Helpommin! Alexander-tekniikan kurssi

Ajankohta
19.08.2023 - 26.08.2023
Paikka
Kuopiossa
Hinta
130,00
Ilmoittaudu viimeistään
10.08.2023
Ryhmäilmoittautumiset

Kiirettä, stressiä, särkyä ja huolta? Miten reagoin työstä, kodista ja ympäristöstä tuleviin haasteisiin ja paineisiin? Miten liikun ja olen? Osaanko pysähtyä? Osaanko edes levätä? Voinko todella vaikuttaa näihin itse? Vai vievätkö tutut tavat aina mennessään?

Alexander-tekniikka on psykofyysinen oppimismenetelmä. Meille kaikille muodostuu kehon käytön ja ajattelun tottumusten myötä haitallisia toimintataipumuksia, joiden kanssa työskentelyyn Alexander-tekniikka tarjoaa hyödyllisiä, kaikkeen tekemiseen ja olemiseen sovellettavia ajattelun ja kehonkäytön työvälineitä.

Alexander-tekniikan hyötyjä:
• Toimintaa haittaava ylimääräinen lihasjännitys kehossa vähenee ja liikkuminen helpottuu
• Kehon tasapainon parantuminen
• Oppiminen ja ajattelu lisääntyvät
• Toiminta järkevöityy
• Levollinen valmius lisääntyy

Menetelmän kehittäjä F.M. Alexander (1869–1955) lähti tutkimaan omaa ääniongelmaansa, löytäen kehonkäytöstään itselleen tiedostamattomia tapoja, jotka tuottivat haittaa hengitykselle ja äänen tuotolle. Hän kehitti tietoista toimintaa kehittävän menetelmän, jonka keskiössä on kehon ja ajattelun yhteyden ymmärtäminen ja hyödyntäminen.

Alexander-tekniikkaa opetetaan ympäri maailman. Suomessa opetusta on ollut aktiivisemmin 1980-luvun lopulta alkaen. Alexander-tekniikkaa voi opiskella yksityistunneilla ja erilaisissa opistoissa ryhmäopetuksena. Luovien alojen oppilaitoksissa Alexander-tekniikka kuuluu usein opetukseen.

Sisältö

la 19.8.2023 klo 10.00–14.30
su 20.8.2023 klo 10.00–14.30
la 26.8.2023 klo 10.00–14.30

Kurssilla käydään läpi Alexander-tekniikkaan liittyviä asioita, tarkastellaan niitä käytännönläheisesti, soveltaen keinoja tavalliseen toimintaan, kuten seisomiseen, kävelyyn, istumiseen tai johonkin työhön tai harrastukseen liittyvään tekemiseen. Kurssilla opetellaan myös aktiivista lepoa.

Koulutuspäivien väliin jäävän viikon aikana voit soveltaa menetelmää valitsemallasi tavalla omaan arkeen. Viimeinen kerta mahdollistaa kysymykset ja tarkennetun ohjauksen. Kurssi sisältää henkilökohtaista ohjausta. Lisäksi kurssin osallistujat saavat 30 minuutin yksityistunnin erikseen sovittuna ajankohtana.

Aika ja paikka

19.8.-26.8.2023, Kuopiossa

Kohderyhmä

Kurssi sopii kaikille oman toiminnan kehittämisestä kiinnostuneille. Tarkastelunäkökulma voi olla oma hyvinvointi, työskentelytavat, harrastukset tai oppiminen. Kurssi sopii vasta-alkajille tai voit tulla myös jatkamaan Alexander-tekniikkaan syventymistä.

Osaamistavoitteet

Kurssilta saat perustiedot Alexander-tekniikasta ja sen tarjoamista keinoista. Saat työvälineitä, joita voit soveltaa omaan arkeesi, esimerkkinä aktiivisen levon hyödyntäminen.

Kouluttajat

Pilvi Mehto, Alexander-tekniikan opettaja

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus

  Kurssi sisältää sekä sanallista että käsillä tapahtuvaa ohjausta.

  Maksimiosallistujamäärä 8

 • Lisätietoja: 

  Outi Savolainen, suunnittelija
  outi.savolainen(a)snellmanedu.fi
  044 746 2846

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  130 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset