Hoitava hengitys

85,00

Paikkoja jäljellä: 16

Ryhmäilmoittautumiset
 • Missä: Varkaudessa
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 19.10.2021
 • Alkaa - Loppuu: 30.10.2021 - 30.10.2021

Kuvaus

Hengityksen häiriöt ovat yleisiä ja niistä aiheutuvat terveysongelmat laaja-alaisia. Terveyden- ja hyvinvoinnin alalla työskentelevät kohtaavat hengityksen ongelmista kärsiviä lähes päivittäin, mutta työkalut näiden asiakkaiden auttamiseksi ovat vaillinaiset. Tähän tarpeeseen vastaa tutkittuun Buteyko-menetelmään perustuva Hoitava Hengitys HB ®.

Marketta Mannisen kehittämä Hoitava Hengitys – menetelmä pohjautuu maailmalla laajalti käytössä olevaan Buteyko –menetelmään. Buteyko menetelmää käytetään mm. astman, kroonisen tukkoisuuden, kuorsauksen, uniapnean sekä paniikkihäiriön ja stressin oireiden hoitoon. Sen on lukuisissa kliinisissä tutkimuksissa todettu helpottavan merkittävästi astman oireita sekä vähentävän lääkityksen tarvetta. Iso-Britanniassa Buteyko-menetelmä on saanut terveysviranomaisten hyväksynnän astman täydentävänä hoitomuotona.

Hoitavan Hengityksen suosio Suomessa kasvaa sekä terveyden itsehoidosta kiinnostuneiden että terveydenhuollon ammattilaisten keskuudessa. Toimivia työkaluja hengityksen häiriöiden korjaamiseen on kaivattu.

Sisältö

Koulutus koostuu sekä teoriasta että harjoituksista.

Käsiteltävät aiheet ovat:

Buteyko-menetelmä ja Hoitava Hengitys HB ®; liikahengitys sekä hiilidioksidin rooli elimistön hapensaannissa.
Terveyttä heikentävän hengityksen merkit ja oireet.
Hengityksen merkitys astman, kuorsauksen ja uniapnean synnyssä sekä hoidossa.
Lapsen hengitystavan merkitys mm. kasvojen luuston oikealle kehitykselle.
Stressin ja paniikkihäiriön oireiden lievitys hengityksen avulla.
Hengitys liikunnan yhteydessä.

Käytännön harjoittelussa tehdään hengitysharjoituksia sekä nielua avartavaa kielijumppaa.

Aikaa on varattu myös keskusteluun ja kysymyksiin vastaamiseen.

Aika ja paikka

La 30.10.2021 klo 9.00-15.30, Varkaus

Kohderyhmä

Sopii kaikille terveytensä itsehoidosta kiinnostuneille, jotka haluavat lääkkeetöntä lievitystä mm. unihäiriöihin, kuorsaukseen, uniapneaan sekä hengityksen ongelmiin, kuten astmaan, krooniseen tukkoisuuteen sekä poskiontelovaivoihin. Myös täysin terveeksi itsensä tuntevat saavat tästä elimistön hapensaantia parantavasta menetelmästä hyötyä esimerkiksi liikuntaan, urheiluun tai kiihtyneen mielen rauhoittamiseen. Arvokasta lisäosaamista työhönsä koulutuksesta saavat kaikki terveyden- ja hyvinvoinnin alalla toimivat. 

Osaamistavoitteet

Avata hengityksen fysiologiaa uudella tavalla. Oppia, minkälainen hengitystapa on terveyttä edistävää ja minkälainen hengitys heikentää terveyttäsi. Saada vinkkejä häiriintyneen hengityksen korjaamiseen.

Kouluttajat

Marketta Manninen, luontaishoitaja, diplomivyöhyketerapeutti, Hoitava Hengitys -kouluttaja sekä Buteyko-ohjaaja

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus

 • Lisätietoja: 

  suunnittelija Miia Impiö
  miia.impio@snellmanedu.fi 0407138664

  asiakaspalvelu@snellmanedu.fi
  044 7462840

 • Hinta: 

  85 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoja ilmoittautumisesta ja maksutavoista

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä