Geni ja DNA avuksi sukututkimukseen

Ajankohta
15.03.2022 - 29.03.2022
Paikka
Etäopetus
Hinta
65,00
Ilmoittaudu viimeistään
08.03.2022
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Haluaisitko oppia hyödyntämään Geniä, sukututkimuksen yhteisjulkaisualustaa, omassa sukututkimuksessa? Miten voin käyttää Geniä tulosteni julkaisuun, miksi projekteihin kannattaa osallistua, miten voin tarkistaa onko siellä jo omia sukulaisia kirjattuna, miten pääsen alkuun ja mitä toimintoja voin hyödyntää myös jo pidemmälle ehtineenä.

Sisältö

Kurssilla käymme läpi myös mitä velvoitteita minulla on tietosuojalain pohjalta ja miten voin tehdä hyvät lähdemerkinnät tutkimuksiini.

Tällä kurssilla perehdymme myös DNA-tietojen käsittelyyn Genissä, tarjoaahan Genin ”maailman sukupuu” monia mahdollisuuksia DNA-sukulaisuuden selvittämiseksi. Mitä tietoja ja miten sitten saan MyHeritagen, AncestryDNA:n, 23andMe:n tai FamilyTreeDNA:n testituloksista siirrettyä Geniin? Tutustumme Genin tarjoamiin työkaluihin ja kerromme, mitä lisäarvoa ”maailman sukupuu” voi tuoda geneettiseen sukututkimukseen. Lisäksi tutustumme haploryhmä-projektien sisältöön ja toiminteisiin.

Verkkokoulutuksena eli tarvitset tietokoneen, jossa on nettiyhteys, kaiuttimet tai kuulokkeet. Erillisiä ohjelma-asetuksia ei tarvita, eikä tekniikka edellytä aiempaa osaamista. Verkkoluennot tallennetaan, joten osallistujat voivat katsoa ja kuunnella ne myös jälkikäteen. SnellmanEDUlla on luennon aikana tekninen tuki, joka auttaa tarvittaessa omien laitteiden kanssa.

Aika ja paikka

ti 15.3.-29.3.2022 klo 17.30-19.00, verkossa

Kouluttajat

Ritva Sampio, sukututkimusopettaja, Suomen Sukututkimustoimisto Oy

Riikka Piironen, sukututkimuskouluttaja

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus

 • Lisätietoja: 

  Karin Johnson, koulutuskoordinaattori
  karin.johnson(a)snellmanedu.fi
  044 746 2842

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  65 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä