Fasilitoinnin avulla kohti yhteistä tavoitetta

Ajankohta
03.05.2023 - 09.05.2023
Paikka
Varkaudessa
Hinta
159,00
Ilmoittaudu viimeistään
23.04.2023
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Työskenteletkö esimiehenä, tiiminvetäjänä tai haluatko saada ihmiset osallistumaan yhteiseen kehittämiseen ja ideointiin? Kaipaatko uusia menetelmiä, joilla osallistaa ja aktivoida työyhteisön jäseniä keskusteluun ja yhteisajatteluun? Entä pohditko kuinka sitouttaa ihmisiä yhteiseen tekemiseen ja tavoitteen saavuttamiseen?

Fasilitointi tarkoittaa ryhmän auttamista tietyn tavoitteen saavuttamisessa. Hyvä fasilitoija saa ryhmän toimimaan yhteistyössä yhteisen tavoitteen eteen. Erilaiset fasilitointimenetelmät toimivat fasilitoijan apuna.

Fasilitointityökalujen hyödyntäminen työyhteisössä kannattaa, sillä kehittäminen ja asioiden eteenpäin vieminen edellyttävät usein erilaista ajattelua ja rohkeutta käsitellä asioita tavanomaisesta poikkeavin menetelmin. Fasilitointityökalut auttavat haastamaan työyhteisön normaaleja ajattelumalleja ja löytämään uusia ideoita. Yhteinen ajattelu ja tekeminen auttavat saamaan aikaan yhteistä sitoutumista ja aktiivista osallistumista työyhteisössä. Fasilitoinnissa päämääränä on työyhteisön yhteisen tavoitteen saavuttaminen, jota voidaan vauhdittaa hyödyntämällä erilaisia fasilitointityökaluja.

Koulutuksessa esitellään erilaisia fasilitointityökaluja ja osallistujat pääsevät myös vaikuttamaan työkalujen valintaan. Ja koska fasilitoimaan opit vain fasilitoimalla, koulutus on toiminnallinen työpaja, jossa pääset itse harjoittelemaan ja kokeilemaan erilaisia fasilitointityökaluja käytännössä. Koulutuksessa opit myös pohtimaan ja valikoimaan erilaisiin tilanteisiin ja tavoitteisiin soveltuvia työkaluja.

Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta fasilitoinnista osallistuaksesi tähän koulutukseen.

Palautteita aiemmista toteutuksista:

”Hyvä materiaalipaketti, josta voi ottaa käyttöön sopivia menetelmiä!”
”Aion käyttää kaikkia uusia menetelmiä jatkossa.”

Sisältö

Koulutuksessa saat tietoa fasilitoinnista ja erilaisista fasilitointityökaluista. Lisäksi pohditaan yhdessä, millaisissa tilanteissa fasilitointityökaluja kannattaa ja voi käyttää ja kuinka valita sopiva fasilitointityökalu oikeaan hetkeen.

 

Koulutuksen aikana pääset harjoittelemaan ja testaamaan työkaluja myös itse, jotta niiden käyttäminen ja hyödyntäminen koulutuksen jälkeen olisi luontevaa ja helppoa.

 

ke 3.5.2023 Työkaluja verkkofasilitointiin, etäopetus
Ensimmäisen koulutuspäivänä aikana tutustutaan verkkofasilitointiin soveltuviin työkaluihin ja käydään yleisesti lävitse mitä verkkofasilitointi on.

ti 9.5.2023 Työkaluja lähitilaisuuksissa fasilitointiin, Varkaus
Toisena koulutuspäivänä on luvassa työpajatyyppinen toiminnallinen lähiopetuspäivä, jossa tutustutaan ja harjoitellaan erilaisten fasilitointimenetelmien hyödyntämistä. Päivä sisältää mm:

 • Ideointimenetelmiä
 • Ongelmanratkaisumenetelmiä
 • Menetelmiä helpottamaan päätöksentekoa
 • Menetelmiä muutostilanteisiin

Aika ja paikka

ke 3.5.2023 klo 9–11.30, etäopetus
ti 9.5.2023 klo 9–15.30, lähiopetus Varkaus

Kohderyhmä

Koulutus sopii kaikille, jotka haluavat oppia fasilitointia ja ihmisten osallistamista yhteiseen tekemiseen. Koulutus soveltuu erinomaisesti esimerkiksi hr-henkilöille, esihenkilöille, tiiminvetäjille, kehittämistehtävissä työskenteleville, projektityöntekijöille ja asiantuntijoille, jotka työskentelevät tiimeissä.

Maksimiosallistujamäärä 20.

Osaamistavoitteet

Koulutuksen jälkeen osaat:
• Fasilitoida erilaisia ryhmäprosesseja sekä etänä että lähitilanteissa
• Valita erilaisiin tilanteisiin sopivia fasilitointimenetelmiä
• Fasilitoida ryhmää synnyttämään lyhyessä ajassa lukuisia uusia ideoita
• Fasilitoida ryhmää ratkomaan erilaisia ongelma- ja muutostilanteita
• Osallistaa työyhteisön jäseniä keskusteluun viikkopalavereissa ja kokouksissa

Koulutuksen jälkeen sinulla on käytössäsi työkalupakki erilaisia fasilitointityökaluja ja olet jo ottanut askeleen lähteä aktiivisesti kokeilemaan ja hyödyntämään niitä omassa työssäsi.

Kouluttajat

instructor_img

Niina Suuronen, YTM, Certified Quality Manager, Laadun ja yritysvastuun asiantuntija, Responsia Quality Solutions Ky

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäylipiston koulutus

 • Lisätietoja: 

  Miia Impiö, suunnittelija
  miia.impio(a)snellmanedu.fi
  040 713 8664

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

  Voit tilata tämän koulutuksen räätälöitynä työyhteisöösi.

 • Hinta: 

  159 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset