Mitat: 210x147x18

ISBN: 951-657-193-x

Asu: Pehmeäkantinen

Kuvausteksti: Axel Olai Heikelillä (1851-1924) oli suomalais-ugrilaisen etnologian ja arkeologian syntyvaiheissa huomattava merkitys. Hän oli tutkimusmatkailija, museomies, yliopiston opettaja ja tutkija. Heikel pääsi näin vaikuttamaan tapahtumiin monella tasolla aikana, jolloin suomalais-ugrilaisen etnologian ja arkeologian aihepiiriä määriteltiin ja metodista pohjaa rakennettiin. Hän teki useita tutkimusmatkoja mm. Keski-Volgalle, Siperiaan, Mongo liaan ja Itämeren maakuntiin. Hänen rakennuksia, pukuja ja ornamentiikkaa käsittelevät teoksensa ovat yhä merkittäviä aineistojulkaisuja. Heikel tunnetaan myös Seurasaaren ulkomuseon perustajana. Hänen tarkoituksenaan oli kerätä museoon rakennuksia kaikkien suomalais-ugrilaisten kansojen asuma alueilta. Kaiken taustalla oli edellisen sukupolven – erityisesti J. V. Snellmanin sytyttämä suomalaisuusaate, joka oli myös Heikelin kannustin arkisessa tutkimustyössä.

Kirjoittaja, fil.lis. Timo Niiranen, toimii Kuopion ulkomuseon tutkijana. Hän on julkaissut useita kansatieteellisiä ja kulttuurihistoriallisia teoksia, jotka käsittelevät mm. rakennus- ja tapahistoriaa. Timo Niiranen on saanut valtion tiedonjulkistamispalkinnon vuonna 1982 kirjastaan Miten ennen asuttiin.

B-SARJA Osmo Hänninen (toim.): Valituita suomalaisia kansan-lauluja

Julkaisu nro: 11/1988

Sivumäärä: 70

Mitat: 210x145x5

ISBN: 951-842-026-2

Asu: Pehmeäkantinen

Kuvausteksti: Tähän Snellman-instituutin B-sarjan julkaisuun sisältyy naköispainos-periaatteella julkaistut Karl Collanin ja Rudolf Lagin sovitukset vanhoista suomalaisista kansansävelmistä.

Julkaisuun sisältyy myös Savon Kielen Seuran puheenjohtajan, professori Osmo Hännisen esipuhe, Suomen Kansallis oopperan taiteellisen johtajan Jorma Hynnisen arvio Karl Collanista suomalaisena laulunsäveltäjänä ja Sibelius-Akatemian Kuopion koulutusyksikön johtajan Erkki Tuppuraisen artikkeli Karl Collanista ja suomalaisten kansansävelmien sovittamis ongelmista.

B-SARJA Pauli Kurkirinne (toim.): Lehdistö ja kirjallisuus

Julkaisu nro: 15/1989

Sivumäärä: 75

Mitat: 210x147x5

ISBN: 951-842-049-1

Asu: Pehmeäkantinen

Kuvausteksti:

B-SARJA Annmari Juusela - Seppo Koistinen (toim.): Sana ja tavat

Julkaisu nro: 46/2000

Sivumäärä: 114

Mitat: 207x146x7

ISBN: 951-842-223-0

Asu: Pehmeäkantinen

Kuvausteksti: Sana ja tavat

Kuopion neljänsillä luterilaisen kirkkoperinteen päivillä käsiteltiin kirjan merkitystä luterilaisessa tapakulttuurissa. Seminaarin asiantuntija puheenvuoroissa tarkasteltiin luterilaista perinnettä muun muassa sanan, sävelen ja kuva taiteiden näkökulmasta.

Nykypäivän yhteiskunta haastaa kirkkoperinteen: miten luterilainen tapaperinne voidaan siirtää tuleville sukupolville niin, että uudet ajatukset nousevat olemassa olevan tradition pohjalta.

B-SARJA Osmo Pekonen: Suomalaisen modernin lyriikan synty - Juhlakirja 75-vuotiaalle Lassi Nummelle

Julkaisu nro: 50/2005

Sivumäärä: 110

Mitat: 210x147x7

ISBN: 951-842-279-6

ISSN: 0781-6073

Asu: Pehmeäkantinen

Kuvausteksti: Runoilija Lassi Nummi syntyi Helsingissä 9. lokakuuta 1928. Hänen esikoisteoksensa ilmestyivät 1949. Lassi Nummen 75-vuotisjuhlan kunniaksi järjestettiin seminaari hänen nuoruudenkaupungissaan Kuopiossa. Tämä teos sisältää neljä tutkielmaa: Osmo Pekonen kirjoittaa modernistirunoili joiden Lassi Nummen ja Lasse Heikkilän suhteesta. Kai Laitinen muistelee Kuopion Yhteiskoulun opettajaa Jorma Korpelaa. Katriina Kajannes analysoi Lassi Nummen lyyristä varhaistuotantoa ja Anna-Liisa Alanko tarkastelee hänen novelliaan ”Kulku” (1949). Teokseen sisältyy myös Lasse Heikkilän aikaisemmin julkaisematon runosarja ”Peili-elegiat”. Lassi Nummen Kuopioon liittyviä runoja on koottu sikermäksi, minkä lisäksi Nummi on kirjoittanut tätä teosta varten kolme uutta runoa.

 

 • Lisätietoja: 

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

  Paino: 1 Kg

  Postitus kolmen työpäivän kuluessa maksun jälkeen.

 • Hinta: 

  44 €

  Hinta sisältää postikulut Suomen sisällä ja arvonlisäveron 10%. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso usein kysytyt kysymykset>>