Freesausta voimauttavan valokuvan työotteeseen 4 op

Ajankohta
21.03.2022 - 12.10.2022
Paikka
Kuopiossa
Opintopisteet
4 op
Hinta
990,00
Ilmoittaudu viimeistään
07.03.2022
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Voimauttavan valokuvan työotetta vahvistava jatkokoulutus tulossa Kuopiossa! Oletko suorittanut Voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet (8/10 op:n) –koulutuksen ja haluat syventää oppimaasi tai kaipaat ideoita menetelmän käyttöön?

Freesausta voimauttavan valokuvan työotteeseen –koulutus vahvistaa menetelmäosaamista, rohkaisee sen laajempaan käyttöön ja tarjoaa mahdollisuuden päivittää omaa ammatti-identiteettiään turvallisessa kollegiaalisessa ilmapiirissä!

Voimauttava valokuva on taide- ja sosiaalikasvattaja Miina Savolaisen kehittämä palkittu sosiaalipedagoginen menetelmä, joka on 2000-luvun alusta levinnyt vähitellen kaikkeen sosiaali-, terveys- ja opetusalojen moniammatilliseen työhön ja työyhteisöjen kehittämiseen. Voimauttava valokuva on rekisteröity menetelmä.

Sisältö

Menetelmän kehittäjä Miina Savolainen ohjaa yhdessä voimauttavan valokuvan menetelmäohjaaja Pirita Torven kanssa kolmesta työpajasta koostuvan freesauskoulutuksen, jonka tarkoituksena on rohkaista menetelmän monipuolisempaan käyttöön osana omaa perustehtävää sekä innostaa ottamaan omassa työyhteisössä käyttöön uusia menetelmäkäytäntöjä.

Koulutuksessa ideoidaan omaa, laajempaa asiakas- tai työyhteisöprojektia, saadaan sille työnohjauksellinen tuki sekä opitaan uusia voimauttavien projektien toteutus¬mahdollisuuksia. Miten perustaa vaikkapa menetelmään pohjautuva asiakkaitten vertaisryhmätoiminta tai rakentaa asiakkaan perheen ja verkoston avulla kertautuvia korjaavan katseen ja uudelleenmäärittelyn kokemuksia sekä valokuviin perustuvaa arvostavaa ja dialogista vuorovaikutusta? Opiskelijan tavoitteena voi olla myös luoda oman työn resurssiraameihin soveltuvaa menetelmäpatteristoa esimerkiksi tuntiopetuksen tai vastaanottomuotoisen työn osaksi.

Ensimmäiseen työpajaan voi tulla oman valmiin ideahahmotelman kanssa tai saamaan ajatuksia ja välineitä kokonaan uuteen toimintatapaan. Kurssiprojekti voi olla asiakkaiden, oppilaiden, potilaiden kanssa toteutettava, mutta se voi liittyä myös työyhteisön kehittämiseen ja työhyvinvointiin. Tärkeänä sävynä läpi koulutuksen on menetelmän ammatillinen etiikka ja asiakastyön rakkaudellisuus.

Koulutus sisältää myös oman henkilökohtaisen voimauttavan prosessin, jossa opiskelija lähtee vahvistamaan haluamaansa puolta itsessään, lempeää katsetta itseä kohtaan. Prosessiin sisältyy toisessa työpajassa toteutettu voimauttavan valokuvan menetelmän mukainen voimauttava parikuvausretki.

Menetelmäohjaaja Torvi on koulutuksessa paikan päällä toimivana kouluttajana ja Savolainen osallistuu lähiopetuspäiviin etäyhteydellä. Opetuksessa hyödynnetään mm. videotervehdyksiä.

Aika ja paikka

1. työpaja: ma 21.3.2022
2. työpaja: ma-ti 11.-12.4.2022 (ma kuvausretki)
3. työpaja: ke 12.10.22
Kuopio

Työpajapäivien tarkemmat kellonajat ja ohjelma ilmoitetaan myöhemmin.

Kohderyhmä

Freesausta voimauttavan valokuvan työotteeseen –täydennyskoulutus on tarkoitettu voimauttavan valokuvan perusteet (8/10 op) käyneille ihmistyön ammattilaisille. Voimauttavan valokuvan menetelmän pohjakoulutus on voitu saada missä tahansa menetelmäkoulutusta antavissa oppilaitoksissa ympäri Suomea. Maksimiosallistujamäärä 14.

Osaamistavoitteet

Koulutuksen suoritettuaan:

 • Opiskelija osaa soveltaa voimauttavan valokuvan menetelmää laajemmin omassa työnkuvassaan. 
 • Opiskelija rohkaistuu menetelmän käytössä erilaisissa asiakas- ja kohtaamistilanteissa. 
 • Opiskelijan ammatti-identiteetti vahvistuu henkilökohtaisen prosessityöskentelyn seurauksena.

Kouluttajat

Pirita Torvi, sosionomi YAMK, voimauttavan valokuvan menetelmäohjaaja

Miina Savolainen, sosiaali- ja taidekasvattaja, Voimauttava valokuva -menetelmän kehittäjä

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus toteutetaan lähiopetuksena. Koulutuksen suorittamiseksi läsnäolo työpajoissa on välttämätöntä. Miina Savolainen on mukana etäyhteydellä ja Pirita Torvi paikanpäällä.
  Käytössä EduGo-oppimisympäristö.

 • Lisätietoja: 

  Outi Savolainen, suunnittelija
  outi.savolainen(a)snellmanedu.fi
  044 746 2846

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Lisätietoja ilmoittautumisesta: 

  Tee vapaamuotoinen hakemus, jossa vastaat seuraaviin kysymyksiin:
  – Missä ja koska olet suorittanut voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet –koulutuksen? Kuka toimi kouluttajanasi?
  – Kerro omasta voimauttavan valokuvan ammatillisesta tilanteestasi: Millainen kokemus sinulla on menetelmästä työsi arjessa ja miten haluaisit sitä vahvistaa?
  – Taustoita hieman normaaleja työmuotojasi ja työsi puitteita. Millaisia asiakkaita sinulla on ja millaisiin käytännöllisiin raameihin sinun tulisi saada menetelmä luontevaksi työotteeksi?
  – Kerro toiveistasi koulutuksen sisältöön. Mihin haluaisit vahvistusta, apua, tukea? Onko mielessäsi jokin voimauttavan valokuvan työskentelypilotti, jota haluat lähteä työssäsi toteuttamaan? Onko jokin asiakasryhmä tai työskentelymuoto, jonka kanssa voimauttavan valokuvan käyttöön kaipaisit ideointiapua?

  Hakemukset lähetetään 7.3.2022 mennessä sähköpostitse osoitteeseen: asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi tai kirjeitse osoitteeseen: SnellmanEDU, Haapaniemenkatu 40 C 1, 70110 Kuopio. Sähköpostiviestin otsikoksi tai kirjeen viitteeksi Voimauttava valokuva -lisäkoulutuksen hakemus.

 • Hinta: 

  990 € (sis. koulutusmateriaalin ja koulutuspäivien aikana otettavien valokuvien kehityksen)

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Maksusuunnitelma: kolme erää. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset