Elämyksiä kemiasta -virtuaalikerho

Maksuton

Paikkoja jäljellä: 81

Ryhmäilmoittautumiset
 • Missä: Verkossa
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 31.05.2021
 • Alkaa - Loppuu: 02.12.2020 - 17.06.2021

Kuvaus

Suuren suosion saavuttanut Elämyksiä kemiasta -virtuaalikerho julkaistaan uudestaan! Kerhossa tehdään jännittäviä kokeita kotikeittiön välinein ja oppimaan tiedeilmiöiden merkityksistä ympäristön kannalta mielenkiintoisten tiedeartikkeleiden ja -videoiden kautta.

Virtuaalikerhon vastuullinen järjestäjä on Snellman-kesäyliopisto. Kerho toteutetaan Lasten yliopiston ja Tiedetuubi-verkkojulkaisun välisenä yhteistyönä osana Euroopan lasten yliopistojen verkoston (EUCUNET) Phereclos-hanketta, jossa etsitään hyviä käytäntöjä koulujen ja yhteiskunnan välisten rajojen rikkomiseen. Phereclos-hanke on saanut rahoitusta Euroopan Unionin Horisontti 2020 tutkimus- ja innovaatio-ohjelmasta avustusnumerolla 824630.

Sisältö

Kerho sisältää yhdeksän 5-10 minuutin 10-vuotiaan tutkijan esittämää ohjevideota kemian kokeista. Tutkimusohjeet ja tiedeartikkelit voit ladata maksuttomasti omaan käyttöösi pdf-tiedostoina.

Kokeet ovat toteutettavissa elintarvikemyymälöistä saatavilla tarvikkeilla.

Aika ja paikka

Non-stop verkossa 2.12.2020-17.06.2021. Virtuaalikerhoon voi osallistua missä ja milloin vain. Kerho koostuu yhdeksästä 30-60 minuutin kerhokerrasta.

Kohderyhmä

Peruskoululaiset sekä heidän opettajat ja huoltajat.
HUOM! Jos ilmoitat useamman kuin yhden lapsen, niin valitse “Ryhmäilmoittautumiset”.

Osaamistavoitteet

Kerhon päätavoite on herättää kerholaisen kiinnostus tiedettä kohtaan. Kerhon aikana kehitetään myös tutkimisen taitoja hauskojen kemian tiedekokeiden kautta.

Kouluttajat

instructor_img

Niko Kyllönen on kemian ja fysiikan aineenopettaja, luokanopettaja ja biokemisti. Nikolla on pitkäaikaista kokemusta tiedekasvatuksesta sekä tiedeleirien ja -kerhojen opettajana, yrittäjänä sekä opetussisältöjen tuottajana. Tällä hetkellä Niko toimii SnellmanEDUn Phereclos-hankkeen paikallisena koordinaattorina ja on mukana kehittämässä SnellmanEDUn Lasten yliopiston Digimaailmaa.

Niko on rakentanut virtuaalikerhon Suomen tiedetoimittajain liiton myöntämän Kopiosto-apurahan turvin.

 • Toteutus: 

  Huom! Ilmoittautumiset poikkeuksellisesti VAIN yllä olevasta “Ilmoittaudu”-painikkeesta.

  Osallistuaksesi virtuaalikerhoon tarvitset nykyaikaisen tietokoneen tai mobiililaitteen (tabletti tai älypuhelin), jossa on toimiva internet-yhteys. Laitteessa tulee olla myös verkkoselain. Halutessasi voit tutustua virtuaalikerhon raamina toimivaan Lasten yliopiston Digimaailmaan jo ennen ilmoittautumista: https://digimaailma.snellmanedu.fi/ Kerhoihin ja Digimaailman maksuttomiin materiaaleihin pääset myös maksuttomalla “Lasten yliopiston Digimaailma” sovelluksella. Sovelluksen saat ladattua Google Play ja pian myös App Store -sovelluskaupasta.

 • Lisätietoja: 

  Niko Kyllönen
  Hankekoordinaattori
  niko.kyllonen@snellmanedu.fi
  0447462843

  asiakaspalvelu@snellmanedu.fi
  0447462840

 • Hinta: 

  Kerho on maksuton. Tarvikkeiden hankinta on osallistujille omakustanteista.