Filosofiakahvila

Ilmoittaudu ennakkoon

Kuvaus

Kuopion filosofiakahvilan teemana syyskaudella 2021 on vapaus.

Kukapa ei haluaisi olla vapaa. Mutta mitä vapaus on? Onko edes yhtä yhteneväistä käsitystä inhimillisestä vapaudesta? Vapauden ongelmat kytkeytyvät niin perimmäisiin etiikan, yhteiskuntafilosofian kuin metafysiikankin aiheisiin – ja tietysti käytännön kysymyksiin siitä, mitä käytännössä saamme sanoa ja tehdä tai olemme kykeneviä ajattelemaan.

Ti­lai­suu­det ovat kai­kil­le avoi­mia ja maksut­to­mia. Suosittelemme ilmoittautumaan etukäteen, jotta saat tiedon mahdollisista muutoksista ja tulevista kahviloista. Otathan huomioon turvavälit ja kasvomaskin käytön. Tervetuloa jälleen Filosofiakahvilaan, sekä uudet että tutut kävijät!

Sisältö

8.9. ”Tunne itsesi” eli vapaudesta ja itsekritiikistä, Jarkko Tontti, kirjailija, oikeustieteen tohtori, Helsinki Huom. Paikkana poikkeuksellisesti Kuopion kauppahalli (Burtsow Konditoria ja Kirjakauppa Rosebud)

29.9. Vapaa kuin hybriditaiteilija – taiteen vapaus valtion ja markkinoiden puristuksessa, Pauli Rautiainen, sosiaalioikeuden yliopistonlehtori, Itä-Suomen yliopisto

6.10. Vapaus ja fysikalistinen maailmankuva, Tuomas Pernu, yliopistonlehtori, Itä-Suomen yliopisto

15.12. Vapaus: moraalin ja politiikan monimerkityksellinen käsite, Tuija Pulkkinen, sukupuolentutkimuksen professori, Helsingin yliopisto

Filosofiakahvila keskiviikkoiltaisin klo 17–19 Kuopion kaupunginteatterin aulakahvilassa (pl. 8.9.). Tuotantoyksikkö Kantti on taltioinut alustuksia aiempina vuosina, joista löydät tallenteet tääl­tä.

Aika ja paikka

Filosofiakahvila keskiviikkoiltaisin klo 17–19 Kuopion kaupunginteatterin aulakahvilassa.

ke 8.9. Huom. Paikkana poikkeuksellisesti Kuopion kauppahalli (Burtsow Konditoria ja Kirjakauppa Rosebud)
Kaupunginteatterin aulakahvilassa: ke 29.9., ke 6.10. ja ke 15.12.

Oikeus muutoksiin pidätetään.

 • Lisätietoja: 

  Ti­lai­suuk­sien jär­jes­tä­jä­nä toi­mii SnellmanEDU.

  Asiakaspalvelu
  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  Maksuton