Genistä ja DNA:sta sukututkimuksessa

65,00

Paikkoja jäljellä: 85

Ryhmäilmoittautumiset
 • Missä: Verkossa
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 27.09.2021
 • Alkaa - Loppuu: 05.10.2021 - 19.10.2021

Kuvaus

Haluaisitko oppia hyödyntämään Geniä, sukututkimuksen yhteisjulkaisualustaa, omassa sukututkimuksessa?

Miten voin käyttää Geniä tulosteni julkaisuun, miksi projekteihin kannattaa osallistua, miten voin tarkistaa onko siellä jo omia sukulaisia kirjattuna, miten pääsen alkuun ja mitä toimintoja voin hyödyntää myös jo pidemmälle ehtineenä. Kurssilla käymme läpi myös mitä velvoitteita minulla on tietosuojalain pohjalta ja miten voin tehdä hyvät lähdemerkinnät tutkimuksiini.

Sisältö

Tällä kurssilla perehdymme myös DNA-tietojen käsittelyyn Genissä, tarjoaahan Genin ”maailman sukupuu” monia mahdollisuuksia DNA-sukulaisuuden selvittämiseksi. Mitä tietoja ja miten sitten saan MyHeritagen, AncestryDNA:n, 23andMe:n tai FamilyTreeDNA:n testituloksista siirrettyä Geniin?

Tutustumme Genin tarjoamiin työkaluihin ja kerromme, mitä lisäarvoa ”maailman sukupuu” voi tuoda geneettiseen sukututkimukseen. Lisäksi tutustumme haploryhmä-projektien sisältöön ja toiminteisiin.

Aika ja paikka

tiistaisin 5.10, 12.10. ja 19.10 klo 17.30-19.00, verkossa

Kouluttajat

Ritva Sampio, sukututkimusopettaja, yrittäjä, Suomen Sukututkimustoimisto Oy

Riikka Piironen, sukututkimuskouluttaja

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus

  Verkkokoulutuksena eli tarvitset tietokoneen, jossa on nettiyhteys, kaiuttimet tai kuulokkeet. Verkkoluennot tallennetaan, joten osallistujat voivat katsoa ja kuunnella ne myös jälkikäteen. Snellman-kesäyliopistossa on luennon aikana tekninen tuki, joka auttaa tarvittaessa omien laitteiden kanssa.

 • Lisätietoja: 

  Merja Huttunen, koulutuskoordinaattori
  merja.huttunen@snellmanedu.fi
  044 746 2851

  asiakaspalvelu@snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  65 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Ilmoittautuessasi voit maksaa koulutuksen heti tai valita laskun, jonka maksat koulutuksen alkaessa.