Elämyksiä kemiasta -virtuaalikerho

Maksuton

Paikkoja jäljellä: 38

Ryhmäilmoittautumiset
 • Missä: Verkossa
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 29.11.2021
 • Alkaa - Loppuu: 01.12.2020 - 29.11.2021

Kuvaus

Suuren suosion saavuttanut Elämyksiä kemiasta -virtuaalikerho julkaistaan uudestaan! Kerhossa tehdään jännittäviä kokeita kotikeittiön välinein ja oppimaan tiedeilmiöiden merkityksistä ympäristön kannalta mielenkiintoisten tiedeartikkeleiden ja -videoiden kautta.

Virtuaalikerhon vastuullinen järjestäjä on Snellman-kesäyliopisto. Kerho toteutetaan Lasten yliopiston ja Tiedetuubi-verkkojulkaisun välisenä yhteistyönä osana Euroopan lasten yliopistojen verkoston (EUCUNET) Phereclos-hanketta, jossa etsitään hyviä käytäntöjä koulujen ja yhteiskunnan välisten rajojen rikkomiseen. Phereclos-hanke on saanut rahoitusta Euroopan Unionin Horisontti 2020 tutkimus- ja innovaatio-ohjelmasta avustusnumerolla 824630.

Sisältö

Kerho sisältää yhdeksän 5-10 minuutin 10-vuotiaan tutkijan esittämää ohjevideota kemian kokeista. Tutkimusohjeet ja tiedeartikkelit voit ladata maksuttomasti omaan käyttöösi pdf-tiedostoina.

Kokeet ovat toteutettavissa elintarvikemyymälöistä saatavilla tarvikkeilla.

Aika ja paikka

Non-stop verkossa 2.12.2020-17.06.2021. Virtuaalikerhoon voi osallistua missä ja milloin vain. Kerho koostuu yhdeksästä 30-60 minuutin kerhokerrasta.

Kohderyhmä

Peruskoululaiset sekä heidän opettajat ja huoltajat.

Osaamistavoitteet

Kerhon päätavoite on herättää kerholaisen kiinnostus tiedettä kohtaan. Kerhon aikana kehitetään myös tutkimisen taitoja hauskojen kemian tiedekokeiden kautta.

Kouluttajat

instructor_img

Niko Kyllönen on kemian ja fysiikan aineenopettaja, luokanopettaja ja biokemisti. Nikolla on pitkäaikaista kokemusta tiedekasvatuksesta sekä tiedeleirien ja -kerhojen opettajana, yrittäjänä sekä opetussisältöjen tuottajana. Tällä hetkellä Niko toimii SnellmanEDUn Phereclos-hankkeen paikallisena koordinaattorina ja on mukana kehittämässä SnellmanEDUn Lasten yliopiston Digimaailmaa.

Niko on rakentanut virtuaalikerhon Suomen tiedetoimittajain liiton myöntämän Kopiosto-apurahan turvin.

 • Toteutus: 

  Huom! Ilmoittautumiset poikkeuksellisesti VAIN yllä olevasta “Ilmoittaudu”-painikkeesta.


  Osallistuaksesi virtuaalikerhoon tarvitset nykyaikaisen tietokoneen tai mobiililaitteen (tabletti tai älypuhelin), jossa on toimiva internet-yhteys. Laitteessa tulee olla myös verkkoselain. Halutessasi voit tutustua virtuaalikerhon raamina toimivaan Lasten yliopiston Digimaailmaan jo ennen ilmoittautumista: https://digimaailma.snellmanedu.fi/ Kerhoihin ja muihin Digimaailman maksuttomiin materiaaleihin pääset myös maksuttomalla mobiilisovelluksella, joka on ladattavissa Google Play ja App Store -sovelluskaupasta hakusanalla “SnellmanEDU Digimaailma”.

   

  Digimaailman tietoturvaselosteen voit lukea osoitteessa: https://digimaailma.snellmanedu.fi/info/c/0/i/45800548/digimaailman-kayttoehdot-tietosuoja-ja-evasteet

 • Lisätietoja: 

  Niko Kyllönen
  Hankekoordinaattori
  niko.kyllonen@snellmanedu.fi
  0447462843

  asiakaspalvelu@snellmanedu.fi
  0447462840

 • Lisätietoja ilmoittautumisesta: 

  Lisätiedot lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse 1-3 arkipäivän kuluessa. Tarkkailethan myös roskapostilaatikkoasi.

  Huom! Tunnusten luominen on tauolla 16.6.-2.8.2021.

 • Hinta: 

  Kerho on maksuton. Tarvikkeiden hankinta on osallistujille omakustanteista.