Hiljainen tieto esiin ja hyötykäyttöön työssä

Ajankohta
25.08.2022 - 25.08.2022
Paikka
Etäopetus
Hinta
89,00
Ilmoittaudu viimeistään
18.08.2022
Ryhmäilmoittautumiset

Kaipaatko positiivista potkua työhön ja elämään? Pitäisikö keksiä uusia ja parempia tapoja tehdä työtä? Kaipaatko tiimiisi yhteen hiileen puhaltamisen henkeä? Jääkö vapaa-ajalle liian vähän aikaa? Miten työskennellä innovatiivisemmin ja tehokkaammin? Onko motivaatio tai itsetunto kateissa paineiden alla? Näetkö ympärilläsi enemmän huolta ja painetta, kuin mahdollisuuksia ja vapautta?

Oppiessasi kiinnittämään huomiosi omaan sekä tiimisi tai alaistesi hiljaiseen tieto-taitoon, ja avaamaan sitä näkyväksi, moni haaste ja uhka muuttuu yllättäen positiivisten asioiden lumipalloefektiksi. Opit käyttämään hyödyksesi sitä valtavaa osaamispankkia, joka itsesi ja työyhteisösi sisällä on. Fakta on, että olemme arjessa tietoisia vain 5 prosenttia toimistamme ja päätöksistämme. Loput 95 prosenttia teemme tuon hiljaisen tiedon ohjaamana, huomaamattamme, autopilotilla. Kyllä!

Nyt, jos koskaan tarvitaan positiivista potkua ja uusia tapoja rakentaa tulosta hyvällä sykkeellä. Kun ympärillä on niin paljon toimintaamme rajoittavia ja haastavia tekijöitä, on aika ottaa käyttöön se todellinen kapasiteetti.

Koulutuksen tavoitteena on paneutua hiljaisen tiedon käsitteeseen ja sen käytännön sovelluksiin työelämässä sekä oppia käyttämään päivittäin harjoituksia, joiden on todettu parantavan merkittävästi työssä jaksamista ja tehdyn työn sekä elämän laatua.

”Olipas voimaannuttava puheenvuoro, joka tuntui sisuskaluissa saakka. Onnistumisen resepti kuulosti hyvältä – sekä itselle että myös ohjaustyötä ajatellen. Tuo täytyy ottaa ensin oman itsensä kanssa testaukseen. Kiva, kun avasit asioita esimerkkien avulla – jää helpommin mieleen.” -Hannele

”Vahvuuksieni rakenteen oppiminen aiheutti hyvien asioiden lumipallo-efektin! Kun kiinnitin huomioni vahvuuksiini, ja todella syvennyin avaamaan hiljaista-tietotaitoani näkyväksi, tajusin mikä oli omien onnistumisteni salaisuus! Kun tajusin mistä oli kyse, kykenin tuomaan taitojani vielä vahvemmin esiin. Samalla opin näkemään tiimini jäsenten vahvuudet uudella tavalla. Innostus ja tulokset sen kun kasvoivat.” -Yrittäjä

Katso Marja Koiviston esittelyvideo koulutuksesta osoitteesta: www.youtu.be/rBO3HzpDxLk

Sisältö

Koulutus sisältää lyhyitä käytännön harjoituksia, joiden avulla menetelmät voidaan oppia, sisäistää ja hioa itse kullekin sopivaan muotoon käytettäväksi tarpeen mukaan.

 • Paneudumme hiljaisen tiedon käsitteeseen, teoriaan ja sen käytännön sovelluksiin työelämässä, eli missä hiljaisesta tiedosta voidaan hyötyä.
 • Tutustumme perusteisiin: kuinka havainnoida, haastatella ja hyödyntää hiljaista tietoa käytännössä, sekä kuinka käyttää harjoituksia, joiden on todettu parantavan merkittävästi työssä jaksamista ja työn sekä elämän laatua.
 • Saamme omakohtaisen kokemuksen hiljaisen tiedon avaamisesta näkyväksi.

Aika ja paikka

to 25.8.2022 klo 13–17, etäopetus

Kohderyhmä

Koulutus sopii kaikille työelämän kehittämisestä kiinnostuneille niin henkilökohtaisella tasolla kuin yrityksen perspektiivistä katsottuna, esimerkiksi johtajat, esihenkilöt, suunnittelu- ja kehittämistehtävissä toimivat sekä HR-henkilöstö.

Osaamistavoitteet

Koulutuksen suoritettuaan opiskelija on tutustunut hiljaisen tiedon käsitteeseen sekä tapoihin avata hiljaista tietoa näkyväksi. Hän saa käsityksen hiljaisen tieto-taitomme valtavasta kapasiteetista, jota voidaan nostaa näkyväksi suhteellisen helposti.

 • Osaa hahmottaa olemassa olevan hiljaisen tiedon laajuuden.
 • Osaa siirtää huomion hiljaisen taidon rakenteeseen.
 • Osaa nähdä missä kohdin joko omassa elämässä tai työyhteisössä hiljaisen tiedon avaamisesta olisi hyötyä.
 • Osaa tehdä yksinkertaisen hiljaisen tiedon avaamisharjoituksen omin päin.
 • Osaa nähdä onnistumiskokemuksista saatavat hyödyt ja mahdollisuudet ongelma-ajattelun sijaan.

Kouluttajat

instructor_img

Työelämävalmentaja, eMBA, FK Marja Koivisto

Marja Koivisto on viisi teosta julkaissut kirjailija ja itsekehitystaitojen valmennuksen ammattilainen.

Marja on julkaissut kaksi henkilökohtaisen kasvun ja vuorovaikutustaitojen tietokirjaa sekä kolme runokirjaa. Uusin, vuonna 2022 sekä suomen- että englanninkielisenä ilmestyvä tietokirja käsittelee itsensäjohtamista ja on suunnattu työelämässä oleville ihmisille tämän päivän haasteisiin.

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus

  Koulutus toteutetaan etäopetuksena luennon ja lyhyiden reflektointiharjoitteiden yhdistelmänä.

 • Lisätietoja: 

  Outi Savolainen, suunnittelija
  outi.savolainen(a)snellmanedu.fi
  044 746 2846

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

  Voit tilata tämän koulutuksen räätälöitynä työyhteisöösi.

 • Hinta: 

  89 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset